Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Spurs" dodas dziļā pārbūvē un aizmana savu līderi Mareju uz Atlantu

Emils Ozerinskis

"Spurs" dodas dziļā pārbūvē un aizmana savu līderi Mareju uz Atlantu
Dežonte Marejs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Sanantonio "Spurs" šķīrusies no sava pēdējo sezonu vadošā spēlētāja Dežontes Mareja, aizmainot saspēles vadītāju uz Atlantas "Hawks" apmaiņā pret trīs pirmās kārtas drafta izvēlēm.

Pēdējās dienās NBA apskatnieki vēstīja, ka Sanantonio "Spurs" izskatot iespēju veikt maiņas darījumu, kurā jaunu komandu atrastu vienības vadošais spēlētājs Dežonte Marejs. Starp potenciālajām kandidātēm uz spēlētāja iegūšanu bija Ņujorkas "Knicks" un Minesotas "Timberwolves" vienības, tomēr visizdevīgāko piedāvājumu Teksasas komandai izteica Atlantas "Hawks" vienība.

25 gadus vecais Marejs aizvadīja lielisku sezonu Grega Popoviča trenētajā komandā, nopelnot karjeras pirmo izsaukumu uz Zvaigžņu spēli. Marejs 66 aizvadītās spēlēs caurmērā guva 21,1 punktu, izcīnīja 8,2 atlēkušās bumbas un veica 9,3 rezultatīvas piespēles, kā arī bija visas līgas līderis pārtverto bumbu kategorijā, vidēji mačā apzogod pretiniekus divas reizes. Marejam vēl ir spēkā no komandas perspektīvām ļoti izdevīgs divu gadu līgums - nākamajā sezonā spēlētājam pelnot nedaudz virs 16,5 miljoniem dolāru.

Apmaiņā pret Marejus Džordžijas štata komanda uz Teksasu sūtījusi trīs nākotnes pirmās kārtas drafta izvēles. Tāpar darījumā "Hawks" šķīrusies no itāļu garā spēlētāja Danilo Galinari, kuram ir 21,4 miljonus vērts iztekošais līgums uz jauno sezonu. 33 gadus vecais itālis 66 pagājušās sezonas spēlēs caurmērā atzīmējās ar 11,7 punktiem un 4,7 atlēkušajām bumbām.

Atlantas "Hawks" tādējādi izveidojusi spēcīgu aizsargu duetu. Pagājušajā sezonā 28,4 punktus vidēji spēlē guva vanagu vadošais spēlētājs Trejs Jangs, taču viņa viens no klupšanas akmeņiem ir tieši cīņa aizsardzībā, kur augumā smalkais spēlētājs nav liels darītājs. Mareja pievienošanās ļaus "Hawks" lielu daļu no šīm problēmām atrisināt, jo Marejs ir izcils perimetra aizsargs un varēs rīpēties par pretinieku vadošo perimetra spēlētāju segšanu.

Pieredzējušais Galinari savukārt īsti neiederas šī brīža "Spurs" attīstības modelī, tādēļ nav izslēgts, ka 33 gadus vecais spēlētājs pie Grega Popoviča nemaz neuzspēlēs, tiekot vēlreiz aizmainīts vai, iespējams, izpirkts. "Spurs" vērtība šajā maiņa bijusi iegūtās drafta izvēles. Pieši tikuši pie nākamā gada drafta Šarlotas "Hornets" pirmās kārtas izvēles, kā arī pie "Hawks" 2025. un 2027. gada izvēlēm, kā arī pie iespējas apmainīt savu 2026. drafta izvēli pret Atlantas piku, ja tas Teksasas komandai būs izdevīgi.

     [+] [-]

, 2022-06-30 08:16, pirms 2 gadiem
Spurs iet full tank mode lai dabūtu Viktoru nākošgad tas ir skaidrs.
Unprotected piki ir laba lieta,bet tāpat viņi būs iekš 10+

     [+] [-]

, 2022-06-30 08:17, pirms 2 gadiem
Neredzēju īsti vērtību maiņai, dabūt draftā, lai gan tagad tā pat nav par ko cīnīties viņiem! KURŠ BŪS LĪDERIS

     [+] [-]

, 2022-06-30 08:21, pirms 2 gadiem
Hawks izskatās ļoti interesanti. Guardi super, garais gals arī neslikts, jauni. Manuprāt, būs starp galvenajiem favorītiem austrumos.

  -1 [+] [-]

, 2022-06-30 08:25, pirms 2 gadiem
RolandsB rakstīja: Hawks izskatās ļoti interesanti. Guardi super, garais gals arī neslikts, jauni. Manuprāt, būs starp galvenajiem favorītiem austrumos.
Viņiem viss garais bloks ir uz trade blocka

     [+] [-]

, 2022-06-30 08:30, pirms 2 gadiem
BostonGreen#7 rakstīja: Viņiem viss garais bloks ir uz trade blocka
Tas jau nekas. Pret citiem labiem garajiem jau var mainīt. Kapela, Kolinss, Hanters nu galīgi nav peļami. Ja spēs nogludināt nesaskaņas ar Kolinsu (neesmu skojis to attīstībai) un kāds nedaudz apslāpēs savas personiskās ambīcijas, tur var neslikts contender sanākt, manuprāt.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-30 08:33, pirms 2 gadiem
RolandsB rakstīja: Tas jau nekas. Pret citiem labiem garajiem jau var mainīt. Kapela, Kolinss, Hanters nu galīgi nav peļami. Ja spēs nogludināt nesaskaņas ar Hanteru (neesmu skojis to attīstībai) un kāds nedaudz apslāpēs savas personiskās ambīcijas, tur var neslikts contender sanākt, manuprāt.
Kolinns grib prom no Hawks un aģents jau pateica,ka viņa laiks iekš Hawks ir beidzies.
Rakstot ka nav baigi lielais pieprasījums. Varbūt Gobēra pakā metīs iekšā ja tiešām viņu grib.

     [+] [-]

, 2022-06-30 21:14, pirms 2 gadiem
Abas komandas ieguvējas. Spurs beidzot atmetuši savu konservatīvismu. Saprata, ka ar vidusmēra spēlētājiem neko nesasniegs, ko joprojām nesaprot NYK. Murrejs protams labs, bet spēlēt tādā vecumā bez mērķiem gan jau pats īsti negribētu, arī tas pats Waits. Tagad Spurs daudz piki, lai nopietni papildinātu komandu ar jaunajiem spēlētājiem un protams tēmētu uz nākamā gada lielākajiem talantiem. Hawks drosmīgs bet pareizs gājiens, malači.