Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:117, Did:0, useCase: 3

Latvijas kausa izcīņā jau atkal "Jelgavas" un "Metalurga" duelis

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Latvijas kausa izcīņā jau atkal "Jelgavas" un "Metalurga" duelis
Jelgavas fani cerēs uz vēl vienu kausa brīnumu
Foto: Ivars Veiliņš, jelgavasvestnesis.lv

Šodien tiks aizvadītas abas Latvijas kausa izcīņas pusfinālcīņas. Saistošākais no dueļiem tiks aizvadīts Jelgavā, kur vietējais klubs uzņems "Liepājas Metalurgu". Cīņas sākums plkst. 17:30, savukārt pusstundu vēlāk laukumā dosies "Skonto" un "Gulbenes" futbolisti.

Jelgavnieki cerēs atkārtot 2010. gada panākumu

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas kausa izcīņas turnīrs tiek aizvadīts pēc jaunās shēmas, kad pirmās cīņas tiek aizvadītas vēl iepriekšējās sezonas beigu daļā, bet labākais astotnieks savā starpā tiekas jaunās sezonas ievadā. Nereti tas dod iespēju pēc iespējas tālāk tikt potenciāli vājākām komandām. Par pirmo jaunās sistēmas čempioni kļuva "Jelgava", kas tādā veidā jau debijas sezonā Virslīgā prata tikt Eirokausos, kur nostartēja atzīstami, izrādot nopietnu pretestību norvēģiem.

2010. gada aprīlī ceturtdaļfinālā jelgavnieki apspēlēja tieši "Metalurgu", pie tam pēcspēles sitienu sēriju izvilka, pateicoties pagarinājumā diviem gūtajiem vārtiem (atspēlēšanās no 1:3). Arī iepriekšējā gadā klubi savā starpā tikās ceturtdaļfinālā, bet tad ar 1:0 pārāki bija liepājnieki. Šogad vienības labāko noskaidros pusfinālā. Interesanti, ka Virslīgas ievadmačā "Metalurgs" uzvarēja Jelgavā ar 2:0.

Sezonu liepājnieki iesākuši vareni, veiksmīgi spēlējot aizsardzībā. Kausa ceturtdaļfinālā ar 1:0 uzvarēta "Daugava", tad sekoja jau pieminētais panākums Jelgavā, pēc kā ar 2:0 pārspēta „Jūrmala”. Pēdējo oficiālo spēli liepājnieki aizvadīja marta izskaņā. Pirms cīņas sākuma gan komandas galvenais treneris Vladimirs Osipovs, gan viens no līderiem Genādijs Soloņicins uzsvēra lielo laukuma nozīmi. Tajā „Metalurgam” spēlēt nav parocīgi, kas būšot jelgavnieku priekšrocība.

„Jelgavas” pēdējo spēļu rezultāti gan par to neliecina. Zaudēts gan Liepājai, gan arī Rīgas „Daugavai” (3:4), kam klāt nāk smaga uzvara pār „Gulbeni”. Pat „Metalurga” galvenais treneris Vladimirs Osipovs pēc savstarpējā dueļa sezonas ievadā uzsvēra, ka „Jelgavai” uz šī laukuma jau otro gadu klājas smagi. Pārliecību nerada komandas aizsardzības līnija, kas darbojas pārāk lēni.

2010. gada Latvijas kausa ieguvēji galvenais treneris Dainis Kazakevičs gaidāmo spēli nosaucis par līdz šim svarīgāko šogad: "Rītdienas Maču varēs uzskatīt par pagaidām svarīgāko spēli šajā sezonā. Cīnīsimies pret mums labi zināmu komandu, pret kuru jau šosezon esam spēlējuši. Domāju, ka abām komandām izredzes būs vienādas – uzvarēs tā, kura spēs labāk izmantot savas iespējas uzbrukumā. Ja atceramies iepriekšējo Virslīgas maču, tad tieši šis elements mums pietrūka, lai izcīnītu punktus. Ļoti ceru uz savas komandas raksturu."

Pret Liepāju komandai būs jādarbojas no aizsardzības, ko uzsvēra gan aizsargs Mārcis Ošs, gan Artis Lazdiņš. Pussargs Lazdiņš izcēla arīdzan to, ka pret spēcīgākiem pretiniekiem papildus motivācija nebūs nepieciešama: "Pret līdzīgām komandām mēs nespējam uzspiest to, ko vēlamies, lai gūtu panākumu. Pret spēcīgākiem pretiniekiem tas nav jādara, jo vairāk jāspēlē aizsardzībā un jāpielāgojas. Arī emocionāli ir vieglāk spēlēt pret spēcīgiem pretiniekiem, kad noskaņošanās un cīņasspars ir visaugstākajā līmenī. Cīnīsimies tikai par uzvaru!"

