Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Dings izglābjas pret Vūlastonu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Dings izglābjas pret Vūlastonu
Dings Junhui
Foto: Top147.com

Ķīnas galvaspilsētā Pekinā noslēgusies otrā sacensību dienu snūkera turnīrā "China Open". Tuvu zaudējumam 1. kārtā bija galvenais mājinieku favorīts Dings Junhui, tomēr viņš spēja vērst spēli sev par labu un izcīnīt apbrīnojamu uzvaru pār Benu Vūlastonu.

Februāra sākumā "German Masters" 1. kārtā Ronijs O'Salivans atspēlēja četru freimu deficītu un vēlāk izcīnīja fantastisku uzvaru ar 5:4 pār Endrjū Higinsonu. Šoreiz Pekinā līdzīgs meistarstiķis padevās mājiniekam Dingam Junhui. Līdz pārtraukumam reitinga 52. numurs Bens Vūlastons bija izvirzījies pārliecinošā vadībā ar 4:0, taču tikt pie izšķirošā panākuma tā arī nespēja. Un Dings atguvās, panāca neizšķirtu un izšķirošajā freimā ar 111 punktu century nodrošināja vietu turnīra 2. kārtā.

"Spēles sākums sanāca nervozs. Šī galda ātrums nebija tāds kā galdam, uz kura iepriekš trenējos," teica Dings. "Biju dusmīgs uz sevi. Varētu būt priecīgs, ja zaudētu, spēlējot labi. Taču es uzvarēju, spēlējot samērā slikti. Skatītāji bija skaļi un trokšņaini. Vienīgais, ko varēju darīt, bija koncentrēties spēlei un norobežoties no apkārt notiekošā."

Dinga nākamais pretinieks būs pasaules reitinga līderis Marks Selbijs, kurš šodien ar 5:0 sagrāva mājinieku Li Hangu. Mača gaitā Selbijs atzīmējās ar 53, 63, 82 un 139 punktus lieliem breikiem.

"Nezināju, kā izdosies nospēlēt. Man bija problēmas ar kaklu, tas nedaudz sāpēja. Bet, neskatoties uz to, kopumā mans sniegums bija atzīstams, spēlēju ļoti labi un Li Hangam daudz iespēju nedevu," atzina Selbijs.

Turnīra 1. kārtu sekmīgi pārvarēja arī pērnā gada uzvarētājs Džads Tramps, kurš ar 5:3 pārspēja Džimiju Vaitu. Vēl uzvaras 1. kārtā izcīnīja Stīvens Magvairs, Greiems Dots un Stīvens Lī, bet divos atlikušajos "wild-card" kārtas dueļos pārāki izrādījās Jins Longs un Rorijs Makleods.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com