Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:128, Did:0, useCase: 3

Runā eksperti: kāpēc "Riga" neiekļuva UEFA Konferences līgas grupu turnīrā?

Runā eksperti: kāpēc "Riga" neiekļuva UEFA Konferences līgas grupu turnīrā?
"Riga" futbolisti. Foto: Zigismunds Zālmanis

Latvijas čempione futbolā "Riga" bija vienas uzvaras attālumā līdz UEFA Konferences līgas grupu turnīram, taču izšķirošajā atlases kārtā negaidīti piekāpās Gibraltāra klubam "Linkoln Red Imps". Portāls Sportacentrs.com uzrunāja futbola lietpratējus, lai noskaidrotu, kāpēc rīdzinieki nesasniedza grupu turnīru, kaut arī ceļš līdz tam bija itin pateicīgs.

Viktors Dobrecovs, bijušais futbolists, tagad treneris

Gibraltārs mums dara pāri – pirms tam jau izlases kontekstā, tagad klubu līmenī. Par ceturtdienas maču biju pārsteigts, jo “Riga” izskatījās nevarīgi, nespējot lauzt spēles gaitu. Viņi iesāka labi, taču “Linkoln Red Imps” pārņēma iniciatīvu. Rīdzinieki neko nespēja padarīt, kamēr Gibraltāra komanda sevī sajuta spēku un jaudu, tāpēc pelnīti iekļuva grupu turnīrā.

Domāju, šo neveiksmi nevar novelt uz Andri Rihertu. Viņš pie “Riga” stūres bijis tikai divus mēnešus, tik īsā laikā komandu nav iespējams pārveidot pa savam. Kaut kur pietrūka arī veiksmes faktors. Ja iepriekšējā kārtā izdevās izlīst, tad pret “Linkoln Red Imps” veiksmes nepietika.

Šāds iznākums ir pelnīts, jo komandai nebija nekā – ne spēles zīmējuma, ne korekcijas. Nesanāca nekas. Ja mēs Gibraltāra klubu būtu uzvarējuši mājās, būtu citādāk. Nospēlējām neizšķirti, un tas bija neliels trauksmes zvaniņš.

Esmu iesaistījies diskusijās par Rihertu. Esmu viņa pusē. Daudzi ir teikuši: “Kā Latvijas čempioni varēja paņemt Andri? Viņam taču nav pieredzes!” Taču viņš aiz Aleksandra Starkova ir pieredzējušākais Latvijas čempionāta treneris! Skaidrs, ka Riherts komandā grib ieviest savas korekcijas. Pie tā visa ir jāpierod. Es būtu tikai priecīgs, ja viņš turpinātu strādā “Riga” komandā un mēģinātu realizēt savu redzējumu. “Mettā” viņš parādīja, ka var, domāju, viņš spēs to pašu arī šajā klubā, ja viņam dos iespēju turpināt. Turklāt man ir liels prieks, ka abos vadošajos Latvijas klubos strādā Latvijas treneri.

Edmunds Novickis, Sportacentrs.com futbola apskatnieks

Kā jau vienmēr šādos gadījumos, tas ir vairāku faktoru kopums, bet izcelšu divus acīmredzamākos. Pirmais – līmeņu atšķirība acīmredzami nebija pārāk liela, lai “Riga” izrādītu savu pārākumu. Domāju gan, ka rīdzinieki ir meistarīgāki, bet atšķirība nebija tik liela, lai to pierādītu laukumā. Galvenokārt gribu pieminēt pirmo spēli Rīgā. “Riga” futbolistiem bija pārsvars un viņi bija pārāki izveidoto vārtu gūšanas momentu skaitā. Tas mačs bija jāuzvar, un tad uz otro spēli varētu iziet ar pavisam citiem taktiskiem ierakumiem, nebūtu arī lielā spiediena, ka obligāti nepieciešams uzvarēt. “Skonto” stadionā tika pazaudēta pirmā lielā iespēja – ja ne gluži nokārtot uzvaru šajā duelī, tad vismaz uz atbildes spēli doties liela favorīta lomā. Uz pretinieku laukumu, kur uz mākslīgā seguma Gibraltāra komanda jūtas daudz komfortablāk.

