Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:346, Did:0, useCase: 3

Džokoviča Serbija zaudē Vācijai, esot neziņā par ceturtdaļfinālu

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Džokoviča Serbija zaudē Vācijai, esot neziņā par ceturtdaļfinālu
Nikola Čačičs un Novaks Džokovičs. Foto: Reuters/Scanpix

ATP ranga līdera Novaka Džokoviča pārstāvētā Serbijas izlase var netikt Deivisa kausa finālturnīra ceturtdaļfinālā. Serbi sestdienas vakarā Insbrukā ar 1:2 zaudēja Vācijai un savu likteni uzzinās svētdien.

Lai uzvarētu bez ranga trešā numura Aleksandra Zvereva esošo Vācijas komandu, Serbijai pēc zaudējuma pirmajā vienspēlē bija nepieciešamas divas uzvaras no Džokoviča, taču izdevās gūt tikai vienu, kā rezultātā vācieši uzvarēja mačā un svētdien favorītes statusā tiksies ar Austriju.

Serbi ar Austriju jau tika galā (3:0), bet Vācijas uzvaras gadījumā viņiem atliks cerēt uz turnīra progresu no grupas 2. vietas. Ceturtdaļfinālos iekļūs sešas grupu uzvarētājas un divas otro pozīciju ieguvējas.

Serbi nepatīkamā situācijā nokļuva pēc pirmās vienspēles, kurā Filips Krajinovičs (#42) ar 6:7(4), 4:6 zaudēja Dominikam Kepferam (#54). Džokovičs pēc tam viegli tika galā ar Janu-Lenardu Štrufu, ranga 51. numuram nedodot breikbumbas un viņu sakaujot ar 6:2, 6:4.

Džokovičs vēlāk izšķirošajā dubultspēlē kopā ar Nikolu Čačiču zaudēja Kevinam Kravecam un Timam Puecam – 6:7(5), 6:3, 6:7(5). Serbi 3. setā nenosargāja breika pārsvaru (4:2). Vācieši taibreikā divreiz pēc kārtas sekmīgi uzbruka Čačiča otrās serves izspēlēs, tika priekšā ar 5:2 un drīz svinēja uzvaru.

Grupu turnīrs tiks pabeigts svētdien, pirms tam esot noskaidrotai tikai vienai ceturtdaļfinālistei, par kuru kļuva Itālija. Tās sastāvā turnīra debitanti Lorenco Sonego un Janniks Sinners šonedēļ uzvarēja visās četrās vienspēlēs pret ASV un Kolumbijas tenisistiem.

Deivisa kausa finālturnīrs Madridē, Insbrukā un Turīnā

GMačsRez.GMačsRez.
ASpānija – Ekvadora3:0DHorvātija – Austrālija3:0
Krievija – Ekvadora3:0Austrālija – Ungārija2:1
BKanāda – Zviedrija0:3EASV – Itālija1:2
Kazahstāna – Zviedrija2:1Itālija – Kolumbija2:1
CFrancija – Čehija2:1FSerbija – Austrija3:0
Francija – Lielbritānija1:2Serbija – Vācija1:2

Madride – A un B
Insbruka – C un F
Turīna – D un E