Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2980, Did:0, useCase: 3

"Jelgava" pusfinālā sagādā gulbeniešiem sezonas pirmo zaudējumu

Emils Ozerinskis

"Jelgava" pusfinālā sagādā gulbeniešiem sezonas pirmo zaudējumu
"Jelgavas" saspēles vadītājs Kristaps Pļavnieks. Foto: LU basketbols

"Ramirent" Nacionālās basketbola līgas pusfināls sācies ar "Gulbenes Buku" sezonas pirmo zaudējumu. Gulbenieši savās mājās ar rezultātu 69:79 piekāpās turnīra čempionei "Jelgavai", sērijā līdz divām uzvarām nonākot iedzinējos ar 0-1.

Perfektu regulāro sezonu aizvadījušajiem un play-off spēlēs bez zaudējumiem spēlējušajiem "Gulbenes Bukiem" pusfināla sērijas ievadā pret turnīra aktuālo čempioni "Jelgavu" nevarēja palīdzēt pieredzes bagātais Artūrs Strēlnieks. Savukārt jelgavnieku olimpiskais čempions Edgars Krūmiņš spēlē Gulbenē bija ierindā.

Pirmās ceturtdaļas vidū morālo uzrāvienu gulbeniešiem deva Ingara Aizpura bumbas trieciens grozā no augšas, bet, tuvojoties pirmā ceturkšņa beigām, Jānis Antrops iešāva grozā divus tālmetienus pēc kārtas, kas mājiniekiem pēc desmit minūtēm deva vadību ar 21:15.

Otrās ceturtdaļas ievadā ilggadējais "Jelgavas" spēlētājs Andris Justovičs apliecināja, ka arī var īsā brīdī trāpīt divus trejačus. Zemgales komandas saspēles vadītājam Kristapapm Pļavniekam realizējot pustālo metienu, čempionvienība puslaika atpūtā jau devās ar sešu punktu pārsvaru (41:35).

Armands Ginters otrā puslaika sākumā sasniedza jelgavniekiem +9, bet Raimonda Gabrāna komanda prettriecienā devās ar Aispura trīs punktu gājienu. Antrops izprovocēja tehnisko piezīmi Robertam Mednim un no brīvmetienu līnijas atguva vadību gulbeniešiem, pirms pēdējās ceturtdaļas Vidzemes komandai esot priekšā ar 58:55.

Spēles likteni salauza jelgavnieku 12-2 izrāviens pēdējā ceturkšņa sākumā, ko ar četriem punktiem ievadīja Jānis Bērziņš. Uz buku centieniem izglābt spēli "Jelgava" allaž atrada rezultatīvas atbildes, nokārtojot uzvaru ar 79:69 kas ļāva Mārtiņa Liepas trenētajai komandai veikt pirmo no diviem nepieciešamajiem pusfināla soļiem, lai atgrieztos Nacionālās līgas finālā.

Uzvarētāju labā Kristaps Pļavnieks guva 14 punktus un sakrāja astoņas rezultatīvas piespēles. Pa 11 punktiem guva Uldis Feldmanis, Roberts Mednis un Andris Justovičs. Bukiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Jānis Antrops, bet 20 punktus un 11 atlēkušās bumbas sakrāja Ingars Aizpurs.

Sērijas atbildes spēle otrdien norisināsies Zemgales lielākajā pilsētā.

"Gulbenes Buki" - "Jelgava" 69:79 (21:15, 14:26, 23:14, 11:24)
Gulbene: Antrops 22, Aizpurs 20 (11 atl.b.), Engers 11, Šulcs 8, Ivanovs 5, Dilevka 2, Ļisicins 1, Bēts, Kohanovs.
Jelgava: Pļavnieks 14 (8 rez.p.), Mednis 11, Feldmanis 11, Justovičs 11, Krūmiņš 10 (10 atl.b.), Bērziņš 10, Seņkāns 6, Ginters 6, Šteinbergs.

Nacionālās līgas pusfinālu spēles

Dat.SpēleRez.Labākie
30.03.Gulbenes Buki - Jelgava69:79Antrops 22 p. - Pļavnieks 14 p. (8 rez.p.)
31.03.Kandava/Anzāģe - RSU/VEF Rīga
04.04.RSU/VEF Rīga -Kandava/Anzāģe
Jelgava - Gulbenes Buki
07.04.Kandava/Anzāģe - RSU/VEF Rīga *
-Gulbenes Buki - Jelgava*

Nacionālās līgas pusfināla sērijas

Pāris1. sp.2. sp.3. spSummā
Gulbenes Buki - Jelgava69:790-1
Kandava/Anzāģe - RSU/VEF Rīga0-0

Izmantotie resursi:
https://nbl.basket.lv/