Otrais faktors varbūt pat ir svarīgāks. “Riga” mocījās jau pret Maltas komandu, un arī šķietami radās jautājumi, kāpēc ir tik grūti pret šāda līmeņa klubu. Mana atbilde: pirms sezonas un arī tās gaitā rīdziniekiem bija liela sastāva mainība. Futbols ir ilgtermiņa spēle, tajā ļoti svarīga ir savstarpējā ķīmija, saiknes un saspēlēšanās. Ja atceramies trīs rīdzinieku izcīnītos Latvijas čempiontitulus, viņiem bija spēlētāju kodols un leģionāri, kuri šeit bija pavadījuši divus trīs gadus. Šoreiz, kad bija svarīgas spēles par daudziem miljoniem eiro un iekļūšanu grupu turnīrā, “Riga” komandai principā bija nesaspēlēts sastāvs. Jā, atbildes spēlē bija spēlētāju diskvalifikācijas un traumas, bet, ja sausi paskatāmies uz vakardienas mača pamatsastāvu, tajā bija tikai trīs futbolisti, ar kuriem rīdzinieki pērn kļuva par Latvijas čempioniem – Felipe Brisola, Armands Pētersons un Veslijs Nata, kurš, patiesībā, komandai pievienojās vien pagājušajās sezonas beigās. Vēl trakāk, ka no šiem pārējiem astoņiem jaunpienācējiem pieci papildināja sastāvu šīs sezonas laikā. Tas nozīmē, ka viņi nepiedalījās treniņnometnē Apvienotajos Arābu Emirātos un nesāka Virslīgu kopā ar pārējiem.

Protams, pie šīs mainības arī jāpiemin treneru maiņa, jo Andris Riherts pie “Riga” stūres pavadījis tikai divus mēnešus. Tas ir ļoti neliels laika posms. Ne Riherts piedalījās sastāva komplektācijā, ne viņam bija daudz laika, lai izveidotu vienotu kolektīvu, kas futbolā ir ļoti svarīgi.

Tie varbūt kādam izklausīsies pēc attaisnojumiem, bet uzskatu, ka tie ir objektīvi faktori. Tomēr arī ar to “Riga” futbolistiem bija jāuzvar, jo viņi ir spēcīgāka komanda par “Linkoln Red Imps”. Klubā visiem ir jāieskatās spogulī, jo nevar izniekot šādu iespēju iekļūt grupu turnīrā. Domāju, visi to saprot un visiem sāp sirds. Redzēsim, kā reaģēs kluba vadība, bet, lai arī kādi būtu šie attaisnojumi, neizmantojām lielisku iespēju uz Rīgu atvest Eirokausu grupu turnīru.

Ilvars Koscinkevičs, "TV3 Sport"

Uz papīra “Riga” ir ar jaudīgāku sastāvu, turklāt spēlētāji salīdzinoši nesen bija ar pierakstiem labos klubos. Tomēr papīrs nekad nespēlē futbolu. Šī dueļa likteni izšķīra citi aspekti. Ja es ceturtdienas spēli būtu skatījies kā neitrāls vērotājs, man absolūti nerastos priekšstats, ka “Riga” ir favorīte. Labi, pirmajā puslaikā vēl bija lielāka bumbas kontrole ar viļņveidīgu pusmomentu bagāžu, bet pēc tam es laukumā redzēju stiprāku Gibraltāra komandu. Viņi bija stiprāki un pilnīgi pelnīti uzvarēja atbildes spēlē.

Katrai komandai nozīmīgu lomu spēlē tās līderi, tomēr Rīgas klubam aizstāt tādu lielmeistaru, kāds bija Stefans Paničs, nav tik vienkārši. To var salīdzināt ar laiku, kad Latvijas izlasē spēlēja Aleksandrs Cauņa. Mainījās paaudzes, mūsu lielmeistari pēc 2004. gada Eiropas čempionāta lēnām beidza karjeras. Cauņa bija meistarīgākais komandas spēlētājs, un bija milzīga atšķirība izlases sniegumā, kad viņš bija laukumā un kad tie paši futbolisti spēlēja bez viņa. Tādiem vīriem ir liela nozīme, grozies kā gribi. Bet tas neattaisno to, ka “Riga” uz papīra bija spēcīgāka. Līdzīgi ir arī lielajā futbolā. Kad Madrides “Real” vai kāds cits sapērkas lielas zvaigznes, spēlētāju savstarpējo ķīmiju nevar tik ātri izveidot. Andris Riherts ļoti nesen pievienojās komandai, un manā skatījumā tik īsā laikā nav iespējams iedēstīt to redzējumu, kādā “Riga” futbolistiem būtu jāspēlē. Laika bija pārāk maz, lai izveidotu komandas spēli.

