Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

"Jūrmalas" treneris Ješugovs: "Mēdzam šķirot pretiniekus labos un sliktos"

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

"Jūrmalas" treneris Ješugovs: "Mēdzam šķirot pretiniekus labos un sliktos"
Andris Riherts
Foto: FS "Metta/LU"

FC "Jūrmalas" galvenais treneris Soferbijs Ješugovs neizdevušos pirmo puslaiku kausa astotdaļfinālā pret "METTA/LU" skaidroja ar futbolistu nepienācīgo noskaņošanos.

"Kausa spēles nekad nav vieglas. Tajās likmes ir milzīgas. Spēlēt pret komandu, kas ir labākā 1. līgā un kam ir ambīcijas spēlēt Virslīgā, nevar būt viegli. Pirmajā puslaikā neizdevās izpildīt spēles uzdevumu, nebija komandas spēles. Izgājām nenoskaņojušies, mierīgi, tāpēc arī pirmais puslaiks tāds sanāca. Otrajā puslaikā ieviesām korekcijas, tas deva rezultātu. Vairāk kontrolējām bumbu," pēc mača atzina "Jūrmalas" treneris Soferbijs Ješugovs.

Jevgēņija Koršakova nomainīšanu jau pirmajā puslaikā (viņa vietā devās Konstantīns Belovs) Ješugovs skaidroja ar Koršakova neapmierinošo spēli: "Viņa veiktais darba apjoms mani neapmierināja, tāpēc veicu maiņu."

Treneris tika aicināts novērtēt arī Intara Kirhnera sniegumu. Arī tas bija neapmierinošs: "Kirhners acīmredzot pārvērtēja savas spējas un spēku. Pirmajā puslaikā viņam bija daudz problēmu flangā, zaudēja divcīņas un kopumā slikti izskatījās. Otrajā puslaikā savācās. Mums nav vāju pretinieku. Futbolisti dažkārt šķiro pretiniekus labos un sliktos. Šodien tieši šis moments atstāja ietekmi uz spēli. Vajag pareizi noskaņoties," teica Ješugovs.

"Pirmais puslaiks labi izdevās. Guvām arī vārtus, bet tur acīmredzot bija aizmugure. Spēlējām organizēti, bet otrajā puslaikā, kamēr vēl "bijām ģērbtuvē", viņi to izmantoja. Meistars Rimkus guva vārtus. Pēc tam mums iestājās haoss un bija grūti ko likt pretī. Pretinieks bija pieredzējušāks un spēja izmantot šo haosu. Paši uzbrukumā neko ievērības cienīgu nespējām izveidot," spēli rezumēja "METTA/LU" treneris Andris Riherts.

Standartsituācijas izskatījās labas. "Jā, pie standartsituācijām piestrādājam. Jāteic, ka nepaveicās. Ja būtu guvuši kādus vārtus... Pirmajā puslaikā tas bija jādara, jāizmanto brīdis, kad pretinieks nebija savācies. Varēja redzēt, ka viņi spēlēja nenoskaņojušies, arī treneris viņiem ļoti nervozs. Vajadzēja gūt vārtus, tad būtu citādāka spēle," uzskata Riherts

Ar ko izskaidrojama situācija, kad spēles beigās trīs jūrmalnieki izskrēja pret vārtsargu Kristeru Putniņu? "Viens centra aizsargs bija pieslēdzies uzbrukumam, otrais kļūdījās piespēlē, un vairāk jau neviena aizsardzībā nebija, jo visi domāja par uzbrukumu. Vārtsargs malacis, tajā epizodē labi nospēlēja. Kad iziet viens pret vienu, tad ir vieglāk, nevis situācijās, kad četri, jo tad par uzbrukuma noslēguma variantiem ir daudz domu galvā," savas komandas aizsardzības salūšanu skaidroja Riherts

Riherts zaudējumā saskatīja pozitīvo: "Noteikti vērtīga pieredze, kas mums palīdzēs sezonas turpinājumā. Pirmais zaudējums sezonā, tas mūs uzmundrinās!"

Spēles video apskats