Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempioni viesosies Jūrmalā, MSĢ/LAT uzņems "Tenax"

Jānis Pārums

Čempioni viesosies Jūrmalā, MSĢ/LAT uzņems "Tenax"
Artūrs Lazdiņš
Foto: GLSportsPhoto

Šovakar SynotTip handbola Virslīgā tiks aizvadītas divas spēles – plkst. 19:00 MSĢ/LAT spēkosies ar Dobeles "Tenax", bet 19:30 Kauguros "Jūrmalas Sports" cīnīsies pret Latvijas čempioni "Celtnieks Rīga".

Dobeles "Tenax" ir viena no divām komandām (otra – "Latgols"), kas šosezon vēl nav piedzīvojusi zaudējumu un vienīgā, kas guvusi tikai uzvaras. Sezonas atklāšanas spēlē dobelnieki izbraukumā tika galā ar iepriekšējās sezonas uzvarētājiem "Celtnieks Rīga" (32:30), bet aizvadītās nedēļas nogalē spraigā cīņā pieveica sīksto Vaiņodi (28:26).

Šobrīd "Tenax" rindās līdera lomu uzņēmies tās jaunieguvums Austris Tuminskis, kurš divās spēlēs guvis 14 vārtus, bet par trim mazāk ir Nilam Kreicbergam. Pagaidām vēl nevienu Latvijas čempionāta cīņu nav aizvadījis Egils Politers, Oskars Arājs un Kaspars Straume un viņiem atgriežoties ierindā "Tenax" varētu kļūt vēl spēcīgāki.

Dobelnieku trešie pretinieki šosezon būs Arnolda Straumes vadītie MSĢ/LAT, kas pēc zaudējuma pirmajā spēlē pret "Celtnieku" (25:36) pēcāk apspēlēja ASK/LSPA (32:29). Vieni no MSĢ/LAT uzbrukuma līderiem Ņikita Pančenko (12 vārti), Antons Šuleiko (9) un Toms Rolands Ābelīte (9) pārstāv arī "Tenax", taču ierasti, ka dueļos starp pārstāvētajām komandām spēlē jaunatnes izlases rindās. "Tenax" un MSĢ/LAT tikās jau Rīgas čempionāta laikā, kad pārliecinošu uzvaru ar 39:24 izcīnīja dobelnieki, bet pieminētie Pančenko, Šuleiko un Ābelīte kopā guva 15 vārtus.

Vēl vienā spēlē šovakar laukumā dosies vienīgā komanda, kas pagaidām nav tikusi pie punktiem "Jūrmalas Sports" (zaudējumi pret "Latgols" (19:28) un "Ogre/Miandum" (22:31)) un "Celtnieks Rīga", kas uzvaras līdz šim dalījusi uz pusēm (30:32 pret "Tenax" un 36:25 pret MSĢ/LAT). Arī jūrmalnieki un rīdzinieki savā starpā tikušies jau Rīgas atklātajā čempionātā, taču līdzīga spēle izpalika, "Celtniekam" izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 37:24.

Atšķirībā no pirmajām divām SynotTip handbola Virslīgas spēlēm, šoreiz ierindā būs Rolands Ivanovs, kurš bija rezultatīvākais komandas spēlētājs Rīgas čempionātā. SynotTip Virslīgā Ivanova prombūtnē līdera nasta gūlās uz Māra Grēbera pleciem, kurš guvis trešdaļu no komandas vārtiem (14 no 41). Starp pārējiem spēlētājiem vārti guvumi sadalījušies līdzīgāk, taču neviens nav guvis vairāk par pieciem vārtiem.

"Celtnieka" rindās ierastais līderis ir Artūrs Lazdiņš, kurš izcēlies 20 reizes (abās spēlēs pa 10 vārtiem), bet kreisās malas spēlētājs Rihards Leja pretinieku vārtsargus pārspējis 12 reizes. Tieši Leja bija rezultatīvākais jau pieminētajā Rīgas čempionāta spēlē ar septiņiem vārtiem, kamēr Lazdiņš toreiz guva piecus.

Jāpiebilst, ka "Celtnieks" un "Tenax" šajā nedēļas nogalē uzsāks arī Baltijas Handbola līgas turnīru. Rīdzinieki sacentīsies ar "ZTR Zaporozhye" (Ukraina) un "SKA Minsk" (Baltkrievija), bet dobelnieki ar "Dragūnas" un "VHC Šviesa" (abas - Lietuva).

Turnīra tabula

VKomandaUNZP
1.SK Latgols2105
2.Tenax Dobele2004
3.Celtnieks Rīga1012
4.ASK/LSPA1012
5.HK Ogre/Miandum1022
6.MSĢ/LAT-20001012
7.HK Vaiņode0111
8.Jūrmalas Sports0020

Kalendārs/rezultāti
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv