Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2953, Did:0, useCase: 3

Indraša "Vityaz" neaptur "Lokomotiv", Jakam 20 minūtes pret Hārtliju

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Indraša "Vityaz" neaptur "Lokomotiv", Jakam 20 minūtes pret Hārtliju
Miks Indrašis. Foto: Deniss Dudujevs, HC Vityaz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētais Maskavas apgabala "Vityaz" šovakar savā laukumā piekāpās Jaroslavļas "Lokomotiv" (1:4), bet mūsu aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētais Krasnodaras novada "Sochi" viesos zaudēja Boba Hārtlija trenētajam Omskas "Avangard" - 1:3.

# Somijā spēkā esošā Covi-19 infekcijas izplatības pārvaldības regulējuma dēļ Kazaņas "Ak Bars" izbraukuma mačā iztika bez sešiem hokejistiem un 18 gadus vecu uzbrucēju pieteica kā rezerves vārtsargu. Cīnoties pret Helsinku "Jokerit", tatāru klubs atspēlējās no 1:3, taču papildlaikā netika galā ar soma Jeses Joensū izpildīto soda metienu - 3:4.

# Maskavas apgabala "Vityaz" un Jaroslavļas "Lokomotiv" mača otrā perioda sākumā ciemiņi guva divus vārtus - izcēlās Pāvels Kudrjavcevs un Maksims Šalunovs (2:0). Trešajā periodā iniciatīvu pārtvēra laukuma saimnieki, un spēles 52. minūtē kanādiešu uzbrucējs Daniels Odets atrada īsto pozīciju precīzam tālmetienam (2:1). Cīņas turpinājumā "dzelzceļnieks" Deniss Aleksejevs atjaunoja divu vārtu pārsvaru (3:1), bet pēc 39 sekundēm Jegors Korškovs noformēja 4:1.

Piemaskavas kluba rindās Miks Indrašis spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā ar krieviem Ņikitu Gončarovu un Aleksandru Jaremčuku, uz ledus pavadīja 13:39 minūtes (starp laukuma spēlētājiem 14. lielākais laiks komandā), izpildīja vienu metienu pa vārtiem un veica spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja piecos no 12 iemetieniem.

Indraša komanda tagad atkāpusies uz devīto pozīciju Rietumu konferencē, bet "dzelzceļnieki" atgriezušies izslēgšanas spēļu zonā. Jaunās sezonas pirmajās 12 spēlēs "Vityaz" klubs izcīnījis 12 punktus, latviešu uzbrucēja krājumā ir trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles, kā arī uzvaras "bullītis" iepriekšējā cīņā.

# Omskas "Avangard" un Krasnodaras novada "Sochi" cīņas sākumā Artjoms Garejevs izvirzīja vadībā viesus (0:1), tomēr otrajā periodā Hārtlija mudinātie hokejisti iemeta divas ripas. Pieredzējušais kanādietis Korbens Naits paspēja izcelties, kamēr iepriekš noraidītais pretinieks vēl nebija pilnvērtīgi iesaistījies spēlē - 1:1. Izmantojot oponentu aizraušanos ar uzbrukšanu, slovāks Peters Cehlarīks guva panākumu ātrajā prettriecienā - 2:1. Trešajā periodā iemeta arī "Avangard" kanādietis-baltkrievs Frensiss Parē (3:1).

Sezonas pirmās nedēļas KHL labākais aizsargs Jānis Jaks arī šovakar darbojās pirmajā Soču aizsargu virknējumā ar krievu Ņikitu Kamalovu, uz ledus bija 20:22 minūtes (starp laukuma spēlētājiem otrais lielākais laiks komandā) un izpildīja vienu metienu pa vārtiem. Sezonas pirmajos divos mačos Latvijas aizsargs guva vārtus un divas reizes rezultatīvi asistēja, taču nākamajās 11 cīņās viņš palicis tukšā. Jaks joprojām ir komandas rezultatīvākais aizsargs.

Sezonas 13 spēlēs Soču vienība izcīnījusi astoņus punktus un Rietumu konferencē ieņem pēdējo pozīciju, savukārt Hārtlija komanda ar 12 punktiem tagad pakāpusies uz sesto vietu austrumos.

KHL mači 29. septembrī

Metallurg - Barys4:3
Salavat Yulaev - Avtomobilist3:2
Jokerit - Ak Bars4:3 P
CSKA - Sibir1:0 P
Dinamo R - Severstal0:2
Dinamo Mn - Neftekhimik3:1
Avangard - Sochi3:1
Vityaz - Lokomotiv4:1
SKA - Traktor4:3 PM

Izmantotie resursi:
khl.ru