Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Kārlails: "Šī bija Porziņģa labākā spēle aizsardzībā šosezon"

Rolands Eliņš

Kārlails: "Šī bija Porziņģa labākā spēle aizsardzībā šosezon"
Kristaps Porziņģis. Foto: AFP/Scanpix

Pēc uzvaras pār vienu no Austrumu konferences favorītēm Bruklinas "Nets", kas gan bija novājinātā sastāvā, NBA kluba Dalasas "Mavericks" galvenais treneris Riks Kārlails medijiem atzīmēja Kristapa Porziņģa atgriešanos sastāvā ar veiksmīgu spēli aizsardzībā.

"Manuprāt, Porziņģa darbs aizsardzībā un groza tuvumā bija labākais, kāds vien viņam bijis visas sezonas garumā," teica Riks Kārlails. "Tas parāda, cik lielu darbu viņš ir paveicis iepriekšējo 10-11 dienu laikā."

Porziņģis bija izlaidis trīs iepriekšējās "Mavericks" spēles, turklāt iepriekš visai komandai sanāca piespiedu pārtraukums, tāpēc šī Porziņģim bija pirmā spēle kopš 15. februāra. Viņš tajā atzīmējās ar 18 gūtiem punktiem un trim bloķētiem metieniem.

"Aizsardzībā viņš bija visur," turpināja Kārlails. "Spēles statistikā viņam oficiāli ierakstīti trīs bloķēti metieni, bet man pašam likās, ka viņam bija vismaz 5-6 bloki, jo viņš daudzas reizes piespieda pretiniekus koriģēt savus metienus."

Kārlails tāpat izmantoja iespēju uzsvērt, ka "Mavericks" klubs ļoti augstu vērtē Porziņģi, kura sakarā šonedēļ bija parādījušas baumas, ka "Mavericks" izvērtē savas iespējas un Porziņģa vērtību maiņas darījumu tirgū.

"Mēs mīlam KP," sacīja kluba treneris. "Viņš vienkārši ir unikāls spēlētājs. Es nekad nebiju redzējis 2.20m garu puisi, kurš spēja paveikt šādas lietas. Šonakt tas viss bija ļoti labi redzams, un tas bija ļoti patīkami. Kad ar Porziņģi viss ir kārtībā, prieks skatīties, kā viņš pārvietojas laukumā un kā rīkojas ar bumbu, un vienkārši spēlē savu spēli."

Ar Porziņģa palīdzību Dalasa pārspēja Bruklinu, kurai gan nespēlēja ne Kevins Durents, ne Kairijs Ērvings. Šosezon "Nets" sastāvā ienākušais Džeimss Hārdens savukārt pēc spēles atzīmēja Lukas Dončiča sniegumu, atzīstot, ka viņiem abiem ir dažas līdzīgas īpašības basketbola laukumā, piemēram, prasme noturēt spēles tempu tādā, kāds viņš pats vēlas.

Izmantotie resursi:
https://www.dallasnews.com/sports/m...

  +4 [+] [-]

, 2021-02-28 17:16, pirms 3 gadiem
Ups! Karlailam krietni jāpadomā ko saka, jo savādāk Latvijā visādi..........(cenzēts) apries Karlailu, kā galīgi nekompetentu.

  +8 [+] [-]

, 2021-02-28 17:53, pirms 3 gadiem
Man jau liekas, ka tur komandā iekšēji nav viss tik forši, kā mums liekas un Porzingis vnk nav motivēts spēlēt tajā aizsardzībā, jo viņs noteikti var, ja grib. Man personīgi liekas, ka negrib spēlēt aizsardzībā, jo nedod spēlēt īsti uzbrukumā, tad kādēļ kā muļķim sisties pa aizsardzību, nav viņš nekāds lomas spēlētājs lai nevarētu arī pateikt savu.
Slēpts komentārs: ---ZzZ---
Slēpts komentārs: ---ZzZ---

  -2 [+] [-]

, 2021-02-28 18:25, pirms 3 gadiem
Hardens ar Plukatu saskata lidzības spēlē. Kā mēs visi, kā mēs visi

  +3 [+] [-]

, 2021-02-28 18:38, pirms 3 gadiem
Tagad skatos spēli un man tieši Lukas darbības aizsardzībā tieši šķiet jautras. Vairākas reizes viņš pat nepaiet pretī savam sedzamajam un pie p'n'r pat necešas tikt līdzi savējam spēlētājam nekvalitatīva aizsega gadījumā. Dažreiz pat bez aizsega mainās pretspēlētājiem un sedz savējo, ieturot vismaz pusotra metra distanci. Vairākas epizodes gribējās pat nofilmēt un šeit ielikt kā piemēru. Eiropā viņš daudz entuzaistiskāk un labāk spēlēja aizsardzībā nekā viņš to dara pēdējos divus gadus. Kad ieradās NBA pirmajā gadā, tad Lukam bija lielāka vēlme pacensties aizsardzībā.
Par uzbrukumu neko nesaku, jo punktus gūt viņš ir mācējis vienmēr.

     [+] [-]

, 2021-02-28 18:45, pirms 3 gadiem
mytila rakstīja: Man jau liekas, ka tur komandā iekšēji nav viss tik forši, kā mums liekas un Porzingis vnk nav motivēts spēlēt tajā aizsardzībā, jo viņs noteikti var, ja grib. Man personīgi liekas, ka negrib spēlēt aizsardzībā, jo nedod spēlēt īsti uzbrukumā, tad kādēļ kā muļķim sisties pa aizsardzību, nav viņš nekāds lomas spēlētājs lai nevarētu arī pateikt savu.
KP ik pa laikam stāsta, ka grib DPOY dabūt.

