Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

LBS: "Saikne starp komandu un Cēsīm neizveidojās pietiekami cieša"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

LBS: "Saikne starp komandu un Cēsīm neizveidojās pietiekami cieša"
SK Cēsis: trešais Latvijas tituls 2013. gada 27. aprīlī
Foto: Romāns Kokšarovs, f64

Sporta klubs "Cēsis" ceturtdien, 29. septembrī, atsauca dalību Latvijas-Igaunijas basketbola līgā. Latvijas Basketbola savienība sniedza komentāru par situāciju.

Edgars Šneps, LBS ģenerālsekretārs
"Trīs valstu čempionu titulu izcīnījušās SK "Cēsis" komandas aiziešana no Latvijas Sieviešu basketbola līgas nav laba ziņa Latvijas sieviešu basketbolam. Tomēr, lai arī saikne starp komandu un Cēsu jaunatnes basketbola sistēmu dažādu iemeslu dēļ neizveidojās pietiekami cieša, ceru, ka aizvadītajos desmit gados izcīnītie panākumi un aizvadītās aizraujošās spēles pilsētā būs atstājušas paliekošas pēdas, un nākotnē Latvijas augstākajā līmenī redzēsim spēlējam uz Cēsu sporta skolas bāzes izveidotu sieviešu basketbola komandu."

Par SK "Cēsis"

Sporta klubs “Cēsis” aizvadīto 10 sezonu laikā trīs reizes izcīnīja Latvijas čempionu titulu (2009, 2012, 2013), uzvarēja pirmajā Latvijas-Igaunijas līgas regulārajā sezonā un "Četru finālā" (2013), septiņas reizes spēlēja LSBL finālā (2008, 2010, 2014, 2015). Komanda Eiropas kausa izcīņas debijā kvalificējās izslēgšanas spēlēm (2009).

Kluba sastāvā spēlēja vairākas Olimpisko spēļu dalībnieces – Ieva Tāre, Zane Eglīte, Elīna Babkina, Anda Eibele, Dita Krūmberga, Aija Brumermane (visas – Latvija), Kimberlija Batlere (Lielbritānija), Kellija Santuša (Brazīlija). Cēsis pārstāvēja Eirolīgas čempione Nakiša Seilsa, NCAA čempione Džesika Mūra, pasaules jauniešu čempione un ASV valstsvienības kandidāte Kristena Mena, kā arī daudzas Latvijas valstsvienības spēlētājas. Bijusī Cēsu spēlētāja Kīša Hemptone "Minnesota Lynx" sastāvā šobrīd cīnās par iekļūšanu WNBA finālā.

Cēsu treneru lokā bija Latvijas vīriešu un sieviešu basketbola valstsvienību treneri Armands Krauliņš un Ainars Zvirgzdiņš, kā arī virkne pazīstamu Latvijas basketbola personību – Maija Kubliņa, Viktors Brizgalovs, Varis Krūmiņš, Ilze Ose-Hlebovicka, Uģis Viļums, pasaules čempions trīssoļlēkšanā Māris Bružiks.

Pateicoties klubam, pilsētā viesojās daudzas basketbola zvaigznes, tai skaitā trīskārtējā Olimpiskā čempione Keitija Smita. Latvijas Sieviešu basketbola līgas 2010. un 2014. gada finālsērijās uzvarētāju noskaidrošanai bija nepieciešams maksimālais spēļu skaits, veicinot tribīņu piepildīšanu gan Cēsīs, gan Rīgā.

Klubu 10 gadus vadīja Krišjānis Kļaviņš.

  +2 [+] [-]

, 2016-09-29 18:17, pirms 8 gadiem
Tukša vieta jau nepaliks! Jau pagājušo gadu Cēsu vietu Latvijas sieviešu basketbolā ieņēma Liepājas komanda. Šogad, liekas, liepājnieces būs vēl spēcīgākas, lai gan komandas komplektācija vēl ne tuvu nav ideāla! Tā kā gaidam TTT un Liepājas dueli. Šogad gan intriga vēl izpaliks, jo TTT savācis pietiekami jaudīgu sastāvu, lai arī liepājnieces dažā spēlē var parādīt zobiņus! Ticu, ka nākamajās sezonās Liepājai ir pa spēkam izveidot patiesi spēcīgu sieviešu basketa klubu, kas būs uz palikšanu šajā pilsētā. Tas tikai nāktu Latvijas basketbolam par labu!

  +3 [+] [-]

, 2016-09-29 18:50, pirms 8 gadiem
Neviena vārda par to, pateicoties kuram 10 gadus bija šī komanda. Gunča aizliedza pieminēt...

  +3 [+] [-]

, 2016-09-29 19:24, pirms 8 gadiem
Jā, interesenti, kāpēc Noviks ir aizmirsis pieminēt Krišjāni?

  +3 [+] [-]

, 2016-09-29 19:29, pirms 8 gadiem
Kaut kāds Edgars Štepselis sniedz komentu, bet cēsiniekiem vārds netiek dots. Novik, kas notiek?

  -2 [+] [-]

, 2016-09-29 19:56, pirms 8 gadiem
darbagald, Kļaviņš jau pats paziņoja, ka ar SC nesadarbojas un komentārus nesniegs

  +3 [+] [-]

, 2016-09-29 20:21, pirms 8 gadiem
Real Rebel, lai viņš nesadarbojas, lai nekomentē. Kas traucēja Novikam viņu pieminēt? Tomēr vecis visus gadus stutēja komandu.