Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēlēs triatlonists Liepa finišē 44.vietā, daiļlēcējai Patrikai 18. vieta

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Eiropas spēlēs triatlonists Liepa finišē 44.vietā, daiļlēcējai Patrikai 18. vieta
Artūrs Liepa. Foto: Latvijas Triatlona federācija

LETA. Latvijas daiļlēcēja Džeja Delanija Patrika trešdien Žešovā Eiropas spēlēs ieņēma 18.vietu sacensībās no viena metra dēlīša, finālam nekvalificējoties. Triatlona sacensībās 44. vieta izcīnīja Artūrs Liepa.

Latvijas daiļlēcēja Džeja Delanija Patrika piecos priekšsacīkšu lēcienos sakrāja attiecīgi 44,20, 39,10,40,80, 32,55 un 45,00 punktus, ar 201,65 punktiem ieņemot 18.vietu 25 sportistu konkurencē.

Finālam kvalificējās 12 labāko rezultātu sasniedzējas. No 12.vietas, ko ieņēma somiete Nikole Hallaselka, Latvijas sportiste atpalika 22,30 punktus.

Labāko rezultātu kvalifikācijā 274,35 punkti sasniedza zviedriete Emīlija Nilsone Garipa.

Jau ziņots, ka sacensībās no desmit metru torņa Patrika pagājušajā nedēļā Eiropas spēlēs ieņēma 17.vietu.

Tikmēr triatlonists Artūrs Liepa finišēja 44. vietā triatlonā. Par Eiropas spēļu čempionu kļuva norvēģis Bergsvīks Torns, kurš 1500 metrus nopeldēja, 40 kilometrus ar velosipēdu nobrauca un desmit kilometrus noskrēja vienā stundā 46 minūtēs un 50 sekundēs.

Liepa no uzvarētāja atpalika piecas minūtes un 52 sekundes, kas ļāva ierindoties 44.pozīcijā 52 finišējušo sportistu vidū. Sacensības uzsāka 58 triatlonisti. Pēc peldēšanas Latvijas triatlonists bija 33.vietā, bet pēc riteņbraukšanas ieņēma 43.pozīciju.

Sudraba godalgu izcīnīja Šahars Sagivs no Izraēlas, kurš līderim zaudēja sekundi, bet vēl sekundi vēlāk finiša līniju šķērsoja šveicietis Adriāns Brifo.

"Peldēšanā sanāca labi nopeldēt, bet ne ideāli. Pēc peldēšanas sajūtas arī bija labas, nebija tā, ka būtu pilnībā izlicies," sarunā ar Latvijas Olimpisko komiteju (LOK) pēc finiša sacīja Liepa. "Ar riteni vienā brīdī aizgulējos un attapos grupas beigās un tieši pirms pagriezieniem, kas nozīmēja, ka jāstrādā dubultā un tad sapratu, ka spēka vairs nav. Pēdējos četrus apļus nācās braukt mazā grupā, kas nozīmēja, ka sacensības beigušās. Skriešanā darīju cik varēju."

Liepa arī norāda, ka sacensībās bijis viens no jaunākajiem un tā bijusi laba pieredze. "Fiziski ir labi, bet mentāli esmu nedaudz sadragāts, jo zināju, ka varu labāk," rezumēja triatlonists.

Eiropas trešajās spēlēs Latviju pārstāv 96 sportisti 17 sporta veidos. Sacensības no 21.jūnija līdz 2.jūlijam notiek Krakovā un citās Mazpolijas vojevodistes pilsētās. Eiropas spēles notiek reizi četros gados. Pirmās spēles notika 2015.gadā Baku, bet otrās - 2019.gadā Minskā.

Izmantotie resursi:
LETA