Kad starp abām vienībām nav milzīgas atšķirības, liela nozīme ir tieši raksturam. “Linkoln Red Imps”, pateicoties pirmajai spēlei, saprata, ka viņi var parūpēties par pārsteigumu. Un tas ir tieši tas, ko viņi paveica. “Riga” pati šai komandai iedeva ticību. Ja mēs pirmajā spēlē būtu uzvarējuši ar divu vārtu pārsvaru, gibraltāriešiem atbildes mačā izredžu praktiski nebūtu. Savās mājās “Riga” nenogalināja savu pretinieku un iedeva cerību. Skaidrs, kāpēc lai “Linkoln Red Imps”, kas no Rīgas ir atvedis 1:1, neticētu, ka var uztaisīt brīnumu? Beigās lielu lomu spēlēja raksturs. Rīgas komandā neredzēju nez spēlētāju ķīmiju, ko Riherts vienkārši nepaguva izveidot, nez arī raksturu, ka futbolisti būtu gatavi sisties un cīnīties. Tas iet roku rokā ar komandas ķīmiju, kas iepriekšējās sezonās bija izveidota ļoti laba.

  +9 [+] [-]

, 2021-08-27 17:01, pirms 3 gadiem
Kāpēc neiekļuva? Tāpēc, ka bija vājāka par pretinieku.
Kāpēc vājāka? Tāpēc, ka treneris neprot sagatavot komandu!
Spēlējot ar 10 leģionāriem pamatsastāva nav spējīgs uzvarēt (pat cienīgu spēli parādīt) Gibraltāra amatierus.
Var aizstāvēt treneri, bet viņa rezultāti pašmāju čempionātā parāda "who is who".
Riherta "sasniegumi" Virslīga : pret Noah 1-0,2-1. pret RFS 1-3, pret Liepāju 0-1, pret Spartaks 3-2, Valmieru 1-0.
Tie ir čempiona cienīgi rezultāti?

  +9 [+] [-]

, 2021-08-27 17:08, pirms 3 gadiem
Experti , Gibraltārā sezona nav nemaz vēl sākusies , bet pie mums rit pilnā sparā. Tātad Rigai bija jāuzvar šāds pretinieks pat bez trenera. Zaudējumā ļoti liela, nozīmīga trenera vaina. Nav autoritātes komandas noskaņošanai. Orķestris bez diriģenta. Dobrecovs izrāda kolēģisku solidaritāti , bet experti....

 +10 [+] [-]

, 2021-08-27 17:13, pirms 3 gadiem
Tas ir liels kauns un negods
Izejot pret sezonu neuzsākušiem klerkiem un pastniekiem ir jāuzvar
Tā arī visa ekspertīze

  +9 [+] [-]

, 2021-08-27 17:14, pirms 3 gadiem
Tāpēc ka praktiski visi Latvijas "futbola" klubi ir krievu kriminālo autoritāšu spēļmantiņas. Vismazāk viņus interesē futbols, labāk uzspēlēt totalizatorā vai piepirkt pa lēto kādu nezināmu mori, paslīpēt un pārdot tālāk Eiropai. Bizness. Un žēl tos Latvijas puišeļus, kuri mīl futbolu un sapņo par lieliem panākumiem, 99 no 100 viņus gaida šādas Rīgas liktenis. Sistēma ir sapuvusi absolūti

  -2 [+] [-]

, 2021-08-27 17:18, pirms 3 gadiem
No LV futbola ir jāpadzen visi latvieši un latvijci! Pietiek to balagānu! Lai driblē vai dzenā šaibu. Glābt var tikai vietējo 100% izmešana, gibraltāriešu, igauņu un nēģeru naturalizācija

  +7 [+] [-]

, 2021-08-27 17:30, pirms 3 gadiem
Zaudēja tāpēc, ka tur tiem pastniekiem futbols ir hobijs un sirdslieta, nevis kā šiem "profiņiem".

