Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2921, Did:0, useCase: 3

Dešāns: "Neviens mūsu komandā nedusmojas uz Mbapē"

Rolands Eliņš

Dešāns: "Neviens mūsu komandā nedusmojas uz Mbapē"
Didjē Dešāns uzrunā Kilianu Mbapē. Foto: imago images/Just Pictures/Scanpix

Francijas futbola izlases galvenais treneris Didjē Dešāns publiski aizstāvēja uzbrucēju Kilianu Mbapē, norādot, ka nav viegli izpildīt pēdējo pēcspēles sitienu un ka komandā neviens viņu netaisās vainot par neveiksmi. Savukārt ceturtdaļfinālā iekļuvušās Šveices izlases līderis Granits Džaka savas izlases sniegumu novērtēja kā sasodīti labu.

Francijas izlase pirmdien izvirzījās vadībā 3:1 pret Šveici, taču pamatlaika izskaņā pārsvaru nenosargāja. Tas noveda pie pēcspēles sitieniem, kuros Šveice izrādījās pārāka, jo izšķirošajā sitienā vārtus neguva Kilians Mbapē, viņa sitienu atvairot pretinieku vārtsargam. Taču Francijas izlases treneris Didjē Dešāns uzsvēra, ka viņa komanda ir vienota arī zaudējumā.

"Neviens mūsu komandā nesaka, ka tu vai tu tagad pieļāvi kļūdu," sacīja Dešāns. "Kilians pats taču apzinās savu atbildību. Lai arī viņš neguva nevienus vārtus, viņš ļoti daudz palīdzēja izlasei, turklāt uzņēmās atbildību izpildīt šo pendeli, un neviens mūsu komandā uz viņu tā īsti nedusmojas."

"Šis zaudējums ļoti sāp, komandā ir vilšanās sajūta," turpināja Dešāns. "Bija lietas, ko šajā mačā paveicām ļoti labi, taču ne visas. Ja pārāk daudz domāsim par šo spēli, tad tas mums neko daudz nepalīdzēs. Šis čempionāts bija sarežģīts, taču nevēlos, lai tā tiktu uztverta kā taisnošanās. Tagad gan Eiropas, gan pasaules čempione jau izstājusies no turnīra, un mums tas ir smagi, taču jāsamierinās ar realitāti."

Tikmēr Granits Džaka, Šveices izlases futbolists, pēcspēles intervijā no emocijām nekautrējās: "Atvainojos, ka lietošu šādus vārdus, taču šīs ir sasodīti labas sajūtas. Mēs varējām panākt 2:0 un pielikt spēlei punktu, taču neiesistā pendele mūs nedaudz salauza. Taču atspēlēties no 1:3 šādā spēlē un pieveikt Franciju, tas ir sasodīti labi."

Šveice ceturtdaļfinālā spēlēs pret Spāniju.

Skaties Euro 2020 tiešraides Go3, TV6 un 3+

Izmantotie resursi:
https://www.goal.com/en/news/no-one...
https://www.goal.com/en/news/xhaka-...

     [+] [-]

, 2021-06-29 21:21, pirms 3 gadiem
..ja spāņi šos sasitīs sū**, tad es smiešos. un neba tāpēc, ka Šveice pieveica Franciju.

     [+] [-]

, 2021-06-30 14:56, pirms 3 gadiem
Nevar dot sist pēdējo pendeli spēlētājam, kuram visa čempionāta laikā pagalam neveicās ar vārtu gūšanu..