Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:589, Did:0, useCase: 3

Latvijas izlase pārbaudes spēlē ar 0:3 piekāpjas dāņiem

Latvijas izlase pārbaudes spēlē ar 0:3 piekāpjas dāņiem
Foto: Mārtiņš Aiše

Vienīgajā pārbaudes spēlē pirms olimpisko spēļu atlases turnīra Latvijas hokeja izlase Rīgā galvenā trenera Haralda Vasiļjeva atgriešanās mačā ar 0:3 zaudēja Dānijai.

Dānija, kas cīņā par olimpisko ceļazīmi spēkosies ar Baltkrieviju, Slovēniju un Poliju, Rīgā ieradās ar astoņiem NHL spēlētājiem kandidātu sarakstā. Dānija spēles sākumā piedāvāja ļoti ātru spēles tempu, taču biežāk pa dāņu vārtsarga Frederika Andersena vārtiem meta Latvijas uzbrucēji. Tas gan arī tādēļ, ka perioda vidū dāņi nopelnīja divus noraidījumus pēc kārtas. Viens no tiem gan pārklājās ar Kaspara Saulieša divām soda minūtēm, un dāņi izturēja.

Savukārt 16. minūtes sākumā dāņi izvirzījās vadībā. Latvijas aizsargi ne pārāk veiksmīgi nospēlēja laukuma stūrī savā zonā, un ripa nonāca pie Niklasa Hārda, Zviedrijas augstākās līgas uzbrucēja. Viņš mirkli uzgaidīja, kamēr Masaļska priekšā pieslido partneris un nosedza redzamību, un ripa tika raidīta Latvijas vārtos.
Perioda beigās Latvijai nācās izturēt mazākumu pēc Artūra Kuldas noraidījuma, bet pēc apņēmīgi iesākta otrā perioda sekoja šokējošs iemetiens Latvijas zonā. Franss Nīlsens iemetiena punkta sacentās ar Zemgu Girgensonu un nevis pasita ripu partneru virzienā, bet uzreiz to trieca uz vārtiem un trāpīja Masaļskim starp kājsargiem. 0:2...

30. minūtē notika iepriekš plānotā vārtsargu maiņa, Masaļska vietā laukumā dodoties Kristeram Gudļevskim. Latvija turpināja pamazām pārņemt iniciatīvu, taču Andersena vārtus tomēr neizdevās ieņemt. Laba iespēja bija Andrim Džeriņam, kad viņš ātrajā uzbrukumā palika pret vienu aizsargu un parocīgā metiena pozīcijā, taču ripa lidoja garām vārtiem, un arī pārējās iespējas otrajā periodā palika neizmantotas.

Trešā perioda sākumā palika neizmantots dāņa Mortēna Grēna noraidījums, un dāņi atbildēja ar bīstamu pretuzbrukumu 44. minūtē. Ar veiksmīgu Georgija Pujaca darbību aizsardzībā tomēr izdevās nepieļaut metienu, un sekoja jau ļoti bīstams Latvijas uzbrukums, kurā Zemgus Girgensons tomēr nesaņēma ripu, kad varēja sanākt izgājiens divi pret vienu aizsargu.

Tiesneša lēmums piešķirt abpusēju noraidījumu Krišjānim Rēdliham un Madsam Kristiansenam apturēja bīstamu Vitālija Pavlova izrāvienu uz dāņu vārtiem, bet, spēlējot četri pret četri, dāņi jau bija tuvu trešajam vārtu guvumam, kuru tomēr neļāva gūt Gudļevskis. Ar labu metienu izcēlās Artūrs Kulda, taču trāpīja pa vārtu pārliktni. Veiksme nebija Latvijas pusē, bet pavisam drīz vairākumā plati uzsmaidīja dāņiem – rikošets no Oskara Cibuļska slidas lika ripai nonākt pie Niklasa Jensena. Gudļevskis ripu gaidīja pavisam pretējā vārtu malā, un jau 0:3.

Vasiļjevs neilgi pēc trešo vārtu zaudējuma pieprasīja pusminūtes pārtraukumu, taču mača atmosfēru neizdevās vairs mainīt. Spēlējot mazākumā, asumi izcēlās starp Ralfu Freibergu un Simonu Nīlsenu, taču līdz kautiņam nenonāca un abu partneri šajā konfliktā nemaz neiesaistījās. Arī pēdējās minūtēs goda vārtus gūt Latvijai gūt neizdevās, turklāt dāņi bija tuvāk ceturtajiem vārtiem nekā latvieši pirmajiem.

Par labāko Latvijas izlasē šajā mačā tika atzīts Gudļevskis, bet Dānijas izlasē šo godu saņēma pirmo vārtu autors Hards.

Latvija-Dānija 0:3 (0:1, 0:1, 0:1)

Vārti: 15:10 Hards 0:1, 24:06 F. Nīlsens 0:2, 48:50 Jensens (S. Nīlsens, Bedkers) (vair.) 0:3
Soda minūtes: 14:12
Metieni: 29:30
Vārtsargi: Edgars Masaļskis (29:10 Kristers Gudļevskis) – Frederiks Andersens

Latvijas izlases sastāvs:

Edgars Masaļskis (Kristers Gudļevskis); Krišjānis Rēdlihs - Guntis Galviņš, Artūrs Kulda, Georgijs Pujacs - Arvīds Reķis, Oskars Cibuļskis - Ralfs Freibergs; Miķelis Rēdlihs - Andris Džeriņš - Lauris Dārziņš, Miks Indrašis - Vitālijs Pavlovs - Edgars Kulda, Gints Meija - Zemgus Girgensons - Roberts Bukarts, Mārtiņš Dzierkals - Rodrigo Ābols - Ronalds Ķēniņš, Kaspars Saulietis.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra spēļu grafiks (Arēna Rīga):

DatumsLaiksSpēle
01.09.2016.15:30Vācija - Japāna
01.09.2016.19:30Austrija - Latvija
02.09.2016.15:30Vācija - Austrija
02.09.2016.19:30Latvija - Japāna
04.09.2016.14:00Japāna - Austrija
04.09.2016.18:00Latvija - Vācija

Teksts: Sportacentrs.com