Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Čikāgas "Blackhawks" vadošais aizsargs Džounss zaudējumā Bufalo "Sabres" guvis savainojumu

Agris Suveizda

Čikāgas "Blackhawks" vadošais aizsargs Džounss zaudējumā Bufalo "Sabres" guvis savainojumu
Sets Džounss. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas komanda Čikāgas "Blackhawks" šonakt pēcspēles metienos ar 3:4 piekāpās Minesotas "Wild", taču trešo zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja bez sava vadošā aizsarga Seta Džounsa.

Zaudējumā pret Bufalo "Sabres" (3:4 pagarinājumā) amerikānis, bloķējot metienu, savainoja īkšķi un izlaidīs 3-4 nedēļas. NHL sezonas pirmajos astoņos mačos viņš izdarīja četras rezultatīvas piespēles un nopelnīja sešas soda minūtes un negatīvu lietderību -5. Čikāgas "Blackhawks" ar desmit punktiem deviņās spēlēs ieņem trešo vietu Centrālajā divīzijā.

Piecarpus sezonas pavadījis Kolumbusas "Blue Jackets", Džounss 2021. gada vasarā pirms līguma pēdējās sezonas tika aizmainīts uz Čikāgu un drīz vien parakstīja vērienīgu 76 miljonu ASV dolāru līgumu uz astoņām sezonām, vidējo algu no 5,4 miljoniem palielinot līdz 9,5. Džounsam šosezon ir pārliecinoši lielākā alga starp Čikāgas aizsargiem, nākamos apsteidzot divkārši, un trešā lielākā alga komandā, atpaliekot no uzbrucējiem Patrika Keina un Džonatana Teivza (abiem 10,5).

Džounss debijas sezonā Čikāgā 78 spēlēs atzīmējās ar 51 (5+46) punktu, kļūdams par trešo rezultatīvāko komandā, 28 soda minūtēm un negatīvu lietderību -37. Karjerā Džounsam, kurš spēlējis arī Nešvilas "Predators", 666 spēlēs ir 341 (70+271) punkts, 228 soda minūtes un negatīva lietderība -6. Savulaik ar ceturto numuru draftētais aizsargs šā gada pasaules čempionātā bija ASV izlases kapteinis, 10 spēlēs tiekot pie pieciem (1+4) punktiem un pozitīvas lietderības +1 un palīdzot ieņemt ceturto vietu.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/blackhawks/news...