Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Kalniņš karatē Premjerlīgas posmā apstājas pirms bronzas fināla

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Kalniņš karatē Premjerlīgas posmā apstājas pirms bronzas fināla
Kalvis Kalniņš un treneris Rolands Družoks. Foto: Mārtiņš Mālmeisters, Latvijas Olimpiskā komiteja

LETA. Latvijas karatists Kalvis Kalniņš piektdien Zalcburgā karatē Premjerlīgas posmā palika vienas uzvaras attālumā no bronzas fināla.

Kalniņš, kurš startēja svara kategorijā līdz 60 kilogramiem, no pirmās kārtas bija brīvs, bet otrajā ar 0:2 piekāpās 2018. gada pasaules čempionam Andželo Kreščenco no Itālijas. Itālijas karatists sasniedza finālu, tāpēc Kalniņam bija iespēja piedalīties gandarījuma turnīrā, kura pirmajā kārtā ar 5:2 tika pārspēts ziemeļmaķedonietis Fahiks Veseli, bet otrajā kārtā ar 0:7 nācās atzīt krieva Jevgeņija Plahutina pārākums.

Zīmīgi, ka arī pirms divām nedēļām Kalniņš posmā Dubaijā otrajā kārtā zaudēja Kreščenco, bet pirms bronzas fināla viņu apturēja Plahutins.

Tikmēr sievietēm svara kategorijā līdz 50 kilogramiem Kristīne Vīča pirmajā kārtā ar 0:5 piekāpās filipīnietei Junnai Cukī. Sestdien kategorijā līdz 68 kilogramiem spēkosies Viktorija Rezajeva, kurai pirmajā kārtā būs jāspēkojas ar dānieti Katrīni Pedersenu.

Karatē 2020. gadā būs Tokijas olimpisko spēļu programmā un šo sacensību dalībniekus noteiks pēc pasaules ranga. Savukārt pasaules ranga punktus iespējams nopelnīt vienīgi Premjerlīgas turnīros, kā arī pasaules un Eiropas čempionātos.