Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Adetokumbo un "Bucks" sakauj Klīvlendu, "Clippers" zaudē Bruklinā

Rolands Eliņš

Adetokumbo un "Bucks" sakauj Klīvlendu, "Clippers" zaudē Bruklinā
Lebrons Džeimss un Jannis Adetokumbo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālajā basketbola asociācijā neveiksmīga nakts izvērsusies galvenajām favorītēm – papildus Dāvja Bertāna pārstāvētās „Spurs” neveiksmei šonakt zaudējumus cieta arī čempione „Cavaliers” (101:118 pret „Bucks”) un „Clippers” (122:127 pret „Nets”).

Klīvlendas „Cavaliers” ieradās Milvoki ar četrām uzvarētām spēlēm pēc kārtas un tikai diviem zaudējumiem visā sezonā. NBA čempionei tā bija pirmā spēle pret savu bijušo saspēles vadītāju Metjū Delavedovu, kurš nu pārstāv „Bucks”, un austrālietis, lai arī guva tikai trīs puntkus, ar septiņām rezultatīvām piespēlēm palīdzēja sarūgtināt labākajā sastāvā spēlējošo „Cavaliers”.

Milvoki izšķirošo vadību pārņēma trešajā ceturtdaļā, bet pēc tam ceturtajā ceturtdaļā prata izrauties arī 22 punktu vadībā. Beigās „Cavaliers” gan nedaudz pievilka, bet no smaga zaudējuma neizvairījās (101:118). Klīvlendas sakaušanā vislielākie nopelni Grieķijas izlases 21 gadu vecajam spēlētājam Jannim Adetokumbo, kurš guva 34 punktus (metieni 13/19 un atkārtots karjeras punktu rekords), savāca 12 atlēkušās bumbas, izdalīja piecas piespēles un piecreiz pārtvēra bumbu.

Ar 18 punktiem viņam palīdzēja cits jaunais spēlētājs Džabari Pārkers, kamēr Maikls Bīzlijs sameta 17 punktus. Klīvlendai nelīdzēja arī 14 trāpītie tālmetieni un Lebrona Džeimsa 22 gūtie punkti. „Bucks” līdz ar šo uzvaru sasniegusi 50% uzvarēto spēļu robežu (8-8).

Savukārt daudz intriģējošāka izvērtās „Nets” un „Clippers” cīņa, kurā atpūta tika dota Losandželosas līderim Bleikam Grifinam. „Clippers” bija tuvu uzvarai pamatlaikā, taču pēdējā ceturtdaļā nenosargāja 13 punktu pārsvaru un tikai ar Krisa Pola tālmetienu pēdējā sekundē izdevās izraut papildlaiku. Lai iegūtu neizšķirtu, „Clippers” bija vajadzīgs pēdējo sekunžu tālmetiens arī pirmajā papildlaikā, kad desmit sekundes pirms beigām 118:118 panāca Džamals Krofords. Taču otrajā papildlaikā „Nets” ar mača galveno varoni Šonu Kilpatriku priekšgalā beidzot nokārtoja uzvaru 127:122.

Iepriekš neregulāri spēlējušais Kilpatriks uzstādīja savas karjeras rekordu, gūstot 38 punktus un savācot 14 atlēkušās bumbas, kamēr Bruks Lopess pievienoja 27 punktus. „Clippers” rindās 21 punkts un 23 atlēkušās bumbas Deandrē Džordana kontā. Komandai tas bija tikai piektais zaudējums šosezon, taču jau trešais pēc kārtas, turklāt par ļoti vētrainām emocijām tiesnešu virzienā spēles izskaņā uz ģērbtuvēm tika aizsūtīts „Clippers” treneris Doks Riverss.

No spēles šonakt tika izmests arī „Pistons” centrs Andrē Dramonds, kurš pirmajā puslaikā cīņā par atlēkušo bumbu ar elkoni iesita pretiniekam pa pakausi. Detroitai tas netraucēja sagraut Šarlotu ar 112:89, bet Dramonds tiesneša lēmumu pavadīja ar ļoti sarkastiskiem aplausiem, kas gandrīz pilnīgi droši būs iemesls papildu disciplinārsodam no NBA.

