Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

18 gadus vecā Ķīnas frīstailere Dena apspēlē pieredzējušās konkurentes

Emils Ozerinskis

18 gadus vecā Ķīnas frīstailere Dena apspēlē pieredzējušās konkurentes
Jaunā olimpiskā čempione Dena Javeņa. Foto: Reuters/Scanpix

Parīzes olimpiskajās spēlēs ar diviem iespaidīgiem braucieniem par zelta medaļas ieguvēju BMX frīstaila riteņbraukšanā kļuva Āzijas čempione Dena Javeņa, kura pie olimpiskās godalgas tikusi tikai 18 gadu vecumā.

• Tokijas olimpisko spēļu čempione no Lielbritānijas Šarlote Vortingtone līdz medaļu cīņām BMX frīstailā nemaz netika, netiekot cauri kvalifikācijas sietam un paliekot finālsacensību vērotāju vidū.

• Iesildīšanās laikā galvenā favorīte Hanna Robertsa no ASV saskrējās ar Čehijas BMX frīstaila riteņbraucēju Ivetu Mikuļičovu. Amerikāniete sāpīgi krita un ar saviebtu grimasi sejā, saķerot atslēgas kaulu, aizskrēja no BMX parka. Robertsa gan devās trasē, taču savu pirmā brauciena programmu viņa noslēdza ar kritienu pēc mēģinājuma veikt salto uz priekšu.

• Lielu pieteikumu olimpiskajai medaļai pirmajā braucienā varēja izdarīt Ķīnas sportiste Suņa Žiaki, kura ar lieliskiem trikiem brauca pēc labas punktu summas. Taču pirmā brauciena noslēdzošajā trikā viņa nepiegrieza salto un ar priekšējo ratu aizķēra rampu, piedzīvojot kritienu.

• Pēc pirmā brauciena sudraba pozīcijā esošā Natālija Dīma sāka savu otro performancia ar salto uz priekšu, labi nosēdinot velosipēdu un veicot sacensību pirmo sekmīgo šādu triku. Pēc bremžu nočīkstēšanas Dīma nometa tvaiku un neuzlaboja savu pirmā brauciena rezultātu, paliekot ar rezultātu 88,80 punkti.

• Pēc pieticīgāka pirmā brauciena savu pieteikumu medaļai izvirzīja sacensību pieredzējušākā sportiste Parisa Benegasa, kura savu otro piegājienu veica lielā ātrumā, sakrājot 90,70 punktus ar stilīgu braucienu. Tokijā ar ceturto vietu palikusī amerikāniete nodrošināja sev godalgu, gaidot uz savas tautietes Hannas Robertsas sniegumu.

• Robertsa savu otro piegājienu sāka ar kļūdu, kājām noslīdot no pedāļiem. Tokijas vicečempione un pasaules ranga līdere Robertsa palika ar tikai astoto vietu. Savukārt par olimpisko čempioni kļuva Āzijas labākā BMX frīstaila riteņbraucēja tikai 18 gadus vecā Dena Javeņa. Viņa jau pirmajā piegājienā veica lielisku braucienu, sasniedzot 92,50 punktus. Savā otrajā braucienā ķīniete par vēl desmitdaļu uzlaboja savu rezultātu, iegūstot zelta godalgu. Jaunā Ķīnas sportiste kļuva par pirmo Āzijas pārstāvi, kura izcīnījusi godalgu olimpiskajā BMX frīstailā.

BMX frīstaila fināls sievietēm

VSportisteValstsPirmaisOtrais
1.Dena JaveņaĶīna92.5092.60
2.Parisa BegenasaASV83.4090.70
3.Natālija DīmaAustrālija88.8087.70
4.Kvīna Vilegasa SernaKolumbija64.8088.00
5.Makarena Peresa GrasetaČīle83.8084.55
6.Iveta MikuļičovaČehija82.308.60
7.Suņa ŽiakiĶīna70.8060.10
8.Hanna RobertsaASV70.005.42
9.Laurija PeresaFrancija2.8064.30

Godalgu kopvērtējums BMX frīstailā

VValstsZSBKopā
1.Ķīna1001
2.ASV0101
3.Austrālija0011

• LTV7 tiešraide no Parīzes olimpisko spēļu BMX frīstaila vīru finālsacensībām draudošā lietus dēļ sākusies ātrāk nekā paredzēts. Kā pirmais savu programmu izpildīs olimpiskais debitants no Latvijas Ernests Zēbolds.

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Esi meistars - trāpi skaitli!