Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:134, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempione Slovēnija atbrīvo Trifunoviču un lenc Strēlnieka treneri Itudi

Agris Suveizda

Eiropas čempione Slovēnija atbrīvo Trifunoviču un lenc Strēlnieka treneri Itudi
Dimitris Itudis. EPA/Scanpix

Slovēnijas Basketbola savienības prezidents Matejs Erjavecs sarunā ar Dnevnik atklājis, ka slovēņu speciālists Rado Trifunovičs vairs nav vīriešu izlases galvenais treneris un ka savienība veic pārrunas ar Maskavas CSKA vadītāju Dimitri Itudi.

Serba Igora Kokoškova vadībā Slovēnija 2017. gadā kļuva par Eiropas čempioni, bet pēc Kokoškova līguma beigām viņu amatā nomainīja Trifunovičs. 49 gadus vecā slovēņa posms pie izlases stūres gan nav bijis ilgs. Slovēnija netika uz Pasaules kausa finālturnīru un olimpiskajā kvalifikācijā uzaicināta tikai ar īpašu ielūgumu, bet "Eurobasket 2021" atlasi slovēņi ir sākuši ar zaudējumu Ungārijā (75:77) un uzvaru mājās pār Austriju (85:78). Vēl šajā grupā ir Ainara Bagatska vadītā Ukraina.

Lai arī Trifunovičs ir atbrīvots no galvenā trenera pienākumiem, paredzams, ka viņš varētu turpināt darbu valstsvienībā un būt asistenta vai konsultanta lomā. Galvenais pretendents uz galvenā trenera amatu esot grieķis Dimitris Itudis. Erjavecs apstiprināja, ka regulāri sazinās ar Maskavas CSKA galveno treneri, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ šobrīd neesot labākais laiks sarunāt par basketbolu un līgumu. Itudis gan esot glaimots par izrādīto interesi, un abu pušu sadarbība esot visai reāla.

49 gadus vecais Itudis izlases vēl nav trenējis un lielu karjeras daļu no 1999. līdz 2012. gada bija leģendārā Žeļko Obradoviča asistents Atēnu "Panathinaikos". Pēc tam Itudis kā galvenais treneris vadīja Turcijas "Banvit", bet kopš 2014. gada atrodas uz Maskavas CSKA komandtiltiņa, palīdzot 2016. un 2019. gadā izcīnīt Eirolīgas titulu.

Olimpiskajā kvalifikācijā Slovēnija jādodas uz Lietuvu, kur tā ir ielozēta vienā apakšgrupā ar Poliju un Angolu, bet otrā ir Lietuva, Dienvidkoreja un Venecuēla.

Izmantotie resursi:
https://www.dnevnik.si/1042925800/s...
https://ekipa.svet24.si/clanek/kosa...