Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Vācieši trīs reizes izglābjas taibreikos pret britiem un sasniedz Deivisa kausa pusfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Vācieši trīs reizes izglābjas taibreikos pret britiem un sasniedz Deivisa kausa pusfinālu
Kevins Kravecs un Tims Puecs. Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas tenisisti otrdienas vakarā Insbrukā uzvarēja dramatiskā dubultspēlē un mačā ar 2:1 pieveica Lielbritānijas komandu, sasniedzot Deivisa kausa finālturnīra pusfinālu.

Pirmās vienspēlēs izspēlēšanai bija nepieciešamas tikai 55 minūtes – Daniels Evanss (ATP 25.) tik ātri sagrāva ranga 86. vietā esošo Peteru Gojovčiku, esot pārāks ar rezultātu 6:2, 6:1. Vācijas tenisistam pat nebija nevienas breikbumbas.

Gojovčikam tā bija pirmā spēle turnīrā, viņa iznācienam kļūstot par vāciešu taktikas gājienu. Gojovčiks ieņēma 54. numura Kepfera vietu, esot ar labāku statistiku pret Evansu. Viņam pirms šodienas fiasko bija 2-0 bilance pret Evansu, bet Kepferam ir 0-3.

Vācijai izlīdzinājumu panāca Jans-Lenards Štrufs (ATP 51.), kurš komandu pirmo numuru cīņā ar 7:6(6), 3:6, 6:2 uzvarēja ranga 12. numuru Kameronu Noriju.

Norijs neizmantoja lieliskas iespējas uzvarēt 1. setā – viņš pie 6:5 neizservēja setu, bet vēlāk taibreikā iztērētas divas setbumbas (6:4). Pirmā ar "backhand" sitienu autā savas serves izspēlē, bet otro Štrufs atvairīja ar precīzu spēli pie tīkla, nobloķējot pretinieka diagonālo apvedošo sitienu.

2. setā bija tikai viena breikbumba, kuru Norijs izmantoja sestajā geimā, bet 3. setā viņš divreiz pēc kārtas zaudēja serves geimos. Tas notika pēc tam, kad Štrufs seta pirmajā geimā ar kārtējo precīzo tīkla spēli atvairīja breikbumbu. Norijs no 2:2 zaudēja četros geimos pēc kārtas.

Briti neizmantoja daudz iespēju izšķirošajā dubultspēlē, kurā Nīls Skapski un Džo Solsberijs ar 6:7(10), 6:7(5) zaudēja Kevinam Kravecam un Timam Puecam. Britiem pirmajā taibreikā bija četras setbumbas, bet otrajā taibreikā bija piecu punktu pārsvars, apbrīnojamā veidā no 5:0 zaudējot septiņās izspēlēs pēc kārtas.

Divas stundas ilgajā duelī bija tikai viena breikbumba, kuru ieguva Vācijas komanda, turklāt šī breikbumba bija setbumbas vērtībā 1. setā pie 6:5. Skapski trāpīja labu pirmo servi, kas netika atsista precīzi.

Briti vēl trīs setbumbas atvairīja taibreikā, kur pašiem bija četras. No tām gan tika viena (pirmā) bija ar savu servi. Ranga trešais numurs Solsberijs pie 6:4 neprecīzi nospēlēja pie tīkla, bumbiņu raidot pāri gala līnijai. Dramatiskais taibreiks beidzās ar sekmīgu Pueca spēli – viņš teicami dziļumā atsita Skapski servi un ar nākamo sitienu piespieda kļūdīties Solsberiju.

Kravecs un Puecs ir neuzvarēti šajā Deivisa kausa finālturnīrā (3-0). Vācieši pusfinālā tiksies ar galveno favorīti Krieviju vai Zviedriju.

Deivisa kausa finālturnīrs Madridē, Insbrukā un Turīnā

Ceturtdaļfināli

PilsētaMačsRez.
TurīnaItālija – Horvātija1:2
InsbrukaLielbritānija – Vācija1:2
MadrideSerbija – Kazahstāna01.12.
MadrideKrievija – Zviedrija02.12.

     [+] [-]

, 2021-12-01 04:49, pirms 2 gadiem
Tādus dubļus sarakstīt var tikai cilvēks, kam skolā ar atzīmēm ne īpaši ir labi gājis. Pirms publicēji, pārlasīji?!