Kārtējo iespaidīgo spēli aizvadījis Entonijs Deiviss, kurš ar 41 punktu un 16 atlēkušajām bumbām izrēķinājās ar „Lakers” aizsardzību. Deivisam arī četras pārtvertas bumbas un divi bloki, kamēr viņa pārstāvētā „Pelicans” pārliecinoši uzvarēja ar 105:88. Ņūorleānas sastāvā arī veiksmīgi atgriezies Drū Holidejs, kurš šodien, aizvadot sezonas pirmo maču pamatsastāvā, sameta 22 punktus.

Savukārt „Rockets” viesos neprata tikt galā ar Jūtas „Jazz” (101:120), kuras rindās sezonas rezultatīvākā spēle Gordonam Heivordam. Heivords sameta 31 punktu, kamēr viņa partneris franču centrs Rudijs Gobērs guva 16 punktus un savāca 14 bumbas zem groziem. „Rockets” sastāvā septiņu „double-double” sērija pārtrūka Džeimsam Hārdenam, kuram šonakt „tikai” 26 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

NBA spēļu rezultāti, 30. novembris

KomandaRez.Rezultatīvākie
Hornets-Pistons89:112Vokers 23 – Heriss 24
Nets-Clippers127:122 2PKilpatriks 38 – Pols 26
Bucks-Cavaliers118:101Adetokumbo 34 – Džeimss 22
Pelicans-Lakers105:88Deiviss 41 – Viljamss 16
Spurs-Magic83:95Lenards 21 – Ibaka 18
Jazz-Rockets120:101Heivords 31 – Hārdens 26

Epizode, pēc kuras Dramonds tika izraidīts no spēles un sarkastiski aplaudēja tiesnešu lēmumam


Izmantotie resursi:
NBA.com

     [+] [-]

, 2016-11-30 07:46, pirms 7 gadiem
Trai. Swaggy P ahileja. Mike Conley muguras operācija. Kaut kas tur salūza. Grizz galīgi neiet. Un conley vēl lielo līgumu dabūja.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-30 08:13, pirms 7 gadiem
Dramonds tipisks geto melnis - apzināti iesit pa pakausi ar elkoni un vēl ir dziļi pārliecināts, ka izraidīts nepelnīti. Daudz smadzeņu jau šitiem mērkaķiem, lai spēlētu basi, nevajag. Cerams NBA piešķirs vēl kādu sodu plus nosūtīs atpakaļ uz sākumskolas intensīvajiem kursiem.

  -1 [+] [-]

, 2016-11-30 09:01, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Dramonds tipisks geto melnis - apzināti iesit pa pakausi ar elkoni un vēl ir dziļi pārliecināts, ka izraidīts nepelnīti. Daudz smadzeņu jau šitiem mērkaķiem, lai spēlētu basi, nevajag. Cerams NBA piešķirs vēl kādu sodu plus nosūtīs atpakaļ uz sākumskolas intensīvajiem kursiem.
Un protams, tu kā bijušais komjaunietis, pēc labākajām PSRS tradīcijām, turpini naida kurināšanu ar rasistiskiem izsaukumiem!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 09:11, pirms 7 gadiem
Vesais18 rakstīja: Un protams, tu kā bijušais komjaunietis, pēc labākajām PSRS tradīcijām, turpini naida kurināšanu ar rasistiskiem izsaukumiem!!
Vispār jau PSRS un komunisti bija ļoti iecietīgi pret dažādu rasu un tautību ļaudīm, jeb bija kosmopolīti, turklāt iestājās pret aparteīdu DĀR. Tā kā slikts salīdzinājums, bet vsm būsi šodien kko iemācījies.

Un te es runāju tikai par Dramond un Kazinsveidīgajiem, kuri NBA ir tikai savu fizisko dotību dēļ jeb ir tik spēcīgi un atlētiski kā mērkaķi. Stīvens Adamss mazos GSW žiperus arī nosauca par ātriem mērkaķīšiem. Nevajag uzreiz iespringt. Un vai tad ir melots, ka parasti šitie melnie giganti ar smadzeņu darbību neizceļas? Pārauguši bērni, nekas vairāk.