Atgādināsim, ka kausa ceturtdaļfinālā Zemgales klubs no tālākās dalības turnīrā izslēdza „Ventspili”! Ieeja uz spēli būs bezmaksas, pie tam visiem pilngadījamiem cīņas apmeklētājiem tiek solīta bezmaksas ieeja uz „Z-Scars” vakara koncertu!

Portāls Sportacentrs.com spēli rādīs tiešraidē!

Gulbenes mājas duelis Rīgā ar „Skonto”

Otrais pāris uz papīra izskatās vairāk prognozējams, jo „Skonto” ir izteikts favorīts. Komanda Virslīgā tikusi pie 7 no 9 iespējamajiem punktiem, uz ko gulbenieši var atbildēt tikai ar diviem. Lai nu kā, viegla pastaiga daudzkārtējajiem Latvijas čempioniem un kausa ieguvējiem (septiņas trofejas) netiek solīta. Iepriekšējā sezonā rīdzinieki pret Gulbeni pazaudēja piecus punktus, vienā spēlē zaudējot, bet citā nospēlējot neizšķirti.

Rīdzinieki, sākot ar 2011. gada septembri, nav zaudējuši jau 12 mačus pēc kārtas, bet ceturtdaļfinālā ne bez pūlēm ar 1:0 pārspēja „Jūrmalu”. Pamazām par komandas līderi sāk nostiprināties Alans Siņeļņikovs, kuram netrūks arī citu palīgu. Gulbenieši uzbrūkošajā daļā cerēs uz savu Āzijas diasporu, bet aizsardzību cementēs Latvijas futbolisti. Ceturtdaļfinālā vidzemnieki ar 3:1 pārspēja Rīgas „Daugavu”, vienīgos vārtus ielaižot pašā cīņas izskaņā. Spēles sākums „Skonto” hallē plkst. 18:00. Ieeja – 1 lats. Sākotnēji bija paredzēts spēli aizvadīt Gulbenē (tā lēma izloze), bet stadiona zālājs Vidzemē vēl nav gatavs, tādēļ cīņa pārcelta uz Rīgu.

Latvijas kausa fināls tiks aizvadīts 12. maijā vai nu Jelgavā, vai Liepājā (Rīga no šādas iespējas atteicās, Gulbenes stadions nav piemērots TV translācijām). Eirokausiem no pusfinālčetrinieka kvalificējušies tikai Liepājas futbolisti, bet pārējām vienībām vēl ir izredzes.

Izmantotie resursi:
LFF: LATVIJAS FUTBOLA FEDERĀCIJA | Galvenie...
SKONTO FC - galvenā
Futbola Klubs Jelgava

  +1 [+] [-]

, 2012-04-11 11:01, pirms 12 gadiem
Par finaalu Gulbene-Jelgava!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2012-04-11 11:06, pirms 12 gadiem
Ja Rīgā būs līdzīga cīņa nu tad bez pendelēm neiztiksim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2012-04-11 11:16, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: Galvenie jautājumi:
Kurā minūtē SKO dabūs sist pendeli?
Vai JEL spēs reabilitēties pēc 2 neveiksmēm VL?
Vai LM garā pauze kalendārā sakarā ar bēdīgajiem notikumiem nenāks par sliktu?
Par LM un Gulbeni
1. Atkarīgs no tā ,kāds rezultāts būs pēc pirmā puslaika.
2. Būs līdzīga cīņa ,jo Jelgava ir labi organizēta komanda un Kazakēvičš māk noskaņot spēlētājus.
3. Nemaz tik gara pauze naw. Un labāk viņi būs sagatavojušies būs vairāk spēka ,jo nebija jāaizvada smagā spēle ar Ventspili.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2012-04-11 11:27, pirms 12 gadiem
sasperjods rakstīja: 1.piekrītu
2. piekrītu
3. tomēr ritms ir izsists + JEL asinis kūsā

SKO 2-0
LM 1-1
Sko 2-1 (Saito, Labukas,pen., Sinicins)
LM 3-2

  +3 [+] [-]

, 2012-04-11 11:35, pirms 12 gadiem
Domāju ka Gulbenē(skonta šķūnī),mačs varētu būt nogaidoša rakstura!

  +1 [+] [-]

, 2012-04-11 11:42, pirms 12 gadiem
uz kura laukuma Jelgavā notiks spēle?

  +2 [+] [-]

, 2012-04-11 12:04, pirms 12 gadiem
bebitis rakstīja: uz kura laukuma Jelgavā notiks spēle?
ZOC "mazajā arēnā" jeb kā viens otrs sauc "būrī", tas ir uz mākslīgo laukumu.

  +2 [+] [-]

, 2012-04-11 13:18, pirms 12 gadiem
LATVIEŠU DERBIJS-Mītavas Patrioti pret Metalfaniem!Lai uzvar labākā futbola komanda laukumā,bet tribīnēs kā vienmēr būs vienota brālība.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2012-04-11 15:58, pirms 12 gadiem
cerams ka spēles rezultātu izšķirs futbolisti, nevis klubu nosaukumi ';
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja