Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

''Dinamo'' atkalredzēšanās ar Znaroku un Vītoliņu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

''Dinamo'' atkalredzēšanās ar Znaroku un Vītoliņu
Kriss Holts pērn ar Maskavas ''Dynamo'' uzbrukumiem galā tika veiksmīgi
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šovakar uzlabot tēlu līdzjutēju acīs mēģinās Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas ''Dinamo'', kas regulārās sezonas ietvaros uzņems Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa trenēto Maskavas ''Dynamo'', kuru pērn izslēdza no tālākas cīņas par Gagarina kausu. Maskavas kluba kodols palicis nemainīgs, tādēļ gaidāma interesanta bezkompromisa cīņa. Spēles sākums pulksten 19:30, tiešraide LTV7.

Komandas spēlei gatavojās krasi atšķirīgā noskaņojumā. Rīgas ''Dinamo'' pirmdien savu skatītāju priekšā pagalam neizteiksmīgā spēlē piedzīvoja sauso zaudējumu ar 0:2 pret Popradas ''Lev'', iekļūstot KHL vēstures lapaspusēs, - tā Slovākijas klubam bija pirmā uzvara. ''Šī spēle bija tāda, kādu nekad vairs negribētu redzēt. Lūk, tik vienkārši. Ar sportisko formu nav problēmu, vaina ir galvās,'' pēc spēles sašutis bija ''Dinamo'' galvenais treneris somu speciālists Peka Rautakallio.

Tas mājiniekiem bija ceturtais zaudējums aizvadītajās piecās cīņās, tādēļ pagaidām ''Dinamo'' atrodas tieši aiz play-off robežas - 9. vieta ar piecās spēlēs iegūtajiem četriem punktiem. Tieši priekšā četras Maskavas komandas - ''Spartak'', CSKA, ''Atlant'' un ''Dynamo''. Pret pēdējo, kas pagaidām ir 5. vietā, jāspēlē šovakar.

Maskavas ''Dynamo'' Rīgā ieradās labā noskaņojumā - pēdējās trīs mājas spēlēs izcīnītas uzvaras. Vispirms pēc sāpīgās neveiksmes derbijā ar 2:1 tika apspēlēts ''Spartak'', pēcāk jau rezultatīvākā spēlē ''Dynamo'' priekšā kapitulēja Kazahstānas klubs Astanas ''Barys'' (6:3). Visbeidzot piektdien Oļega Znaroka padotie atstāja sausā priekšpēdējā vietā esošo Jekaterinburgas ''Avtomobilist'' - 2:0. Aleksandrs Jerjomenko ''Dynamo'' vārtos atvairīja visus 19 metienus.

31 gadu vecais hokejists uz ''Dynamo'' pārnāca no Ufas, kur ar vietējo ''Salavat Yulaev'' pērn izcīnīja Gagarina kausu. Taču, ja iepriekšējās divās sezonās viņš spēlēja daudz, tad pērn noteikti atradās aiz zviedra Erika Ersberga muguras un izslēgšanas mačos pat nedevās laukumā. Otrais numurs pagaidām ir Aleksejs Volkovs, kurš vienīgajā spēlē palīdzējis komandai izcīnīt uzvaru.

Savukārt aizsardzībā galvenās lomas šobrīd izpilda leģionāri. Ilgākais spēles laiks slovāka Dominika Graņāka kontā. Taču par viņu rezultatīvāks ir pagājušās nedēļas līgas labākais aizsargs soms Janne Jalasvāra, kurš minētajā spēlē pret ''Barys'' izcēlās trīs reizes jeb guva hat-trick, kļūstot par pirmo aizsargu šosezon, kuram izdevies šāds panākums. Kopā ar viņiem kodolu veido pirmās sezonas Rīgas dinamietis Filips Novāks, tāpat vairāki KHL atzīti aizsargi - Maksims Veļikovs, Aleksandrs Boikovs, Maksims Solovjovs.

Uzbrukuma līnijā, protams, jāatzīmē slaveno veterānu Miroslava Šatana un Krisa Saimona aiziešana. Znaroks zaudējis vēl vairākus uzbrucējus, kuri bija gan starp ''Dynamo'' rezultatīvākajiem, gan labākajiem - baltkrievs Aleksejs Ugarovs un Ruslans Zainuļins pievienojušies Ņižņijnovgorodas ''Torpedo'', Romāns Derļuks devies pāri okeānam. Taču klāt nākuši Vjačeslavs Kozlovs (no Ufas) un čehs Mareks Kvapils, kuram pirmā sezona KHL. Sešās spēlēs 1+2.

Komandas rezultatīvākais uzbrucējs ir Igaunijā dzimušais Somijas izlases hokejists Leo Komarovs, kurš lidzjutēju vidū iemantojis dalītas jūtas. Sešās spēlēs pieci (2+3) punkti. Jāpiemin, ka viņš kopā ar Jalasvāru vakar ''Arēna Rīga'' telpās esošajā KHL veikalā tikās ar līdzjutējiem.

Noteikti jāatgādina, ka pērn komandas tikās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Ar augstāku numuru izsēti bija maskavieši, taču Rīgas ''Dinamo'' nodemonstrēja nepiekāpību, uzvarot trīs pagarinājumos un sērijā svinot panākumu ar 4-2. Tādēļ Maskavas ''Dynamo'' hokejisti noteikti alkst revanša, jo komandas kodols palicis nemainīgs.

Laukumā noteikti gaidāma interesanta bezkompromisa cīņa, kuras sākums paredzēts pulksten 19:30 pēc Latvijas laika. Ļoti iespējams, ''Dinamo'' rindās atkal redzēsim kanādiešu uzbrucēju Džeimiju Lundmarku. Kuru viņš aizstās? Atbildi meklējiet LTV7 ekrānos, savukārt ārzemēs mītošajiem patīkams fakts, ka šo maču līga translēs savā oficiālajā YouTube kanālā: youtube.com/khl.

1 2 3 4 5 6 7 221 komentārs
Slēpts komentārs: murziks
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2011-09-28 08:42, pirms 13 gadiem
Lai nu veiktos. Es par Jums par DINAMO.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2011-09-28 08:48, pirms 13 gadiem
ceru,ka pēc tik apkaunojoās spēles puikas būs saņēmušies un parādīs īstu cīņu ! ticu uzvarai !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +28 [+] [-]

, 2011-09-28 08:51, pirms 13 gadiem
PROTESTS noraidits.
baskets666 rakstīja: Neaizmirstam visi par šisdienas protesta akciju spēles laikā:

http://sportacentrs.com/hokejs/27092011-protesta_akcija_pret_rautakallio_turpinam
Slēpts komentārs: smits61
Slēpts komentārs: gitana
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2011-09-28 09:00, pirms 13 gadiem
murziks rakstīja: ja šovakar zaudēsim, tad jāsāk aizdomāties par Pekas iespēju turpināt vadīt Dinamo Rīga
Peka ir pareizajā vietā,džeki nespēj paši tikt galā ar uzdevumiem. aizsardzība ir liels mīnuss
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +24 [+] [-]

, 2011-09-28 09:04, pirms 13 gadiem
nevar uzlikt iespēju, ka komentēt var no 21 gadu vecuma? savādāk te skolniekiem bastotājiem nav ko darīt
Slēpts komentārs: Luca Toni

 +25 [+] [-]

, 2011-09-28 09:07, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Neaizmirstam visi par šisdienas protesta akciju spēles laikā:

http://sportacentrs.com/hokejs/27092011-protesta_akcija_pret_rautakallio_turpinam
Tak nomaini vienreiz zeķes,nenormāli nes no viņām te visā portālā....

  +4 [+] [-]

, 2011-09-28 09:07, pirms 13 gadiem
Nu es ļoti ceru, ka redzēšu savu RD, nevis to, kurš te uz laukuma neprecīzi un haotiski mocījās (nu goda vārds, cits apzīmējums nenāk prātā) pirmdien.Tad Miķelis daudz labākā noskaņā varētu pasvinēt savu vārda dienu rīt Vajadzētu jau uzvaru kā ēst Gan Holtam , gan komandai bullīši jātrenējas, manuprāt, jo gan mačā ar Minsku, gan pagājušājā sezonā šad un tad (ar izņēmumiem) tie izskatījās bēdīgi .

 +17 [+] [-]

, 2011-09-28 09:11, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Tikai rīkojoties skaudri un apņēmīgi, mēs varam panākt savu taisnību- Rautakallio atstādināšanu.

Plāns ir sekojošs:

18,15- Somijas vēstniecība- nodziedam himnu un dodamies uz maču.
18,45- ierodamies Arēnā vai nu Znaroka kreklos vai bez RD krekliem.
19,30- 1.periodu klusējam un neatbalstam RD. Ja tiek ielaists gols, varam uzgavilēt Znaroka komandai.

Spēles beigās, ja ir zaudējums, varam doties uz Somijas vēstniecību un vēlreiz nodziedāt Latvijas himnu.

Visi patrioti, nebūsim vienaldzīgi un nepametīsim Rīgas Dinamo grūtā brīdī!
Tūtiņ...neesi iedomaajies par to,ja speele iet no rokas,un muuseejie uzvar Maskavas Dynamo,tad arii bļausi gan speeles laikaa,gan peec taas,pret Peku!? nesaki hok,pirms neesi paarlecis graavi!

 +24 [+] [-]

, 2011-09-28 09:13, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Saskaņā ar jaunāko informāciju uz spēli neies vismaz divi fanu grupējumi. Es pats iestājos par to, ka tomēr jāiet, bet jāprotestē. Mūs visus vieno viens mērķis - Rīgas Dinamo labums. Tāpēc mums jābūt vienotiem arī savā protestā- rīt visi uz Arēnu! Pirms tam ejam uz Somijas vēstniecību, bet spēles laikā, ja komandai neiet, pamatīgi izsvilpjam un prasam Pekas un Ozoliņa atstādināšanu no komandas.

Kas tu par hokeja fanu, paskaties uz savu lietotājvārdu. Man arī bez hokeja patīk citi sporta veidi (piemēram teniss un F1), bet pamats ir hokejs, un, ja Ernestam Gulbim pēkšņi pamatīgi neies, es viņu neiešu izsvilpt.
Otrkārt - 666. Man nav nekas pret to. Pats staigāju ar apgrieztu krustu kaklā kaut kad starp 15 un 18 gadu vecumu, bet tas bija pirms 15 (un vairāk gadiem). Tas vien norāda uz tavu vecumu un/vai attīstības, izglītības pakāpi.
Treškārt - kā tu palīdzēsi RD ar izsvilpšanu???? Tas taču radīs tikai pretēju efektu, lai gan jūtu, ka nav ko te tādiem stāstīt - tāpat galvā ir tikai čipsi un popkorns.
Ceturtkārt - pagājušas tikai piecas(!!!!) spēles. Ir jau gadījies šādi sākt sezonu. Kāpēc tad tas jādara šosezon. Tā slovāku rūķa dēļ? Tāpat viņu atpakaļ neviens neaicinās (starp citu viņam pirmo piecu spēļu bilance īpaši neatšķiras).
Piektkārt - kāds sakars te ar Ozo??? Tev nepatīk jaunais treneris? Tev nepatīk jaunais stils? Bet kāda vaina Ozo. Tev viņam rokas jāskūpsta būtu (es to nedomāju tieši). Viņš savā vecumā ar savu naudu varēja visam uzspļaut, bet viņš iet caur traumām (tici man tas sāp), savāc komandu, speciāli priekš jums "fani" sasteidz iznākšanu uz ledus (ar to traumu viņš varēja mierīgi savā golfa klubā pus gadu sūkt kokteilīti un mierīgi saņemt algu) - tā vietā viņš iet uz ledus, cīnās un šobrīd IR REZULTATīVāKAIS mūsu aizsargs. Plus vēl neaizmirsti, ka atšķirībā no citiem hokejistiem, kurus gandrīz nekur pretī neņemtu, Ozo pagājušovasar SKA piedāvāja 3 miljonus eiro uz rokas, bet viņš izlēma palikt par 3 reizes mazāku algu ar savu komandu un saviem faniem. Un tāda ir pateicība. Lai gan, pareizi saka cilvēki - nepateicība, pasaules alga.
Sestkārt, kāds te sakars ar Somijas vēstniecību. Peka mums neuzbāzās. Gribi padziedāt himnu vai tautasdziesmas, ej to dari zem Sējēja, Savicka, Kalvīša, Ulmaņa, u.c. logiem.
PS. Jā, sapratu (pēc tevis teiktā), neies divi grupējumi, kas sastāv no 15 gadus veciem puikām un meitenēm. Katrā "grupējumā" pa pieci cilvēki. Pēc kā es spriežu? Pēc tavu izteicienu līmeņa un pēc tā, ka neviena oficiāla fankluba mājas lapā, vai vispār internetā, izņemot šo vietni, neatrodu tādus aicinājumus. Pat mājienus ne. Kāds varbūt izsaka bažas, kādam patiešām šķiet, ka Peka nav īstais, bet iet uz spēli un noriet savu komandu.... tas jau ir zemākais līmenis...
PPS. Es gan iešu šodien uz abām spēlēm un jutīšu līdzi no visas sirds un, jo sliktāk komandai ies, jo vairāk uzmundrināšu. Un es ar to lepojos. Aicinu visus līdzjutējus, kam vesels saprāts, sekot manam piemēram! Aicinu nepadoties šādām provokācijām!!!

 +13 [+] [-]

, 2011-09-28 09:16, pirms 13 gadiem
baskets666 rakstīja: Tikai rīkojoties skaudri un apņēmīgi, mēs varam panākt savu taisnību- Rautakallio atstādināšanu.

Plāns ir sekojošs:

18,15- Somijas vēstniecība- nodziedam himnu un dodamies uz maču.
18,45- ierodamies Arēnā vai nu Znaroka kreklos vai bez RD krekliem.
19,30- 1.periodu klusējam un neatbalstam RD. Ja tiek ielaists gols, varam uzgavilēt Znaroka komandai.

Spēles beigās, ja ir zaudējums, varam doties uz Somijas vēstniecību un vēlreiz nodziedāt Latvijas himnu.

Visi patrioti, nebūsim vienaldzīgi un nepametīsim Rīgas Dinamo grūtā brīdī!
Tad nu gan patriotisks aicinājums Atbalstīt Znaroku (man pret viņu personīgi nav pretenziju), kurš labprātīgi atteicies no Latvijas (ārkārtas gadījumā piešķirtās) pilsonības un tagad ir Krievijas un Vācijas pilsonis, bet izsvilpt Ozoliņu (tā tu rakstīji pirms tam - gan Peku, gan Ozoliņu), kurš kopā ar Irbi visskaļāk nesis Latvijas vārdu NHL, tādtad hokeja pasaulē.

Patriots no d*sas, tu esi, nevis kā cita patriots. Diez kur tādi rodas, varbūt var kādu iegādāties un aiznest uz bērndārzu, būs par ko sīkajiem ierēkt.

PS. Neuztraucies atbildi iepriekšējā vietā izdzēsu.

  +5 [+] [-]

, 2011-09-28 09:17, pirms 13 gadiem
Jā. Protams. Paņemsim Skotiju Boumenu vai Maiku bebkoku un arī Cipulis ar Ankipānu sāks birdināt ripas vārtos. Tik vienkārši tas nav.
murziks rakstīja: ja šovakar zaudēsim, tad jāsāk aizdomāties par Pekas iespēju turpināt vadīt Dinamo Rīga

 +24 [+] [-]

, 2011-09-28 09:19, pirms 13 gadiem
zaz986 rakstīja: Es busu priecigs ja DR lidojot uz tiem mazpisaniem, tapat nokristu lidmasina ar DR spelmanjiem,
Es tad butu vis laimigakais cilveks!
Kas Tev smadzenes piemīztas?

 +43 [+] [-]

, 2011-09-28 09:20, pirms 13 gadiem
zaz986 rakstīja: Es busu priecigs ja DR lidojot uz tiem mazpisaniem, tapat nokristu lidmasina ar DR spelmanjiem,
Es tad butu vis laimigakais cilveks!
pat nav ko teikt tev...........tevi var paglaabt tikai tas,ja esi gariigi slims cilveeks,kas neapzinaas savu riiciibu!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2011-09-28 09:27, pirms 13 gadiem
Bārdainais šodien sasitīs ūsaino ar rezultātu 5:3.
Tā tam būs būt.

  +2 [+] [-]

, 2011-09-28 09:28, pirms 13 gadiem
Man domāt, ka visa sāls ir Holta ķiverē... Kamēr nebūs saņēmis savu ķiveri, tikām komandai lāsts... Joks, protams...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +26 [+] [-]

, 2011-09-28 09:36, pirms 13 gadiem
mister_negative_2 rakstīja: Esmu atgriezies Latvijā.
Apdeitojiet mani - kas ar Cipuli. Tas pats 0+1pts???
nevajadzēja jau tā censties,jo vairums nemaz negribēja tavu atgriešanos.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
1 2 3 4 5 6 7 221 komentārs