     [+] [-]

, 2016-11-30 09:24, pirms 7 gadiem
Heiteri rej, bet GSW karavāna iet tālak
viss pa plauktiem GSW un CLE 1 vietās, kārtējais GSW-CLE fināls (ja vien nebūs traumas)

     [+] [-]

, 2016-11-30 09:24, pirms 7 gadiem
HMB-ZIEMA_KLAAT rakstīja: Bukelu uzvara neparsteidz, laba komanda, var aizcinities taalu!
CLE var kost pirkstos, ka atdeva Deliju
Bukiem jābūt PO, solīds sastāvs.

     [+] [-]

, 2016-11-30 09:25, pirms 7 gadiem
HMB-ZIEMA_KLAAT rakstīja: Kleperiem kartejais pazors, jau sezonas sakuma teicu ka tie vinu 80%+ ir lielakais ligas parpratums, redz nu jau sak radit patieso seju

Zaudet bruklinai ir kauns un negods!!! Antifans noteikti pieraudajis pilnas zeva salvetes un apkeeris CP3 plakatu abi tagad draudzigi mierina viens otru
Jā klasika, PO max 2kārta un tā gadu no gada.

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 10:29, pirms 7 gadiem
Nesaprotu par ko Drammonds neapmierināts - reāli apzināta kustība ar elkoni. Vajadzēja klusi noiet no laukuma, bet nē.

     [+] [-]

, 2016-11-30 10:52, pirms 7 gadiem
Mixes rakstīja: Vispār jau PSRS un komunisti bija ļoti iecietīgi pret dažādu rasu un tautību ļaudīm, jeb bija kosmopolīti, turklāt iestājās pret aparteīdu DĀR. Tā kā slikts salīdzinājums, bet vsm būsi šodien kko iemācījies.

Un te es runāju tikai par Dramond un Kazinsveidīgajiem, kuri NBA ir tikai savu fizisko dotību dēļ jeb ir tik spēcīgi un atlētiski kā mērkaķi. Stīvens Adamss mazos GSW žiperus arī nosauca par ātriem mērkaķīšiem. Nevajag uzreiz iespringt. Un vai tad ir melots, ka parasti šitie melnie giganti ar smadzeņu darbību neizceļas? Pārauguši bērni, nekas vairāk.
Iecietīgi pret citu tautību ļaudīm???!!!! Krievi mērķtiečigi izskauda citas tautas (pārkrievoja) un to kultūru, pietiek ar piemēru mūsu pašu mājās, kur mūsu valodu sauca par suņu valodu.

     [+] [-]

, 2016-11-30 11:06, pirms 7 gadiem
agruha rakstīja: Iecietīgi pret citu tautību ļaudīm???!!!! Krievi mērķtiečigi izskauda citas tautas (pārkrievoja) un to kultūru, pietiek ar piemēru mūsu pašu mājās, kur mūsu valodu sauca par suņu valodu.
Tajā pašā laikā PSRS vadīja gruzīns, ukrainis un daudzos vadošos amatos bija ļoti raibs etniskais sastāvs, nemaz nerunājot par parasto tautu. Lai nebrauktu dziļāk diskusijā, kultūras centās pielauzt un pielāgot krievu kultūrai, nevis iznīcināt, ne par velti varēja atzīmēt dziesmu svētkus un latv. val. valsts valodas statusu neatņēma. Kosmopolītisms uz krievu kultūras bāzes. Jebkuras tautības cilvēks varēja izsisties līdz pašai augšai tikmēr, kamēr viņš bija kārtīgs komuņaga.

     [+] [-]

, 2016-11-30 11:16, pirms 7 gadiem
Par ko pārvērties blīčer reports?

  +1 [+] [-]

, 2016-11-30 11:45, pirms 7 gadiem
Pilnīgs underdogu vakars, visās spēlēs uzvarēja komandas ar vājāku rekordu!

     [+] [-]

, 2016-11-30 16:18, pirms 7 gadiem
Kopš kura laika ir uzradies d,m,b burts viņa uzvārdā,ir taču antetukunpo