Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:345, Did:0, useCase: 3

Bartone uzvar Špaku, bet netiek līdz pusfinālam pret Vismani

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Bartone uzvar Špaku, bet netiek līdz pusfinālam pret Vismani
Patrīcija Špaka un Kamilla Bartone. Foto: Ģirts Gertsons

Liepājā notiekošā ITF W25 māla seguma turnīra pusfinālā piektdien iekļuva Daniela Vismane, bet viņas potenciālajai pretiniecei Kamillai Bartonei tas neizdevās, spējot uzvarēt tikai pirmajā no dienas divām spēlēm.

Daniela Vismane (WTA 488.) ceturtdaļfinālā atspēlējās pēc bezcerīga sākuma un ar 3:6, 6:1, 6:1 pieveica turcieti Ipeku Ezu (WTA 504.), kurai pagājušā gada 3. decembrī ar 3:6, 0:6 zaudēja W15 turnīrā Antaljā (arī māls). Vismanei šodien 1. setā nebija breikbumbu, bet nākamajos divos setos viņa turcieti nobreikoja piecas reizes (5/12). Zīmīgi, ka Ezai trīs setu mačā bija tikai divas breikbumbas – pa vienai pirmajos divos setos.

Pateicoties "wild card", Vismanei Liepājā ir sezonas pirmais W25 turnīrs. Viņa šogad otro reizi tika tālāk par ceturtdaļfinālu, W15 līmenī tas izdevās mēneša sākumā Monastīrā, kur Daniela sasniedza finālu. Tikšana līdz Liepājas pusfinālam dod 25 reitinga punktus.

Liepājā otrdien lietus dēļ paspēja izspēlēt tikai četrus mačus, tobrīd kļūstot skaidram, ka šonedēļ būs viena diena, kurā dažām tenisistēm būs jāspēlē divi mači. Tas notika šodien, kad tika pabeigta 2. kārta un arī izspēlēti ceturtdaļfināli. Šodien divreiz spēlēja arī kvalifikācijas uzvarētāja Kamilla Bartone (WTA 648.).

Viņa vispirms 2. kārtas mačā ar 6:3, 0:6, 6:2 pieveica "wild card" ieguvēju Patrīciju Špaku. Lielas favorītes statusā spēlējusī Bartone dominēja 1. un 3. setā, bet vidējā setā "izslēdzās" pēc neveiksmīga sākuma. Viņa pirmajā geimā ar "forehand" kļūdu (sitiens tīklā) izniekoja breikbumbu un seta turpinājumā regulāri netika galā ar Špakas aizsardzības tenisu.

Bartonei otrais mačs bija pēc nepilnām divām stundām, kad viņa sāka bezcerīgu cīņu pret 11 gadus vecāko Vācijas tenisisti Annu Zaju (WTA 448.), kapitulējot ar 0:6, 2:6. Arī Zajai šodien divi iznācieni, pirmajā spēlējot trīs setus (6:3, 5:7, 6:2). Bartone otrajā mačā pirmo geimu ieguva pēc nospēlētas stundas, kad bija iedzinējos ar 0:6 un 0:4. Zaja atspēlēja visas septiņas breikbumbas.

Bartone šonedēļ otro reizi sezonā pārvarēja divas kārtas W25 turnīrā, viņai tas izdevās arī Oeirašā (Portugāle), kur turnīrā ar lielāku zaru tas nozīmēja astotdaļfinālu. Kamilla Liepājas turnīru pabeidza ar 15 punktu iegūšanu.

     [+] [-]

, 2021-05-29 08:57, pirms 3 gadiem
Kazanj bral, Astrahanj bral... nu ladno, v etot raz i Shpaka bral.