Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

ASV zaudē Hondurasai un trešo reizi pēc kārtas netiek uz olimpiskajām spēlēm

Rolands Eliņš

ASV zaudē Hondurasai un trešo reizi pēc kārtas netiek uz olimpiskajām spēlēm
ASV izlases futbolists Sebastians Soto pēc zaudējuma Hondurasai. Foto: REUTERS/Scanpix

Amerikas Savienoto Valstu U23 futbola izlase aizvadītajā naktī ar 1:2 piekāpās Hondurasai CONCACAF olimpisko spēļu atlases turnīra pusfinālā, attiecīgi ļaujot Hondurasai kvalificēties olimpiskajām spēlēm. Otru OS ceļazīmi ieguva Meksika.

ASV olimpiskā jeb U23 izlase šim kvalifikācijas turnīram bija nokomplektēta gandrīz tikai no Amerikā spēlējošajiem futbolistiem. ASV lielā izlase, kurā netrūka vairāku spēcīgu šīs vecuma grupas spēlētāju ar Kristianu Pulisiku priekšgalā, tikmēr šajā izlašu pārtraukumā aizvada pārbaudes mačus Eiropā, un šāda situācija saistāma ar Covid-19 pandēmija, kas apgrūtina pievienošanos izlasēm citos kontinentos.

Olimpiskā kvalifikācijas turnīra pusfinālā ASV U23 izlase tik un tā bija izteikta favorīte pret Hondurasu, arī dažādi bukmeikeri bettingsites.ng paredzēja ASV uzvaru, taču piedzīvoja sakāvi ar 1:2. Vārtus ASV ielaida pirmā puslaika kompensācijas laikā un otrā puslaika pašā sākumā. Lai arī ātri izdevās vienus vārtus atgūt, no zaudējuma izvairīties neizdevās.

ASV līdz ar to jau trešo reizi pēc kārtas palikusi bez dalības olimpiskajās spēlēs vīriešu futbola turnīrā, kurā 2000. gadā ieņēma ceturto vietu. ASV gan ir garantēta atgriešanās olimpiskajās spēlēs 2028. gadā, kad tās uzņems Losandželosa. Jāpiemin, ka ASV vīriešu izlase ir seškārtēja CONCACAF čempione un kopš 2003. gada tikai vienreiz nav spēlējusi sava reģiona čempionātā finālā.

Otru ceļazīmi no Ziemeļamerikas ieguva Meksika, kas savā pusfinālā ar 2:0 pārspēja Kanādu. Meksika ir 2012. gada olimpisko spēļu čempione un piedalīsies OS trešo reizi pēc kārtas.

Līdz ar to noskaidrotas visas 16 OS futbola turnīra dalībnieces. No Eiropas uz OS plānots doties Francijai, Vācijai, Rumānijai un Spānijai, Okeāniju pārstāvēs Jaunzēlande, no Āfrikas valstīm piedalīsies Ēģipte, Kotdivuāra un DĀR, kamēr Dienvidamerika sūtīs savas vadošās izlases Argentīnu un Brazīliju. No Āzijas konfederācijas kvalificējās Saūda Arābija, Dienvidkoreja un Austrālija, kamēr automātiska OS turnīra dalībniece ir mājiniece Japāna.

Olimpiskajās spēlēs vīriešu futbolā piedalās U23 izlases, taču tās var papildināt ar trīs citiem spēlētājiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/concaca...