Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Znaroka un Vītoliņa "Spartak" papildlaikā atzīst Naumova CSKA pārākumu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Znaroka un Vītoliņa "Spartak" papildlaikā atzīst Naumova CSKA pārākumu
Oļegs Znaroks un Harijs Vītoliņš. Foto: spartak.ru

Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) šodien notika tikai viena spēle. Krievijas galvaspilsētas derbijā Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadītais "Spartak" zaudēja vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētajam CSKA - 2:3 papildlaikā.

Pirmajā periodā "spartakieši" sāka aktīvi un piektajā minūtē izpelnījās skaitlisko vairākumu, taču nespēja to realizēt. Turpinājumā "armijnieki" izlīdzināja spēli, komandas uzmanīgi darbojās aizsardzībā, nebija daudz vārtu gūšanas momentu, līdz ar to rezultāts saglabājās sākotnējais - 0:0.

Otrā nogriežņa sākumā "armijnieki" realizēja skaitlisko vairākumu - Konstantīns Okulovs izpildīja piespēli, un no iemetiena apļa Maksims Šalunovs raidīja ripu zem vārtu pārliktņa (1:0). Tuvojoties perioda izskaņai, CSKA iemeta vēl vienu ripu, taču "Spartak" galvenais treneris Oļegs Znaroks norādīja uz iespējamo aizmuguri. Pēc video atkārtojuma izvērtēšanas tika atzīts, ka bija aizmugure, līdz ar to Sergeja Andronova vārtu guvums netika ieskaitīts. Perioda pēdējās minūtēs KHL līdervienība "spartakiešus" iespieda aizsardzības zonā un nopelnīja skaitlisko vairākumu, kas gan netika realizēts.

Trešās trešdaļas sākumā CSKA aizsargs Mihails Naumenkovs ar nūju iesita pretiniekam starp kājām un tika atbilstoši sodīts: 5+20 minūtes. Šo iespēju "Spartak" izmantoja pēc pilnas programmas, iemetot divas ripas - izcēlās Sergejs Širokovs un Jori Lehtere (2:1). Pēc nepilnām trijām minūtēm CSKA veica ātru uzbrukumu - Antons Šļepiševs piesaistīja divu pretinieku uzmanību un nokļuva aizvārtē, no kurienes piespēlēja Mario Kempem vārtu priekšā (2:2).

Papildlaika trešajā minūtē Maksims Šalunovs ar metienu no asa leņķa sarūgtināja Znaroka un Vītoliņa vienību - 3:2.

KHL sezonas rezultatīvākie spēlētāji

1.Aleksejs Makejevs ("Avotomobilist")23 (12+11)
2.Sergejs Tolčinskis ("Avangard"22 (7+15)
3.Vadims Šipačovs ("Dynamo" M)21 (8+13)
4.Jori Lehtere ("Spartak")21 (5+16)
5.Džastins Denforts ("Vityaz")20 (9+11)
6.Pāvels Dacjuks ("Avtomoblist")20 (5+15)
7.Tēmu Hartikainens ("Salavat Yulaeav")19 (11+8)
8.Markuss Granlunds ("Salavat Yulaeav")18 (7+11)
9.Konstantīns Okulovs (CSKA)18 (6+12)
10.Matiass Tedenbijs ("Vityaz")17 (6+11)
10.Kaspars Daugaviņš ("Vityaz")17 (6+11)

KHL tabulā pirmo vietu ieņem Maskavas CSKA (36 punkti), seko Kazaņas "Ak Bars" (32), Jekaterinburgas "Avtomobilist" (31), Jaroslavļas "Lokomotiv" (30) un Omskas "Avangard" (29), savukārt Maskavas "Spartak" atrodas astotajā pozīcijā Rietumu konferencē.

Izmantotie resursi:
khl.ru