Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

NHL drafta 9. numuram Rosi Covid-19 komplikāciju dēļ nāksies izlaist visu sezonu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

NHL drafta 9. numuram Rosi Covid-19 komplikāciju dēļ nāksies izlaist visu sezonu
Marko Rosi. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Minesotas “Wild” apstiprinājis, ka oktobrī ar devīto numuru draftētais austrietis Marko Rosi laukumā nevarēs doties visu sezonu. Centra uzbrucējs pārslimojis Covid-19, bet pēc tam veiktajās medicīniskajās pārbaudēs atklātas paliekošas sekas.

Pirms sezonas tika pavēstīts, ka Marko Rosi laukumā nevar doties ķermeņa augšdaļas savainojuma dēļ, bet tagad Minesotas “Wild” apstiprinājusi, ka nespēlēšana saistīta ar Covid-19 pārslimošanu un ka Rosi izlaidīs visu sezonu. 19 gadus vecais hokejists atgriezies Austrijā. Pēc sešām nedēļām viņš lidos uz Minesotu, lai vēlreiz izietu ārstu pārbaudes. Atrodoties Austrijā, Rosi nav atļauts kāpt uz ledus vai nodarboties ar citām fiziskām aktivitātēm.

Tiek vēstīts, ka “Wild” medicīnas personāls ir drošs, ka Rosi spēs pilnībā atlabt un rudenī varēs piedalīties treniņnometnē pirms nākamās sezonas. Jāpiezīmē, ka visiem Covid-19 pārslimojušajiem NHL spēlētājiem pēc tam tiek veiktas sirds pārbaudes un asins analīzes, lai noskaidrotu, vai nav paliekošu seku.

Jāpiezīmē, ka Rosi pārstāvēja Austrijas U20 izlasi pasaules čempionātā, četrās spēlēs paliekot bez punktiem. Situācijai tuvu stāvoši avoti norādījuši, ka valstsvienības kapteinis visa turnīra laikā izjutis lielu nogurumu. Protams, tagad tiek uzdoti jautājumi, kāpēc Rosi vispār tika pielaists spēlēšanai.

Oktobra draftā Rosi tika izvēlēts ar devīto numuru, lai gan netrūka prognozes, kurās austrietim tika atvēlēta vieta pirmajā pieciniekā. Rosi savā pēdējā junioru sezonā Ontario Hokeja līgā 56 mačos tika pie 120 punktiem, kļūdams par līgas MVP. Ja Rosi ierindā atgriezīsies ne agrāk kā septembrī, tas nozīmēs, ka 18 mēnešu laikā viņš būs aizvadījis tikai piecas spēles - četras U20 čempionātā un vienu Cīrihes “Lions” rindās.

Izmantotie resursi:
https://theathletic.com/2356024/202...