Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Ruvjalesa skandāls: mātei badastreiks, reģionālās federācijas pieprasa demisiju

Agris Suveizda

Ruvjalesa skandāls: mātei badastreiks, reģionālās federācijas pieprasa demisiju
Motrilas baznīca. Foto: Zumapress.com/Scanpix

Jauna nedēļa nākusi ar jaunām ziņām Spānijas Karaliskās futbola federācijas prezidenta Luisa Ruvjalesa skandālā, un sabiedrības spiediens uz futbolisti publiski noskūpstījušo amatpersonu pieaug ar katru dienu.

Pirmdienas rītā Motrilas baznīcā Granadas provincē ieslēdzās Ruvjalesa māte, piesakot badastreiku un tādā veidā protestējot pret, viņasprāt, netaisnīgo kampaņu pret viņas dēlu, bet prezidenta māsīca ārpus baznīcas sniedza komentārus medijiem. Ruvjalesu ģimene paliek pie prezidenta un federācijas nostājas, ka Luiss Ruvjaless ir nevainīgs un ka Dženija Ermoso viņu apmelo.

Tikmēr Spānijas mediji uzzinājuši, ka Karaliskā federācija piektdien vērsusies UEFA ar lūgumu…apturēt Karaliskās federācijas darbību valdības iejaukšanās un politiskā spiediena dēļ. UEFA, kurā Ruvjaless ieņem viceprezidenta amatu, šo lūgumu neapmierināja – ja federācijas darbība tiktu apturēta, tas radītu katastrofālas sekas Spānijas klubu un izlašu futbolam, liedzot dalību starptautiskajās sacensībās un tādējādi atņemot vērtīgu finansējumu.

Krietni svarīgāka vēsts gan sekoja pirmdienas vakarā, sākot šķelšanos federācijas iekšienē. Reģionālo un teritoriālo federāciju prezidenti sanāksmē vienojušies par Karaliskās federācijas prezidenta Ruvjalesa demisijas pieprasīšanu. Līdz tam federācija un tās struktūras bija pilnībā atbalstījušas Ruvjalesu, kurš piektdienas Ģenerālajā asamblejā negaidīti neatkāpās no amata, un federācija vainoja Ermoso apmelošanā un pret futbolisti pat ierosināja disciplinārlietu.

20. augustā Spānijas sieviešu izlase Sidnejā ar 1:0 pārspēja Angliju un izcīnīja savu pirmo titulu vēsturē, taču Pasaules kausa iegūšanu aizēnoja skandāls svinību laikā, kurā Ruvjaless uz lūpām noskūpstīja Ermoso, ceremonijā izcēlās ar maskulīnu žestu un ar savdabīgiem izteikumiem atzīmējās arī ģērbtuvēs. Ermoso komandas biedreņu sociālo tīklu video pauda, ka viņa neesot devusi piekrišanu skūpstam un ka tas bijis nepatīkams. Vēlāk federācija izplatīja it kā Ermoso paziņojumu, kurā viņa to noliedz, taču spēlētāja pēcāk sacīja, ka šis paziņojums nav viņas, ir safabricēts un ka federācija uz viņu un viņas ģimeni izdarījusi spiedienu, lai Ermoso attaisnoto prezidentu.

Pēc tam, kad Ruvjaless, kuru FIFA ir atstādinājusi uz nenoteiktu laiku un pret kuru uzsākusi disciplināro izmeklēšanu, asamblejā neatkāpās no amata, Spēlētāju arodbiedrība nāca klajā ar atklāto vēstuli, kritizējot prezidentu un visām 23 pasaules čempionēm un vēl virknei spēlētāju paziņojot, ka viņas boikotēs valstsvienību, kamēr Ruvjaless saglabās amatu. Vēlāk par izlases pamešanu līdz Ruvjalesa demisijai paziņoja arī gandrīz viss treneru štābs, izņemot galveno treneri Horhi Vildu, kurš, tāpat kā vīriešu izlases galvenais treneris Luiss de la Fuente, asamblejā aplaudēja Ruvjalesam un pašlaik ir prezidenta pusē.

Spānijas sieviešu izlasei jau 22. septembrī Zviedrijā paredzēta pirmā Nāciju līgas spēle, bet Ruvjalesam drīzumā visdrīzāk būs jāsniedz paskaidrojumi ne vien FIFA, bet arī Spānijas tiesā.

Izmantotie resursi:
https://rfef.es/es/noticias/comunic...

  -1 [+] [-]

, 2023-08-29 11:17, pirms gada
Aizņēma labas desmit sekundes lai saprastu par ko virsraksts ir. Tad domāju kā var tā izkropļot to vārdu, iegāju iekšā paskatījos kas ir autors un ātri sapratu.

Ja vajaga kropļot tad vispār būtu Ruviālezs, jo viņš ir no Kanāriju salām kur Spāņu dialekts ir daudz stiprāks un izrunājās visi burti un Z burts līdzīgi kā Dienvidamērikā viņš vienmēr izrunājās.

Gudrais valodnieks atradies, ja jau kropļosi tad kropļo pareizi.

     [+] [-]

, 2023-08-29 15:38, pirms gada
Ko var izdarīt viens nevainīgs skūpsts!👄🤝

     [+] [-]

, 2023-08-29 19:02, pirms gada
Tā notiek, ja sievietēm iedod bumbu un atļauj spēlēt futbolu, uzrīko pasaules čempionātu! 😂
Tur vēl būs seriāls, ko uzflmēt!
Prezidenta lomā Antonio Banderass, bet futbolistes lomā būs Penelope Krūza! ⚽