Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"China Open" ceturtdaļfināli bez Higinsa un Selbija

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"China Open" ceturtdaļfināli bez Higinsa un Selbija
Džads Tramps sekmīgi pārvarēja 2. kārtu un turpinās cīņu par titula nosargāšanu.
Foto: Top147.com

Pekinā notiekošajā snūkera turnīrā "China Open" aizvadīta 2. kārta. Sacensības turpināsies bez pasaules čempiona Džona Higinsa, kā arī reitinga līdera Marka Selbija līdzdalības. Higinss piedzīvoja zaudējumu mačā ar Pīteru Ebdonu, savukārt Selbijs bija spiests izstāties no turnīra veselības problēmu dēļ.

Markam Selbijam problēmas ar kaklu radās vēl pirms 1. kārtas mača, tomēr to viņš spēja aizvadīt pietiekami labā līmenī un uzvarēt. Diemžēl veselības problēmas turpinājās un spēlētājs pieņēma lēmumu turnīru neturpināt.

"Esmu ārkārtīgi sarūgtināts, ka jāizstājas un jāpieviļ fani Ķīnā. Patiešām gaidīju šīvakara spēli pret Dingu. Bet mani nomocījušas sāpes kaklā. Negribu stāvokli pasliktināt, it īpaši tāpēc, ka drīz sāksies pasaules čempionāts. Tāpēc dodos mājās ārstēties. Ceru drīz atgriezties Ķīnā, jo man patīk šeit spēlēt," teica Selbijs.

Selbija izstāšanās ļāva ceturtdaļfinālā bez cīņas iekļūt mājinieku favorītam Dingam Junhui. Duelī par vietu pusfinālā viņš mērosies spēkiem ar Alisteru Kārteru.

Ceturtdaļfinālu neizdevās sasniegt pasaules čempionam Džonam Higinsam. Viņš ar rezultātu 4:5 atzina Pītera Ebdona pārākumu, lai gan mača gaitā bija vadībā ar 3:1. Izšķirošajā freimā Ebdons pamatu uzvarai ielika ar 58 punktu sēriju un beigās arī bija pārāks ar 72-43. Ebdona nākamais pretinieks būs Nīls Robertsons.

Par pērn izcīnīta titula aizstāvēšanu cīņu turpinās Džads Tramps, kurš ar 5:3 apspēlēja Stjuartu Bingemu. Tiesa, viņa nākamais sāncensis būs pēdējā laikā ļoti labi spēlējošais Stīvens Lī, kurš "World Open" sasniedza finālu, bet tikai pirms nepilnām divām nedēļām triumfēja "Players Tour Championship" finālturnīrā. Pekinā Lī 2. kārtā ar 5:3 bija pārāks par Greiemu Dotu.

Bet vēl vienā ceturtdaļfinālā satiksies Ronijs O'Salivans un Stīvens Magvairs. O'Salivans 2. kārtā samērā viegli tika galā ar Marku Viljamsu – 5:1. Bet Magvairs teju trīsarpus stundu ilgā spēlē ar 5:4 prata pieveikt Rikiju Voldenu.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com