  +2 [+] [-]

, 2021-08-27 17:32, pirms 3 gadiem
2 citroni, cena bodē apm. 3e/ kg, vai Andris to varēs atļauties, krievu bosi ir dusmīgi. Cerams, ka neiesaldēs Piņķu projektu

  +1 [+] [-]

, 2021-08-27 17:38, pirms 3 gadiem
KDubriks rakstīja: Zaudēja tāpēc, ka tur tiem pastniekiem futbols ir hobijs un sirdslieta, nevis kā šiem "profiņiem".
neizskatījās tas gib pēc pastniekiem. Normāli koordinēti bez alusvēderiem, taktiski apmācīti, vienīgi daļēji punduri. Izlase kas atbrauks bez legiem gan tāda 1/2 profi

  +4 [+] [-]

, 2021-08-27 17:38, pirms 3 gadiem
vorkuta rakstīja: Tāpēc ka praktiski visi Latvijas "futbola" klubi ir krievu kriminālo autoritāšu spēļmantiņas. Vismazāk viņus interesē futbols, labāk uzspēlēt totalizatorā vai piepirkt pa lēto kādu nezināmu mori, paslīpēt un pārdot tālāk Eiropai. Bizness. Un žēl tos Latvijas puišeļus, kuri mīl futbolu un sapņo par lieliem panākumiem, 99 no 100 viņus gaida šādas Rīgas liktenis. Sistēma ir sapuvusi absolūti
Daļēji piekrītu tev, jo mums ir arī censoņi no zemākām lv līgām, kuriem talants ir, bet vajag tikai pareizi attīstīt, bet tā vietā mēs izvēlamies skatīties sveštautiešus un aizvērt durvis mūsējiem. Ne velti Valmierā spēlējošais Sovs ir izšķērdējis tikdaudz iespējas un tāpat spēlē pamatsastāvā. Ne velti Muritala dabuj sarkano kartīti būdams uzbrukumā un tāpat tiek dota iespēja. Viss ko es gribu pateikt, ka mums ir arī talanti, kuri tiek nenovērtēti. Nevelti Riga FC divas spēles Latvijas kausā ar nespēja sagraut budžetā krietni, krietni, krietni zemākas vienības un tas arī visu izsaka! Laikam Gorkšam bija taisnība un vajadzēja ieviest leģionāru limitu. Lai spēlē pars normāli leģi nevis vis sastāvs ar tiem!

     [+] [-]

, 2021-08-27 17:43, pirms 3 gadiem
DTRHighlights rakstīja: Daļēji piekrītu tev, jo mums ir arī censoņi no zemākām lv līgām, kuriem talants ir, bet vajag tikai pareizi attīstīt, bet tā vietā mēs izvēlamies skatīties sveštautiešus un aizvērt durvis mūsējiem. Ne velti Valmierā spēlējošais Sovs ir izšķērdējis tikdaudz iespējas un tāpat spēlē pamatsastāvā. Ne velti Muritala dabuj sarkano kartīti būdams uzbrukumā un tāpat tiek dota iespēja. Viss ko es gribu pateikt, ka mums ir arī talanti, kuri tiek nenovērtēti. Nevelti Riga FC divas spēles Latvijas kausā ar nespēja sagraut budžetā krietni, krietni, krietni zemākas vienības un tas arī visu izsaka! Laikam Gorkšam bija taisnība un vajadzēja ieviest leģionāru limitu. Lai spēlē pars normāli leģi nevis vis sastāvs ar tiem!
Jā jā, pilns ar šitiem talantiem. Paklausies ko tāds Morozs, Kaļiņins vai kas tur no D-pils stāsta intervijās. Jaunos "talantus" jādzenā un jāzvana viņiem lai uz treniņu aizdzītu. Čalim padsmit gados iespēja spēlēt virslīgā, bet negrib pielikt pūles. Tāpēc arī ņem "izsalkušus" mellos.

