Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Hjūzam pirmais hat-trick karjerā, Rafam 800. uzvara, aizsargam Pulokam četras piespēles

Agris Suveizda

Hjūzam pirmais hat-trick karjerā, Rafam 800. uzvara, aizsargam Pulokam četras piespēles
Džeks Hjūzs. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā uzvaras izcīnījušas Edmontonas "Oilers", Karolīnas "Hurricanes", Sentluisas "Blues", Ņūdžersijas "Devils", Pitsburgas "Penguins", Ņujorkas "Islanders", Kolorādo "Avalanche" un Vankūveras "Canucks" komandas.

• 15. uzvaru 16 spēlēs svinēja Ņūdžersijas "Devils", kas par spīti metienu attiecībai 29:38 mājās ar 5:1 sakāva Vašingtonas "Capitals". Ar pirmo hat-trick karjerā izcēlās 2019. gada drafta pirmais numurs Džeks Hjūzs. Viņam līdz šim bija sešas divu vārtu spēles.

• 800 uzvaru atzīmi sasniedza "Devils" galvenais treneris Lindijs Rafs, kuram tā bija 1653. spēle karjerā. Bijušais Bufalo "Sabres" un Dalasas "Stars" vadītājs kļuvis par piekto treneri NHL vēsturē ar 800 uzvarām – aiz Skotija Boumena (1244), Džoela Kvenvila (969), Berija Troca (914) un Kena Hičkoka (849).

• Ar četrām rezultatīvām piespēlēm izcēlās aizsargs Raiens Puloks, kurš palīdzēja Ņujorkas "Islanders" ar 5:2 pārspēt Filadelfijas "Flyers". Uzvarētājiem divi vārti Zekam Parizē. Ņujorkai tā bija ceturtā uzvara pēc kārtas, Filadelfijai – desmitais zaudējums pēc kārtas, un komandas arī nākamo spēli aizvadīs savā starpā.

• Ja "Islanders" no 1:2 panāca 5:2 un izšķirošos trīs vārtus guva pēdējā trešdaļā, tad vēl labāks trešais periods bija Edmontonas "Oilers", kas Ņujorkā no 0:3 izrāva 4:3 pret "Rangers". Divas minūtes līdz beigām izšķirošo vairākumu realizēja Leons Draizaitls, bet pirms tam divus vārtus guva Evans Bušārs, bet Raiens Makleods asistēja trijos vārtos.

• Trīs vārtu pārsvaru izsēja arī Floridas "Panthers", kas 33. minūtē mazākumā panāca 4:1, tomēr pēdējā trešdaļā ielaida trīs ripas vienādos sastāvos un pagarinājumā ar 4:5 zaudēja Sentluisas "Blues".

• 15. spēlē pēc kārtas rezultatīvs bija Džeisons Robertsons, kurš piedalījās Dalasas "Stars" vienīgajos vārtos pret Kolorādo "Avalanche" (1:4). Robertsons iepriekšējos 15 mačos sakrājis 28 (16+12) punktus, bet visā sezonā ar 35 (18+17) punktiem 22 spēlēs ir otrais ražīgākais spēlētājs līgā.

• Mājās otrais zaudējums pēc kārtas Lasvegasas "Golden Knights", kas ar 1:5 kapitulēja Vankūveras "Canucks". Džeitī Milleram 1+2.

• Savukārt piecu zaudējumu sēriju pārtrauca Karolīnas "Hurricanes", kas divreiz izlaida vadību, tomēr sagādāja trešo neveiksmi pēc kārtas Kalgari "Flames" (3:2).

Rezultāti

SpēleRezultāts
Rangers – Oilers3:4
Hurricanes – Flames3:2
Panthers – Blues4:5 P
Devils – Capitals5:1
Penguins – Maple Leafs1:4
Islanders - Flyers5:2
Predators – Blue Jacketspārcelta
Avalanche - Stars4:1
Golden Knights - Canucks1:5

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay" platformā.

Izmantotie resursi:
Official Site of the National Hockey League |...