Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2, Did:0, useCase: 3

Gorkšs: "Notikumi ap "Noah" nerada uzticamību ne organizācijai, ne LFF darbam"

Gorkšs: "Notikumi ap "Noah" nerada uzticamību ne organizācijai, ne LFF darbam"
Kaspars Gorkšs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Pēdējo mēnešu notikumi ap Jūrmalas “Noah” klubu nevieš uzticamību ne pašai organizācijai, ne Latvijas Futbola federācijas (LFF) darbam, jaunākajā podkāsta “Ārpus kadra” epizodē norāda bijušais LFF prezidents Kaspars Gorkšs. Viņš ir arī Latvijas Futbola arodbiedrības dibinātājs.

Pērn Latvijas pirmajā līgā uzvaru guva Daugavpils "Lokomotiv", kas līdz ar to ieguva tiesības spēlēt šīs sezonas Virslīgas turnīrā. Tomēr klubā ienāca armēņu investori, mainot tā nosaukumu uz "Noah", taču abu pušu sadarbība ātri izjuka. LFF atņēma klubam licenci dalībai Virslīgā, bet tā pārstāvji vērsās Sporta arbitrāžas tiesā (CAS), un vēlāk komandai tika piešķirtas pagaidu tiesības startēt Latvijas spēcīgākajā līgā. Debiju “Noah” piedzīvoja vien pagājušajā nedēļā, kad vēl kā pilnīgi negatava komanda ar 0:5 kapitulēja Jūrmalas “Spartaks” futbolistiem. “Noah” joprojām ir nenokārtotas saistības gan pret spēlētājiem, gan citām organizācijām.

Gorkšs uzsver, ka situāciju ap “Noah” viņš var komentēt no futbola arodbiedrības puses attiecībā uz spēlētāju līgumiem un algu izmaksām. “Šī komanda jau sākotnēji nekvalificējās, lai to varētu pielaist spēlēšanai Virslīgā. Par tālāko notikumu gaitu noteikti var atbildēt kompetentāki cilvēki federācijā – kurā brīdī kāds pieņēma lēmumu pielaist šo klubu un kurā brīdī atcēla šo lēmumu. Un uz kāda pamata šie lēmumi tika grozīti.”

“Neesmu iepazinies ar dokumentiem, kas nodoti Sporta arbitrāžas tiesai un Futbola federācijai. Man ir grūti spriest par pieejamo pierādījumu apjomu. Zinu, ka no spēlētāju atalgojuma nomaksas puses viennozīmīgi nebija viss kārtībā. Viens no noteikumiem, lai klubs tiktu pielaists spēlēšanai Virslīgā tomēr ir saistību nokārtošana ar spēlētājiem. Tālāk jau varam diskutēt par šo hibrīdu, kas ir sadarbības līgumu kopums – komanda no Daugavpils, kas sadarbojas ar futbola akadēmiju Rīgā, gatavojas spēlēt Jūrmalā, tad Tukumā, tad vēl kaut kur, nevaru jau vairs izsekot. Skaidrs, ka tas nerada uzticamības auru ne organizācijai, ne arī tam, kā tiek organizēti darbi Latvijas Futbola federācijā,” atzīst Gorkšs.

Pirms sezonas uz vietu Virslīgā pretendēja arī “Auda”, kas ir Gorkša dzimtais klubs.

““Auda” nebija nobriedusi startēt Virslīgā. Neesmu informēts par visiem procesiem, kas notiek kluba iekšienē. Šeit vērtēju tikai no atbilstības vai neatbilstības. Skaidrs, ka daudzu Virslīgas klubu atbilstība licencēšanas noteikumiem ir aiz ausīm pievilkta. Drīzāk no klubu puses ir jāskatās, vai šie argumenti tos nediskriminē attiecībā pret pārējiem dalībniekiem. Jātiecas uz kārtību, lai visiem būtu skaidri saprotams licencēšanas process, tad šādas domstarpības, kādas ir jāpieredz, piemēram, ar šo Daugavpils komandu, vairs nebūs,” pauž Gorkšs.

Podkāsta “Ārpus kadra” jaunāko epizodi skaties šeit. Tā ir arī pieejam populārākajās audio straumēšanas vietnēs.

  +7 [+] [-]

, 2021-04-28 16:58, pirms 3 gadiem
Kaspars ir visu laiku labākais LFF prezidents !!!

  +3 [+] [-]

, 2021-04-28 17:54, pirms 3 gadiem
Kaspars ir visu laiku labākais bijušais LFF prezidents!!!

  +4 [+] [-]

, 2021-04-28 18:57, pirms 3 gadiem
Zhel ka Gorkshu izzeeda urlas-aferisti. Bet laikam viens ir skaidrs, ari klubiem nebija vajadzigs tiirs futbols
Slēpts komentārs: Ferdinands Lieliskaisss

  +4 [+] [-]

, 2021-04-28 21:55, pirms 3 gadiem
Izskatās,ka ar Vadika atnākšanu futbola biznesu Latvijā sāk pārņemt bandīti.

  -3 [+] [-]

, 2021-04-28 23:05, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Kaspars ir visu laiku labākais LFF prezidents !!!
Mulkibas, pilnigi nekopetents prezidents

     [+] [-]

, 2021-04-29 10:00, pirms 3 gadiem
Banss rakstīja: Kaspars ir visu laiku labākais LFF prezidents !!!
Labu jau viņš gribēja, bet viņš ir dzīvs piemērs, ka bez menedžēšanas un vadīšanas pieredzes tādā krēslā līst nevajadzētu.
Ceru, ka vēl atgriezīsies krēslā!