Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā brīvajā cīņā Amirovs zaudē mačā par bronzu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā brīvajā cīņā Amirovs zaudē mačā par bronzu
Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija.

Vakar Eiropas čempionātā brīvajā cīņā, kas norisinās Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā, Latvijas sportists Alans Amirovs svara kategorijā līdz 79 kilogramiem cīņā par bronzu piedzīvoja zaudējumu Turcijas pārstāvim.

Kvalifikācijas kārtā pirmdien daugavpilietis Amirovs ar 6:4 uzvarēja Danu Oru Cezarski no Izraēlas, bet ceturtdaļfinālā ar 6:16 piekāpās Grieķijas pārstāvim Georgam Kugiumcidam. Tā kā grieķis pēc tam pusfinālā ar 15:10 uzvarēja turku Muhammetu Akdenizu, tad Latvijas cīkstonim pavērās iespēja cīnīties gandarījuma turīrā par bronzas medaļu.

Bronzas duelī Amirovs pretī stājās Turcijas sportists Muhamets Akdenizs. Pirmā raunda beigās Akdenizs panāca vadību ar 4:0, bet pašā raunda izskaņā daugavpilietim m tika piešķirts viens punkts, tādējādi pirmais raunds noslēdzās ar rezultātu 1:4.

Otrajā raundā turks palielināja pārsvaru līdz 6:1, bet raunda vidū pirmos divus punktus nopelnīja arī Amirovs, pietuvodamies vienas veiksmīgas darbības attālumā - 4:6. Amirovs līdz pat otrā raunda beigām turpināja atzīstami cīnīties, bet pie punktiem netika. Toties pretinieks nopelnīja vēl divus punktus, cīņu noslēdzot sev par labu – 8:4.

Līdz ar to Alans Amirovs ierindojās dalītā piektajā vietā.