Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3030, Did:0, useCase: 3

Pārkāpums un sods: Kanādas futbolistēm atņemti seši punkti pēc dronu skandāla

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pārkāpums un sods: Kanādas futbolistēm atņemti seši punkti pēc dronu skandāla
Kanādas delegācija atklāšanas parādē 2024. gada 26. jūlijā. Foto: Team Canada

Starptautiskā futbola federācija (FIFA) sestdien, 27. jūlijā, sestdien piesprieda bargu sodu Kanādas sieviešu valstsvienībai par šovasar Sentetjēnā veikto pretinieču izspiegošanu ar dronu palīdzību. Komandai olimpiskā turnīra A grupā atņemti seši punkti, piespriests naudas sods 200 000 Šveices franku apmērā un uz vienu gadu diskvalificētas trīs treneres.

Nedēļas vidū futbola pasauli aplidoja ziņas, ka Kanādas valstsvienība 19. un 22. jūlijā ar dronu palīdzību izspiegojusi Jaunzēlandes treniņus. Kanādas Olimpiskā komiteja (COC) reaģēja, mājās nosūtot datu analītiķi Žozefu Lombardi un trenera asistenti Džasmīnu Manderi.

Dienu vēlāk sekoja paziņojums par galvenās treneres Bevas Prīstmenas izslēgšanu, taču galvenais trieciens sekoja sestdienas vakarā. FIFA uz vienu gadu diskvalicēja Lombardi, Manderi un Prīstmenu, kā arī atņēma Kanādai sešus punktus un piesprieda naudas sodu.

Kļavas lapas zemes pārstāves pirmajā A grupas spēlē 25. jūlijā uzvarēja Jaunzēlandi ar 2-1, kamēr Francija ar 3-2 apspēlēja Kolumbiju. Svētdien kanādietēm jāspēlē pret Franciju, trešdien pret Kolumbiju, taču pēc sešu punktu atņemšanas viņu izredzes uz titula aizstāvību ir sabrukušas.

Kanādas futbolistes 2012. gadā Londonā un 2016. gadā Rio izcīnīja bronzas medaļas. Lielākais panākums sekoja 2021. gadā Tokijā, kur kanādietes pirmo reizi kļuva par olimpiskajām čempionēm.

Izmantotie resursi:
Kanādas sieviešu futbola izlases pārstāves izspiegojušas Jaunzēlandes treniņus
Dronu skandāls Parīzē: no Kanādas delegācijas izslēdz sieviešu futbola izlases treneri

Noderīgas saites:

Olimpisko spēļu jaunumi
Latvijas sportistu starti un rezultāti
SPORTLAND lielā prognožu spēle
K SENUKAI Trāpi skaitli un WOW 50 eiro spēle

     [+] [-]

, 2024-07-27 21:15, pirms 2 mēnešiem
Oho😂😂domāju ka loģiskāk būtu bijis 3 atņemt,lai vismaz jēga spēlet ir.reāli domājot nekadas tur super ekstra prieksrocibas tie droni tur nedod😁Drīzāk ka bridinajums visiem, lai šitā nejoko 😂

     [+] [-]

, 2024-07-27 23:46, pirms 2 mēnešiem
Farss.