Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:103, Did:0, useCase: 3

Šveicē norisināsies vēsturē pirmais Eiropas čempionāts sprinta distancēs

Tomass Neuss Lucs
Tomass Neuss Lucs

Šveicē norisināsies vēsturē pirmais Eiropas čempionāts sprinta distancēs
Artūrs Pauliņš. Foto: LOF

No 13. līdz 16. maijam Šveice uzņems pirmo Eiropas čempionātu orientēšanās sportā tikai sprinta distancēs. Medaļas tiks sadalītas sprinta stafetē, knock-out sprintā un klasiskajā sprintā. Šis būs reizē arī sezonas pirmais Pasaules kausa posms. Latvijas izlase uz Šveici dosies deviņu sportistu sastāvā.

Čempionāts sāksies 13. maijā ar jaukto sprinta stafeti, kur komandas sastāvā startēs Sandra Grosberga, Irita Puķīte, Andris Jubelis un Jānis Tamužs. Dienu vēlāk notiks knock-out sprinta kvalifikācija, kur dalībnieki būs sadalīti trīs kvalifikācijas grupās un 12 labākie no katras iekļūs ceturtdaļfinālā. 15. maijā notiks ceturtdaļfināls, pusfināls un fināls, bet čempionāts noslēgsies ar klasisko sprinta distanci 16. maijā. Izlase uz Šveici dosies jau gandrīz nedēļu ātrāk, lai startētu Šveices čempionātā sprintā, kas reizē būs arī Pasaules ranga sacensības.

2018. gads bija pēdējais, kad pasaules un Eiropas čempionāti norisinājās pēc tradicionālā formāta, kad viena čempionāta laikā tika aizvadītas gan sprinta, gan meža distances. Pasaules čempionāts notika katru gadu, bet Eiropas čempionāts katru otro. 2019. gadā Norvēģijā notika pirmais pasaules čempionāts tikai meža distancēs, bet Eiropas čempionāta nebija. Sākot ar 2020. gadu bija paredzēts katru gadu aizvadīt gan Eiropas, gan pasaules čempionātu, kur viens būtu tikai meža, bet otrs sprinta distancēs. Pandēmijas dēļ visi čempionāti un Pasaules kausa posmi aizvadītajā gadā tika atcelti, tāpēc čempioni sprinta distancēs nav noskaidroti jau trīs gadus. Šī iemesla dēļ 2021. gada pasaules čempionātam, kas jūlija sākumā notiks Čehijā, ir pievienotas arī sprinta distances, lai gan sākotnēji čempionāts bija plānots tikai stafetē, vidējā un garajā distancē.

Latvijas izlases sastāvs:

SportistsSportiste
Artūrs PauliņšSandra Grosberga
Jānis TamužsIrita Puķīte
Andris JubelisKristīne Brunere
Endijs Titomers
Uldis Upītis
Fricis Spektors

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Orientēšanas federācija (LOF)



     [+] [-]

, 2021-04-30 14:41, pirms 3 gadiem
Ilgi domāju kas tas par sporta veidu. Izlasot tik beigās pie saistītiem rakstiem sapratu ka tā ir orientēšanās

     [+] [-]

, 2021-04-30 18:21, pirms 3 gadiem
Visu cieņu Puķītei - 46 gadu vecumā izlasē!