Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs, Borodavko un citi – Rīga par augstiem sasniegumiem prēmēs 24 sportistus

Agris Suveizda

Pļaviņš/Točs, Borodavko un citi – Rīga par augstiem sasniegumiem prēmēs 24 sportistus
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Foto: beachvolleyball.ioqt.2019.fivb.com

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta izveidotā komisija arī 2020. gadā ir lēmusi par naudas balvu piešķiršanu Rīgas sportistiem un treneriem, atzīmējot augstus sasniegumus sportā.

Šogad naudas apbalvojumu saņems 24 galvaspilsētas sportisti, kā arī treneri un sportistu apkalpojošā personāla pārstāvji saskaņā ar noteikumiem “Kārtība, kādā piešķir naudas balvu Rīgas sportistiem par izciliem sasniegumiem sportā”. Balvas piešķir, lai izteiktu atzinību un apbalvotu labākos Rīgas sportistus, kā arī lai veicinātu izcilu sportistu sasniegumu atpazīstamību sabiedrībā.

Pagaidām vēl nav atklātas konkrētas prēmiju summas, taču ir nosaukts 24 sportistu saraksts, kuri ir izpelnījušies atzinību. Starp viņiem lielu daļu veido cīņas sporta veidu pārstāvji, un kopumā lielākā pārstāvniecība ir džudo – četri sportisti ar Jevgeņiju Borodavko priekšgalā. Prēmēts tiks arī pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī divi parasportisti – Aigars Apinis un Diāna Dadzīte. Apbalvoti tiks 15 vīriešu un deviņi dāmu sporta pārstāvji.

Latvijas sporta federācijām un Rīgas sporta organizācijām bija iespēja līdz 5. jūnijam izvirzīt prēmējamos sportistus. Par naudas balvu pasniegšanas svinīgo ceremoniju, tās norises laiku un vietu vēl tiks ziņots domes mājaslapā.

KategorijaSportisti
DžudoAleksejs Zarudņevs; Emīls Gerkens; Jevgeņijs Borodavko; Una Doļgiļēviča
KaratēAlita Popova; Artjoms Jermolajevs; Leons Gaiduks
Pludmales volejbolsEdgars Točs; Mārtiņš Pļaviņš
ParasportsAigars Apinis; Diāna Dadzīte
UšuMarijeta Tarabina; Romans Vlasenko
BiljardsAnna Prisjažņuka
Basketbols 3x3Baiba Eglīte
Sporta vingrošanaEdvīns Rodevičs
SamboGermans Grigorjevs; Viktors Reško
DambreteJeļena Česnakova
SkrituļslalomsMiks Zvejnieks
KikbokssReinis Porozovs
Fit modelSamanta Balode
BurāšanaVita Matīse

Izmantotie resursi:
https://sports.riga.lv/lv/sports?ta...