  +2 [+] [-]

, 2021-08-27 17:46, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jā jā, pilns ar šitiem talantiem. Paklausies ko tāds Morozs, Kaļiņins vai kas tur no D-pils stāsta intervijās. Jaunos "talantus" jādzenā un jāzvana viņiem lai uz treniņu aizdzītu. Čalim padsmit gados iespēja spēlēt virslīgā, bet negrib pielikt pūles. Tāpēc arī ņem "izsalkušus" mellos.
Nu ir divi ceļi ! Vai nu pērk leģionārus vai dot iespēju vietējiem. Paldies par viedokli, bet es palieku pie savējā!

  +3 [+] [-]

, 2021-08-27 17:52, pirms 3 gadiem
specha rakstīja: neizskatījās tas gib pēc pastniekiem. Normāli koordinēti bez alusvēderiem, taktiski apmācīti, vienīgi daļēji punduri. Izlase kas atbrauks bez legiem gan tāda 1/2 profi
Man neviena Rīgas komanda neinteresē, lai sekotu kādai pastiprināti, bet vakar viss bija redzams laukumā, kur vieni gribēja un uzvarēja, kamēr otri gaidīja ka uzvara atnāks pati. Un nezinu vai tie pastnieki spēlē izlasē, bet vakar tieši viņi ielika visas 3 bankas, ne leģi u viņiem arī nebij tā kā rigai viens nabaga Pētersons starp ķip leģionāriem, kaut izskatījās ka Pētersons ir leģis

  +4 [+] [-]

, 2021-08-27 17:57, pirms 3 gadiem
Cienījamie eksperti,jums neškiet ,ka tā krīze,kas ir Latvijas futbolā pārāk ievilkusies.Vai tā ir izlase,vai klubi,rezultāti ir līdzīgi ar retiem izņēmumiem.Jābūt drosmīgiem ,lietas nosaukt īstajos vārdos.Futbols ir demokrātiskākais sporta veids pasaulē,tikai tas neattiecās uz Latviju.

  +5 [+] [-]

, 2021-08-27 18:25, pirms 3 gadiem
Tāpēc, ka krievu mafijas makslīgi veidots klubelis. Domats nēģerpuiku tirgošanai un toto rebēm .

  -1 [+] [-]

, 2021-08-27 18:46, pirms 3 gadiem
Kam tagad tas intresē

  +6 [+] [-]

, 2021-08-27 18:51, pirms 3 gadiem
Zinot, kādus attālumus ir jānostaigā Rīgas pastniekiem, jāsecina, ka gibraltāriešiem varētu būt labs ikdienas trenniņš.
Bet pēc vakardienas spēles varēja redzēt, kam futbols ir SIRDSlieta.

  +1 [+] [-]

, 2021-08-27 18:52, pirms 3 gadiem
Ko tur runāt?? Atbilde - LOMIKI!

  +6 [+] [-]

, 2021-08-27 19:10, pirms 3 gadiem
Īpaši neiedziļināšos šeit-te ir acīmredzmās Latvijas problēmas-Latvijas klubi vairs nav Latvijas un attiecīgi kā tikai finansiālu labumu ieguvēju čempionāts, kam ar tika panākta iespējamā maksimālā leģionāru spēlēšana klubos,jo tas tak bizness, kad pa lēto iepērkot var nopārdot tālāk pa daudz lielāku cenu...a mēs letiņi priekā spārdām sedziņas, ka nu būs superklubi.... es vel nesenīt fanoju par Riga, bet jau iepriekšējā sezonā jutos netīkami lā Latvijas futbola fans un tagad pieliku punktu-man latvijas Virslīgā noteikti nav interesējoša kluba-noteikti tādi nebūs Riga,RFS, kas tik iepēr ārzemniekus savu tirdzniecību iespēju labumam...Meta-tas ir Ajax variants tik sliktā variantā-kaut ko ātri uzauklē un izpārdod...Valmiera-varbūt vel variants,bet...ar nedaudz vel uz leģionāriem un viņu pirkšanu/pārdošanu... nesaku,ka jābūt vienas valsts spēlētājiem, bet par to jau bija runāšana savlaik,kad izlēma par leģionāru limitu...mums nepajautāja...

