Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Arī cīkstonis Samušonoks Eiropas čempionātā cīnīsies par bronzu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Arī cīkstonis Samušonoks Eiropas čempionātā cīnīsies par bronzu
Ivars Samušonoks (no kreisās) pārspējis moldāvu. Foto: Latvijas Sporta cīņa federācija.

Latvijas sportists Ivars Samušonoks šovakar Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notiekošajā Eiropas čempionāta brīvajā cīņā cīnīsies par bronzas medaļu svara kategorijā līdz 86kg.

Pirmajā cīņā Ivars Samušonoks pieveica Francijas pārstāvi Ahmedu Aibujevu ar 4:1, bet pēc tam otrajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā bez ierunām ar 0:7 atzina azerbaidžāņa Abubakra Abakarova pārākumu. Azerbaidžānis vēlāk uzvarēja arī pusfinālā un tika līdz ar to finālā, kas tādējādi Samušonokam deva tiesības piedalīties gandarījuma turnīrā par bronzu.

Gandarījumu turnīru Latvijas cīkstonis uzsāka lieliski, pirmajā cīņā neatstājot nekādas cerības moldāvam Denisam Balauram – 10:0. Šovakar, ap plkst.21.00 pēc Latvijas laika, Ivars Samušonoks aizvadīs cīņu par bronzu ar poli Sebastianu Ježieržanski, kurš izcīnīja uzvaras pirmajā kārtā un ceturtdaļfinālā, bet pusfinālā piekāpās 1:3 tam pašam azerbeidžānim Abakarovam, kuram ceturtdaļfinālā zaudēja Latvijas cīkstonis.

Jau ziņots, ka svara kategorijā līdz 79 kilogramiem cīņā par bronzas godalgu Alans Amirovs piekāpās turkam Muhametam Akdenizam ar 4:8.