  +2 [+] [-]

, 2021-02-28 19:01, pirms 3 gadiem
Paldies Kārlam un visvairāk Lukam par to, ka stabils AG dalībnieks netika uz lielo AG spēli. Un sakat ka tā nav - Luka vispār piespēles nedod skopulis

     [+] [-]

, 2021-02-28 19:13, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Paldies Kārlam un visvairāk Lukam par to, ka stabils AG dalībnieks netika uz lielo AG spēli. Un sakat ka tā nav - Luka vispār piespēles nedod skopulis
Nu nezinu par, ko tu runā, bet Luka ir stabili 1 vijole un Kjūbans par visam četram par, lai Luka vadītu un kontrolētu spēli. Kārlails dod viņam brīvību, bet Kristaps ir palīgs, lai krātu uzvaras, jo būsim atklāti bez Kristapa tur nekas īpašs nav. Un par ASG, tad Kristapam jāspēlē diezgan regulāri, bez traumam un ASG tiks iekša.

  +1 [+] [-]

, 2021-02-28 19:24, pirms 3 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ups! Karlailam krietni jāpadomā ko saka, jo savādāk Latvijā visādi..........(cenzēts) apries Karlailu, kā galīgi nekompetentu.
karlailam jadoma ko runa jo ja parak saslaves kp slovenis var apvainoties un naksies atstat trennera kreslu

  +2 [+] [-]

, 2021-02-28 19:25, pirms 3 gadiem
cobham rakstīja: Paldies Kārlam un visvairāk Lukam par to, ka stabils AG dalībnieks netika uz lielo AG spēli. Un sakat ka tā nav - Luka vispār piespēles nedod skopulis
piespeles ponchiks dod tikai tiem kas neapdraud vinja lidera lomu komanda

     [+] [-]

, 2021-02-28 21:46, pirms 3 gadiem
aha... ko nozimeja ta kresla spardisana un sasteigtais metiens no logo? wnk nedeva bumbu vienu bridi, bet tikko iedeva posta spele aizgaja... kka maz iespejas vins sanem uzbrukumaa

     [+] [-]

, 2021-02-28 22:01, pirms 3 gadiem
abs-1982 rakstīja: piespeles ponchiks dod tikai tiem kas neapdraud vinja lidera lomu komanda
Viņš dod piespēles tikai tad, kad atdurās aizsargos un vairs nav kur sprukt. Ļoti reti pārdomāta piespēle brīvam spēlētājam vai uz leijapu. Saspēles vadīšana viņam noteikti ir tālākajā vietā pēc paša statiem

     [+] [-]

, 2021-02-28 23:18, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Viņš dod piespēles tikai tad, kad atdurās aizsargos un vairs nav kur sprukt. Ļoti reti pārdomāta piespēle brīvam spēlētājam vai uz leijapu. Saspēles vadīšana viņam noteikti ir tālākajā vietā pēc paša statiem
ponchiks izteikti nedod kp piespeles zem groza un tas ir ljoti labi redzams ka kap nomaina tas cietumnieks ta uzreiz dabun piespeles zem groza

     [+] [-]

, 2021-02-28 23:45, pirms 3 gadiem
abs-1982 rakstīja: ponchiks izteikti nedod kp piespeles zem groza un tas ir ljoti labi redzams ka kap nomaina tas cietumnieks ta uzreiz dabun piespeles zem groza
kā nedod piespēles? pēdējā spēlē no savām 7 piespēlēm veselu vienu piespēli iedeva KP, kad bija iesprūdis zem groza

     [+] [-]

, 2021-03-01 00:04, pirms 3 gadiem
Vispār jau MAVS kopumā ir laba un talantīga komanda, kura spēlē dīvainu (lai neteiktu skarbāk) basketbolu. Ja visi spēlētu savàs pozīcijās un ar tādu atdevi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā to dara šogad Jazz, tad MAVS Rietumos būtu ap trešo un ceturto vietu bez šaubām par PO.
Dažreiz pasmejos par to, kas notiek laukumā, bet saprotu, ka kopumā tas parāda skumju ainu. Talanti no Eiropas čakarē savus karjeras gadus tā vārdā, lai radītu šovu un ažiotāžu. Parasti tādi joki ir sagaidāmi no amerikāņiem, bet izrādās, ka jaunā Eiropas basketbolistu paaudze arī neatsakās no šova naudas pelnīšanas nolūkos.
Saku šo visu tādēļ, ka Luka un KP Eiropas klubos tomēr spēlēja ar citu attieksmi un atdevi laukumā.

     [+] [-]

, 2021-03-01 00:41, pirms 3 gadiem
erty rakstīja: Vispār jau MAVS kopumā ir laba un talantīga komanda, kura spēlē dīvainu (lai neteiktu skarbāk) basketbolu. Ja visi spēlētu savàs pozīcijās un ar tādu atdevi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kā to dara šogad Jazz, tad MAVS Rietumos būtu ap trešo un ceturto vietu bez šaubām par PO.
Dažreiz pasmejos par to, kas notiek laukumā, bet saprotu, ka kopumā tas parāda skumju ainu. Talanti no Eiropas čakarē savus karjeras gadus tā vārdā, lai radītu šovu un ažiotāžu. Parasti tādi joki ir sagaidāmi no amerikāņiem, bet izrādās, ka jaunā Eiropas basketbolistu paaudze arī neatsakās no šova naudas pelnīšanas nolūkos.
Saku šo visu tādēļ, ka Luka un KP Eiropas klubos tomēr spēlēja ar citu attieksmi un atdevi laukumā.
nesalidzini pim..i ar pirkstu tas ir ponchiku ar kp ponchiks vienmer ir taisijis tikai shovu un rupejies par savu statku kp speleja ari aizsardziba un nedomaja tikai pa punktiem