Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Salaspils SS handbolistes uzņems pastarīti LSPA

Jānis Pārums

Salaspils SS handbolistes uzņems pastarīti LSPA
Salaspils SS handbolistes
Foto: Salaspils sporta nams

Šovakar plkst. 20:30 Salaspils sporta namā norisināsies Latvijas sieviešu handbola Virslīgas spēle, kurā priekšpēdējā vietā esošā Salaspils sporta skolas komanda sacentīsies ar pastarīti LSPA.

Abas komandas šosezon jau reizi ir tikušās – vienā no čempionāta pirmajām spēlēm salaspilietes pretinieču laukumā uzvarēja ar 32:27, bet vēlāk Salaspils komandai tika piešķirta tehniskā uzvara ar 10:0, jo LSPA sastāvā bija pieteiktas un spēlēja nelicencētas spēlētājas.

Kopš tā laika abas komandas aizvadījušas vēl pa piecām spēlēm. Salaspils handbolistes pēc trim neveiksmīgām spēlēm, kurās tika piedzīvotas pārliecinošas neveiksmes, pēdējā spēļu kārtā pārsteidza pērnās sezonas čempiones "Latgols", savā laukumā viņas sakaujot ar 32:25.

Savukārt LSPA handbolistēm pie uzvaras tā arī nav izdevies tikt – sezonas pirmajā mačā piedzīvotajam zaudējumam sekojuši vēl četri, turklāt vairumā gadījumu tās bijušas bezierunu neveiksmes. LSPA komanda zaudējumu gan Jēkabpils sporta skolai (27:34) un "REIR Dobele" (22:34), gan piedzīvojusi smagas sakāves pret pēdējo divu sezonu Latvijas čempionēm "Latgols" (18:36) un Stopiņu NHK (17:40). Tiesa, jāņem vērā, ka salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, kad LSPA izcīnīja sudrabu, sastāvs ir būtiski mainījies, tostarp komandu pametusi tās kādreizējā līdere Kristīne Kirejeva, kas šosezon pārstāv Jēkabpili.

Turnīra tabulā gan šīvakara pretinieces atrodas līdzās – LSPA ir bez punktiem un atrodas pēdējā vietā, bet Salaspils izcīnījusi četrus punktus un ieņem priekšpēdējo pozīciju. Četri punkti ir arī Jēkabpils sporta skolas komandai, kas salaspilietes pieveica savstarpējā spēlē. Turnīra tabula galvgalī ar deviņiem punktiem piecās spēlēs ir 2014.gada Latvijas čempiones Stopiņu NHK, kam ar septiņiem punktiem seko 2015.gada Latvijas čempiones "Latgols", bet trešo vietu ar sešiem punktiem ieņem "REIR Dobele".

Virslīga sievietēm

Kalendārs/rezultāti
Turnīra tabula
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv