Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Ilze Liepiņlauska: "Pirmā diena sākās ar pārbaudījumu"

Ilze Liepiņlauska: "Pirmā diena sākās ar pārbaudījumu"
Ilze uzbrukumā
Foto: www.cev.eu

Pirmdien no pirmā Eiropas čempionāta sniega volejbolā Austrijā atgriezās Ilze Liepiņlauska un Alise Lece, lai tūlīt tālāk dotos uz treniņnometni Ēģiptē. Padalīties ar iespaidiem lūdzām vienu no bronzas meitenēm Ilzi Liepiņlausku. Sarunu publicējam dienā, kas darītu godu katram sniega volejbolistam.

- Kas tas ir sniega volejbols – sports, laba laika pavadīšana vai dzīvesveids?
- Man tas bija piedzīvojums. Kad pirmo reizi padzirdēju par sniega volejbolu, sākumā to visu uztvēru kā joku. Draugu lokā uzspēlēt sniegā, kāpēc gan ne? Izklausās forši, interesanti!

Laikam ejot, mana attieksme kļuva nopietnāka. Pēc Eiropas čempionāta sapratu, ka sniega volejbols var būt ne tikai laba laika pavadīšana un vaļasprieks! Es to varu nosaukt par sporta veidu, kas lieliem soļiem laužas “lielajā sporta arēnā” un jau daudziem kļuvis par nopietnu dzīvesveidu.

- Pastāsti, lūdzu, par laika apstākļiem, kādos nācās spēlēt, laukumiem, ainavu.
- Pirmā turnīra diena iesākās ar sava veida pārbaudījumu – liels aukstums, vējš, sniegs, kas, protams, ļoti apgrūtināja spēli laukumā, bet... veiksmīgi tikām ar to galā!

Nākamās divas dienas laika apstākļi mūs lutināja ar patīkamu saulīti. Pati sacensību norises vieta bija kā uz pastkartītēm mēdz attēlot – sniegoti kalnu masīvi, zilas debesis, gluži kā pasakā!

- Cik ilgu laiku pavadījāt Vāgrainā? Kur dzīvojāt, kāds bija transports un ēdināšana?
- Vāgrainā nodzīvojām nepilnas 5 dienas. Dzīvojām foršā viesnīciņā, kas atradās ~10 minūšu gājienā no pacēlāja, ar kuru sekoja ~15 minūšu ilgs, acīm baudāms brauciens kalnā, lai nokļūtu līdz laukumiem. Ēdināšanas serviss tika nodrošināts ļoti labā līmenī. Jāatzīst gan, ka mums ar Alisi dažubrīd likās, ka porcijas ir pārāk lielas (smejas)!

- Kādos apavos un sporta tērpā spēlējāt? Cik tas bija ērti vai neērti?
- Spēļu formas būtiski neatšķiras no pludmales volejbola garajām formām (sporta airi, termo krekls), kas jau ir ierasts. Ar apaviem, šajā gadījumā – futbola bučiem, gan sākumā bija mazliet jāaprod.

- Kas sniega volejbolā ir savādāk nekā zāles un pludmales volejā?
- Tā kā spēlēju gan zāles, gan pludmales volejbolu, tad, protams, tā lielākā atšķirība ir tā, ka slīd. No kā izriet tas, ka tā bumbiņa tik ilgi neturas gaisā, kā gribētos! Neskaitot to? Teikšu, ka lielāko atšķirību izjutu tajā, kādu sajūsmu tas viss manī radīja, ka tas viss man ir kaut kas jauns un nezināms – spēlēt augstkalnē un sniegā, kad sets ilgst tikai līdz 11 punktiem...

- Kā gatavojāties turnīram?
- Neskaitot to, ka Siguldā spēlējām Latvijas čempionātā sniega volejbolā, kur debitējām šajā sporta veidā, Austrijā otro reizi bijām sniega volejbola laukumos. Visu šo laiku mēs nopietni gatavojamies un turpinām gatavoties pludmales volejbola sezonai.

- Cik spēcīgas bija pretinieces? Protams, bija arī pludmales volejbolā zināmi uzvārdi, taču no pludmales volejbola posmiem tomēr atšķīrās.
- Uzskatu, ka konkurence bija sīva gan sieviešu, gan vīriešu starpā, par ko liecināja daudzās 3 setu spēles. Arī mums ar Alisi, sākot jau ar grupas spēlēm, bija stingri jāpacīnās, lai aizkļūtu līdz pusfināliem.

- Uz ko cerējāt, braucot uz Austriju, un kas īpaši spilgti palicis atmiņā no cīņām sniega laukumos?
- Pirms devāmies uz Austriju, ar Alisi runājām, ka būtu labi iekļūt labāko četriniekā, un, ja vēl izdosies izcīnīt medaļu, tad vispār super, kas arī izdevās! Domāju, ka mums ilgi paliks atmiņā šis turnīrs ar pozitīvām emocijām gan laukumā, gan ārpus tā.

- Kāds jums bija čempionāts finansiāli? Ko jums nodrošināja un kas bija jāsedz pašām?
- Latvijas Volejbola federācija (LVF) sedza visas izmaksas, kas saistītas ar piedalīšanos Eiropas čempionātā. Nebija savs prāts jānomoka ar to, kā aizbrauksim, kur gulēsim, ko ēdīsim. Viss tika nodrošināts, līdz ar to mums atlika koncentrēties vienīgi savam sniegumam.

Sākoties izslēgšanas spēlēm, ieradās LVF prezidents Atis Sausnītis, kas ļoti spraigi atbalstīja mūs un juta līdzi visai Latvijas komandai, bet līdz tam mums ļoti palīdzēja arī mūsu vīriešu pāris Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs, par ko Liels Paldies viņiem!

- Kādā krāsā tad īsti ir sniegs?
- Sniegs bija mirdzoši balts, gluži kā pūdercukurs (smaida).

- Kādi ir turpmākie plāni vasarai?
- Patreiz ar Alisi aizvadām treniņnometni Ēģiptē, kuras laikā, apspriežoties ar treneri, jau precīzāk sapratīsim tālāko sacensību plānu, bet noteikti mūs redzēsiet Latvijas čempionātā, kā arī plašāka mēroga sacensībās!

Izmantotie resursi:
volejbols.lv