Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Ozoliņš sasniedz "Futures" finālu, Marcinkeviča zaudē WTA kvalifikācijā

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Ozoliņš sasniedz "Futures" finālu, Marcinkeviča zaudē WTA kvalifikācijā
Kārlis Ozoliņš. Foto: Zuma Press/Scanpix

Latvijas labākais tenisa juniors Kārlis Ozoliņš (17) sestdien iekļuva Trnavas ITF M15 turnīra finālā, kas viņam izdevies pirmajā "Futures" pamatturnīrā. Tikmēr Diāna Marcinkeviča zaudēja Lionas WTA "International" turnīra kvalifikācijas 1. kārtā.

Kārlis Ozoliņš pusfināla mačā ar rezultātu 6:3, 7:5 uzvarēja piecus gadus vecāko Ukrainas spēlētāju Vitāliju Sačko (ATP 545.), kurš izsēts ar septīto numuru. Viņš atspēlēja 7/8 breikbumbām un vienīgo reizi savā serves geimā zaudēja, kad bija ieguvis seta un breika pārsvaru (6:3, 3:2). Ozoliņš 10. geimā pie 4:5 ar savu servi atspēlēja vienu setbumbu.

Ozoliņš rīt plkst. 12:00 finālā tiksies ar 26 gadus veco Ukrainas spēlētāju Danilo Kaļeņičenko (ATP 501.), kurš izsēts ar ceturto numuru. Trnavas turnīrs notiek uz cietā seguma hallē. Fināla sasniegšana Ozoliņam dod sešus ATP reitinga punktus, viņš rangā debitēs 9. martā.

Latvijas spēcīgākajam junioram šonedēļ ir pirmais turnīrs kopš "Australian Open" pusfināla sasniegšanas. Ozoliņš pēc spilgtā rezultāta Melburnā junioru rangā sasniedza 6. vietu, bet šobrīd ir vienu pakāpienu zemāk. Viņš ir viens no ranga pirmajā desmitniekā esošiem trim junioriem, kuriem bija rezervēta vieta Trnavas pamatturnīrā.

Diāna Marcinkeviča (WTA 265.) Francijā uz cietā seguma hallē ar 3:6, 4:6 zaudēja bulgārietei Isabellai Šiņikovai (WTA 184.), pret kuru viņai ir 0-4 bilance. Visi trīs iepriekšējie zaudējumi piedzīvoti trīs setu mačos. Tāds varēja būt arī šodien, taču Diāna 2. setā nenosargāja breika pārsvaru, no 4:1 zaudējot piecos geimos pēc kārtas.

Par piedalīšanos vienā mačā pienākas viens reitinga punkts. Marcinkevičai WTA "International" sērijas turnīra kvalifikācijas mačos ir 6-16 bilance, ne reizi nespējot uzvarēt kvalifikācijā. Tiesa, viņa pērn Strasbūras turnīrā iekļuva no kvalifikācijas – kā laimīgā zaudētāja.

     [+] [-]

, 2020-02-29 15:23, pirms 4 gadiem
Malacis Kārlis! Cerams, ka tālāk labi ies!!!