  +3 [+] [-]

, 2021-08-27 19:31, pirms 3 gadiem
Var saprast Dobrecovu un ekspertus,viņiem tajā mēēēslu bedrē ko sauc par Latvijas futbolu jāstrādā.

  +4 [+] [-]

, 2021-08-27 22:23, pirms 3 gadiem
Tomēr Riherts nav pieredzējušāks Latvijas čempionāta treneris kā Popkovs.

  +7 [+] [-]

, 2021-08-27 23:08, pirms 3 gadiem
mēslu bedre. jā, vareni gan tie eksperti. īpaši jau dobriks. nu varēji jau tik atklāti nelīst d.irsā rihertam. ja tu būtu goda vīrs tad sauktu lietas īstajos vārdos, nevis laizītos ka ielene. tāpēc jau nav mums futbola. daļēji var piekrist Novickim, tomēr tev smagi trūkst pašcieņas. lietas ir jāsauc īstajos vārdos un nav ko ziepēties, citādi neredzēt mums futbolu. āmen!

  +3 [+] [-]

, 2021-08-28 00:27, pirms 3 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Jā jā, pilns ar šitiem talantiem. Paklausies ko tāds Morozs, Kaļiņins vai kas tur no D-pils stāsta intervijās. Jaunos "talantus" jādzenā un jāzvana viņiem lai uz treniņu aizdzītu. Čalim padsmit gados iespēja spēlēt virslīgā, bet negrib pielikt pūles. Tāpēc arī ņem "izsalkušus" mellos.
Tā arī būs kamēr bizness valdīs pār sportiskiem principiem... Kad būs vnk standarta alga un par negribu mosties vai vakar nedaudz ierāvu, ņems no algas (standarta, nevis miljonāra kontrakta) nost, tad sāks aizdomāties vai cīnīties vai pagulēt vel lieku stundiņu...kad dēļ sodiem nevarēs nākamajā mēnesī pabarot ģimeni, tad varbūt ar sāks rauties... nu un protams papildus patriotisms, bet tur jau pie sistēmas, bet nu kaut vai pamatlīmenī to var, bet skaidrs,ka negribēs kamēr pie teikšanas biznesvīreļi-ar skaistiem vārdiem, bet tukšiem darbiem un Latvijas komandām,kur nav latviešu...

     [+] [-]

, 2021-08-28 12:12, pirms 3 gadiem
Tas ir pilnīgi neizskaidrojami, kāpēc Riga izskatījās tā, kā izskatījās. Laikam jau lielākais faktors bija mākslīgais laukums. Grūti kā favorītam un meistarīgākai komandai uzspiest savu spēles stilu vai iegūt teritoriālu pārsvaru, ja iesaisties tādā gaisa bumbošanā, kur bumba praktiski neuzturās laukuma centrā un lielu daļu laika atrodas aiz sānu līnijas. Tālā piespēle no viena, tad no otra. Biežāk vajadzēja censties apspēlēt pa flangiem vai kaut pa centru pa zemi. Pretinieki individuāli tomēr izskatījās lēnāki, bet tādā gaisa bumbošanā jutās ļoti komfortabli, jo skriet diez ko daudz nemaz nesanāca.

     [+] [-]

, 2021-08-30 11:44, pirms 3 gadiem
Tas viss nav pārāk sarežģīti - nu nebrauks meistarīgs spēlētājs uz Latvijas virslīgu. Itālijā arī ir, piemēram, C līga - nu tur daudz itāļu, bet vai viņi var vinnēt Eiropas čempi? Diez vai. Tautība nav meistarības rādītājs. Ja kāds ir atbraucis spēlēt uz virslīgu - tātad no viņa nekā nav. Viņš kļūs tikai par korķi, kurš grozīsies laukumā, kad tur varēja grozīties kāds vietējais sliņķis un āža kāja, kurš tad laukumā vismaz saprastu to, ka kaut ko nemāk. Tagad vietējie sēž malā un domā, ka ir līdzvērtīga rezerve šiem lielo valstu amatieriem.