Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Aizvadīta "China Open" pirmā diena

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Aizvadīta "China Open" pirmā diena
Džimijs Vaits
Foto: Top147.com

Ar sešām spēlēm "wild-card" kārtā un diviem 1. kārtas dueļiem Ķīnas galvaspilsētā Pekinā startējis snūkera reitinga turnīrs "China Open". Lielākajā daļā maču triumfēja favorīti.

"Wild-card" kārtā no favorītu pulka pie uzvarām tika Marks Kings, Bens Vūlastons, Pīters Ebdons un Džimijs Vaits. Pēdējais ar rezultātu 5:3 pieveica Sīrijas pārstāvi Omaru Alkodžahu. Mača 6. freimā Vaitam bija iespēja atzīmēties ar maksimumu, taču pēc astoņām sarkanajām un astoņām melnajām bumbām viņa sērija pārtrūka. Pamatsacensību 1. kārtā Vaita pretinieks būs turnīra pašreizējais čempions Džads Tramps.

Par vienu no favorītiem uz uzvaru tika uzskatīts arī Maikls Holts, taču viņam ar rezultātu 3:5 nācās piekāpties 21 gadus vecā Li Hanga priekšā. Holts, kurš mača gaitā nonāca iedzinējos ar 1:4, spēja pietuvoties līdz 3:4, taču izšķirošo freimu panākt nespēja. Ar zaudējumu nācās samierināties arī velsietim Džeimijam Džounsam, kurš ar identisku rezultātu bija spiests atzīt Lu Ninga pārākumu.

Vēl sacensību pirmajā dienā tika aizvadītas arī divas 1. kārtas spēles, un abas noslēdzās izšķirošajā freimā. Vienā no tām ar 5:4 pie panākuma tika Nīls Robertsons, apspēlējot Džeimiju Koupu.

Bet vēl dramatiskāka uzvara izšķirošā freima galotnē pār Mārtinu Guldu izdevās septiņkārtējam pasaules čempionam Stīvenam Hendrijam. Guldam bija vairākas labas iespējas uzvarēt, bet ar to realizēšanu viņam neveicās. Liktenīgā kļūda, kas maksāja viņam uzvaru, sekoja brīdī, kad, atrodoties vadībā ar 51-25, viņš netrāpīja lūzā pēdējo sarkano bumbu. Hendrijs, izdarot vairākus labus uzbrukumus, veica izšķirošu sēriju un nodrošināja vietu 2. kārtā, kur tiksies ar jau iepriekš pieminēto Robertsonu.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com