Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Intrigas pludmales volejbolā: konflikta dēļ Regute un Konstantinova nespēlēs kopā U20 EČ

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Intrigas pludmales volejbolā: konflikta dēļ Regute un Konstantinova nespēlēs kopā U20 EČ
Amanda Regute un Deniela Konstantinova. Foto: CEV

Latvijas Volejbola federācija šodien skaidrojusi publiskajā telpā izskanējušu informāciju par konfliktu U20 pludmales volejbolistu starpā. Pēc tam, kad vietu U20 Eiropas čempionātā izcīnīja Amanda Regute un Daniela Konstantinova, treneris Aleksandrs Solovejs lūdza mainīt pārus. LVF valdes sēdē nolemts aizvadīt papildus atlases spēles, lai noteiktu, kuri pāri dosies uz Turcijā notiekošo čempionātu.

Konflikts samilzis pludmales volejbolā, kur U20 sieviešu konkurencē sākotnēji vietu Eiropas čempionātā no Latvijas izcīnīja Amanda Regute un Daniela Konstantinova, tomēr volejbolistes konflikta dēļ kopā nespēlēšot.

Šodien Latvijas Volejbola federācija savā mājaslapā skaidrojusi situāciju, uzsverot, ka starp Amandu Reguti un Danielu Konstantinovu ir konflikts, kas samilzis tik tālu, ka abas nevēlas spēlēt kopā. ''Jau kādu laiku klīda baumas, ka meitenēm ir savstarpējās komunikācijas problēmas, gan arī nesaskaņas ar treneri, taču LVF uzstāja, ka atlase ir notikusi, uzvarētājas noteiktas un uz čempionātu ir jādodas kopā. Pēc kāda laika saņēmām trenera Aleksandra Soloveja vēstuli, kurā viņš lūdz mainīt sastāvu, kā pirmo pāri nosakot Līvu Eberi un Danielu Konstantinovu, bet otro - Amandu Reguti un Kitiju Martini. Uzreiz saņēmām iesniegumu no Amandas Regutes un sasaucām sapulci, uzaicinot visas iesaistītās puses,'' situāciju skaidro federācijas ģenerālsekretārs Arnis Tunte.

Uz organizēto sapulci ieradās Amanda Regute ar savu māti, Daniela Konstantinova, Līva Eberi, treneris Aleksandrs Solovejs, pludmales volejbola izlašu koordinatore Sandra Selga un ģenerālsekretārs Arnis Tunte. Sarunas laikā treneris un Konstantinova atklāja, ka konflikta dēļ komandas pastāvēšana nav iespējama. Tika piedāvāti divi varianti. Viens nozīmēja Amandas Regutes un Kitijas Martini nozīmēšana par pirmo pāri, bet otrs atlases sacensību papildus spēļu aizvadīšanu. Ņemot vērā, ka nebija objektīvi iespējams noteikt, kurš ir konflikta izraisītājs, tika lemts par labu spēlēt papildus atlases spēles, par ko valde nolēma vienbalsīgi.

''LVF nevēlas kļūst par tiesnesi šādos konfliktos, mūsu galvenais uzdevums ir nodrošināt, lai Eiropas un pasaules čempionātos mūsu valsti pārstāv paši labākie sportisti. Augstu vērtējam abu meiteņu ieguldīto darbu un sagatavotības līmeni, novēlam panākumus turpmākajās gaitās! Paldies arī vecākiem, kuri nepaliek vienaldzīgi, cenšoties nodrošināt saviem bērniem visu to labāko. Jā, dažkārt nav pieejami vienkārši risinājumi, taču visām iesaistītajām pusēm jācenšas saglabāt vēsu prātu un nodrošināt pašu labāko sportistu dalību plaša mēroga sacensībās,'' nolemto vērtēja ģenerālsekretārs.

U20 Eiropas čempionāts pludmales volejbolā no 14. līdz 17. jūlijam notiks Turcijā. Starp sievietēm Latvija rangā ieņem augsto trešo vietu ar 36.8 punktiem. Augstāk ir vien Nīderlandes un Spānijas pludmales volejbolistes.

Izmantotie resursi:
https://volejbols.lv/zina/latvijas-...

     [+] [-]

, 2022-06-27 18:29, pirms 2 gadiem
Kāds zinošāks uzrakstīs, no kurienes dūmus pūš?
Slēpts komentārs: damokla_zobens_22

  -8 [+] [-]

, 2022-06-27 19:28, pirms 2 gadiem
Interesanti, ka iesaistījusies arī tiktok influencere:
https://www.tiktok.com/@at.vara/video/7113598191781580038?_t=8TVeFcD1XJW&_r=1

Cerams, ka izdosies ātri atrisināt konfliktu. Šādas intrigas nevienam nav vajadzīgas, kā arī atņem pārāk daudz enerģijas un fokusu no sporta.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-27 22:42, pirms 2 gadiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Nu labi, ir tur apakšā kaut kādi nesmukumi. Bet uz mačiem taču var braukt abas, lai arī ar citu pārinieci. Kāpēc tāda ņemšanās? Tik svarīgi, kurš būs 1. numurs, bet kurš 2.?
Nav tik vienkārši. 1.pāris ir pamatturnīrā un spēlē, 2.pāris ir rezervē un var braukt pa savu naudu uz cerību, ka kāds neatbrauks un tiks spēlēt.

     [+] [-]

, 2022-06-28 10:56, pirms 2 gadiem
c-melo rakstīja: Nav tik vienkārši. 1.pāris ir pamatturnīrā un spēlē, 2.pāris ir rezervē un var braukt pa savu naudu uz cerību, ka kāds neatbrauks un tiks spēlēt.
Nu tad gan ir iemesls ņemties. Jebkurā gadījumā lēmums (cik nu objektīvs tas var būt) ir federācijas ziņā.

  +1 [+] [-]

, 2022-06-28 12:47, pirms 2 gadiem
Eh, šajā situācijā pretīgas ir divas lietas: negodīgi, necaurspīdīgi principi - it kā ir atlase, nolikums utt., bet tāpat tiek atrasti mistiski veidi un savi cilvēki federācijā, kā ko visu 'sabīdīt' pēc vajadzības. Nav jau tikai šis gadījums. Otrs - vienai spēlētājai pietuvinātas personas (kura pie tam pavisam nesen vēl pati bija LVF darbiniece) publiski izteikumi par Amandu - vnk šokējošs līmenis. Kauns LVF.