Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Tamaza galvassāpju avots Mankendā soļo pie konkurentes "Riga"

Emils Ozerinskis

Tamaza galvassāpju avots Mankendā soļo pie konkurentes "Riga"
Gotjē Mankendā. Foto: Aiga Veisa

"Optibet" futbola Virslīgā notikusi zīmīga iekšējā pāreja, vienam no "Liepājas" potenciālajiem līderiem Gotjē Mankendā pārceļoties uz čempionāta līdervienību "Riga", kurzemniekiem saņemot no galvaspilsētas kluba nenosauktu naudas summu.

25 gadus vecais Kongo DR flanga uzbrucējs Gotjē Mankendā pievienojās "Liepājai" pagājušās sezonas vasaras transfēri periodā. Uzbrucējs kļuva par vienu no liepājnieku spilgtākajiem spēlētājiem, pērnā gada otrajā pusē sakrājot 16 spēlēs gūtus astoņus vārtus un trīs rezultatīvas piespēles.

Spilgtais uznāciens uz Latvijas futbola skatuves šogad neturpinājās. 16 šīs sezonas Virslīgas spēlēs āfrikāņu uzbrucējs vārtus neguva, bet ar savām sešām rezultatīvajām piespēlēm izcēlās pret nominālajām apakšgala komandām "Jelgavu" un "Super Nova". Pamatīgu kritiku futbolistam veltījis "Liepājas" galvenais treneris Tamazs Pertija, kurš izteicies, ka pēc aizvadītās sezonas esot izlūdzies Kurzemes kluba īpašniekam Oļegam Hramovam līguma pagarināšanu ar Mankendā uz divām sezonām.

Šogad Mankendā no Pertijas rātno spēlētāju saraksta pārcēlās uz gruzīnam galvas sāpes izraisošo futbolistu nodaļu. Pēdējā mēneša laikā Pertija, kura asinīm Menkendā izgājieni likuši vārīties, mēģinājis futbolistu disciplinēt ar neiekļaušanu spēles pieteikumā, spēles sākumā atstāšanu uz rezervistu soliņa vai arī nomainīšanu puslaika pārtraukumā. Tomēr visi centieni bijuši veltīgi un Mankendā nav spējis atgūt "Liepājas" trenera uzticību.

Nu emocionālo restartu Kongo DR futbolistam centīsies dot Virslīgas līdervienība "Riga", kas pēc Usenū Nianga (izsvītrots no rīdzinieku sezonas pieteikuma) savainojuma bija spārna uzbrucēja meklējumos. Ar ne tik nopietnu traumu pēdējā laikā no ierindas bija izkritis arī Mikaels Soisalo. Ņemot vērā gaidāmo spraigo grafiku, Virslīgas cīņām sākot nonākt ritenī kopā ar Latviajs kausa un Eirokausu kampaņas spēlēm, plašāka sastāva rotācijas izmantošana, visticamāk, būs ļoti nepieciešama.

Mankendā kļuvis par otro Kongo DR spēlētāju Latvijas turīgākā kluba rindās. Pēc pusgada izsūtījuma dublieros, rīdzinieku sastāvā atgriezies Glodī Ngondā, kurš pret "Jelgavu" devās Tomislava Stipiča trenētās komandas pamatsastāvā, nospēlējot visas 90 minūtes.

Mankendā no "Liepājas" uz "Riga" pārcēlies par transfēra maksu, ņemot vērā, ka Kongo DR spēlētāju ar liepājniekiem saistīja līgums.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubiem/parejas-virs...

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 15:26, pirms 10 mēnešiem
Pret Jelgavu izcēlās ar 3 piespēlēm

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 15:37, pirms 10 mēnešiem
Vismaz ar transfēra maksu? Vai atkal Liepāja par brīvu palaida?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 15:45, pirms 10 mēnešiem
Bet cik redzēju pāris Liepājas spēlēs, viņš spēlēja tikai labajā malā. Paņemts, kā konkurents Soisalo? Vai mēģinās kreisajā malā Nianga vietā?

Interesanti, ka vienīgo, kam bija izteikti labākas vadīšanās prasmes aizsūta prom. Liepājas sastāva idejas vienmēr miglā tītas.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 15:52, pirms 10 mēnešiem
PatiesiObjektivais rakstīja: Bet cik redzēju pāris Liepājas spēlēs, viņš spēlēja tikai labajā malā. Paņemts, kā konkurents Soisalo? Vai mēģinās kreisajā malā Nianga vietā?

Interesanti, ka vienīgo, kam bija izteikti labākas vadīšanās prasmes aizsūta prom. Liepājas sastāva idejas vienmēr miglā tītas.
Varbūt pat uz Audu aizsūtīs?

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 16:05, pirms 10 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Varbūt pat uz Audu aizsūtīs?
Diez vai, tad jau pa taisno būtu uz Audu, par cik īres no Rīgas jau ir max iespējamās, ja nemaldos. Nianga vietā Rīga cierēja uz to Peru spēlētāju, tad jau Mankendā Soisalo konkurents. Nu vai arī vienkārši rotēs pēc vajadzības.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 16:09, pirms 10 mēnešiem
TinderDtae rakstīja: Varbūt pat uz Audu aizsūtīs?
Nebūtu slikts variants, Audai vajag pastiprinājumus eirokausiem, lai vismaz neapkaunotu sevi. Kaut gan šaubos, ka diži mainīs rezultātu.
Arī ilgākā termiņā varētu būt labs variants, lai pacīnītos par 4. vietu.

  +1 [+] [-]

, 2023-06-29 16:43, pirms 10 mēnešiem
Nedomāju , ka ir korekti saukt Liepāju par Rigas konkurenti , vismaz šīs sezonas sakarā.

     [+] [-]

, 2023-06-29 16:50, pirms 10 mēnešiem
BenSimmonsBall rakstīja: Diez vai, tad jau pa taisno būtu uz Audu, par cik īres no Rīgas jau ir max iespējamās, ja nemaldos.
Oficiāli tikai M.Diaņs un Ramiriss.

     [+] [-]

, 2023-06-29 18:07, pirms 10 mēnešiem
fredijs48 rakstīja: Vismaz ar transfēra maksu? Vai atkal Liepāja par brīvu palaida?
Rakstā taču ir teiks, ka Riga FC samaksāja - tikai kārtējo reizi nepasaka summu.

     [+] [-]

, 2023-06-29 20:46, pirms 10 mēnešiem
Ambrē rakstīja: Rakstā taču ir teiks, ka Riga FC samaksāja - tikai kārtējo reizi nepasaka summu.
109 Tūkstoši