Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

M. Gulbis par D. Zonni: "Nevienam nav noslēpums, kādēļ šis klubs tika veidots"

Agris Suveizda

M. Gulbis par D. Zonni: "Nevienam nav noslēpums, kādēļ šis klubs tika veidots"
Mārtiņš Gulbis
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Latvijas bronzas medaļnieka "Barons kvartāla" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis sarunā ar Sportacentrs.com noliedza portālā Sportazinas.com izplatīto informāciju par to, ka trenerim pēc veiksmīgās sezonas parādītas durvis.

Pormalis: "Gulbim ir 1+1 līgums"

"Nē, neko nezinu (iesmejas)," sacīja Mārtiņš Gulbis, vaicāts par šādas informācijas parādīšanos. "Neesmu informēts, nekas oficiāli nav paziņots. Ivo Zonne man nav zvanījis un nav teicis, ka neturpinās sadarbību. Nekādu runu nav bijis, un man šobrīd ir sācies atvaļinājums. Beidzot varu nosacīti atpūsties, bet ne ar kluba vadību, ne kādu citu neesmu neko runājis par pagarināšanu un iespējamo turpināšanu. Šobrīd esmu brīvs un, godīgi sakot, laimīgs cilvēks, kurš, manuprāt, padarījis labu darbu. Šādas runas un šādi raksti pārāk patīkami nav. Negribētu nevienam vēlēt sliktu un negribētu, lai kāds sliktu vēlētu man, pat nezinu, kādēļ tāds raksts rodas. Par nākamo sezonu šobrīd neko nezinu – man ir pelnīts atvaļinājums, beidzot gribu atpūsties un pavadīt laiku ar mīļajiem cilvēkiem."

Tikmēr kluba valdes priekšsēdētājs Jānis Pormalis nākotni un sadarbības turpināšanu vai neturpināšanu komentēja šādi: "Šobrīd negribu ne apstiprināt, ne noliegt. Ar treneri mums ir līgums pēc sistēmas 1+1. Uz divām trim nedēļām gribam paņemt pauzi un atpūsties no basketbola, jo basketbola šosezon bijis ļoti daudz, un tad arī skatīties par to, kā būs turpmāk. Ja skatāmies pēc līguma, tad bumbiņa un iespēja pagarināt šobrīd ir kluba pusē. Tas ir procesa un laika jautājums." Arī valdes priekšsēdētājs noliedza, ka treneris būtu personīgi informēts par sadarbības neturpināšanu: "Tā varbūt īsti nav."

Gulbis: "Konkrēta minūšu skaita, cik jāspēlē Zonnem, līgumā nebija"

Sportazinas.com publicētajā rakstā kā sadarbības neturpināšanas iemesls tika minēts Dāvja Zonnes nepietiekami lielais spēles laiks bronzas sērijā. "Domāju, ka mēs visi saprotam, ka komandu sportā pēc definīcijas nevar būt tāda situācija," bilda Pormalis. "Gan spēlētājiem ir iespēja dabūt piezīmes dabūt, gan viss pārējais. Situācijas laukumā var būt dažādas. Arī labākam spēlētājam nevar tā fiksēt spēles laiku. Ja viņš ir gatavs, tad var nospēlēt, piemēram, 30 minūtes. Ir kaut kādas vēlmes un uzstādījums sezonas sākumā par spēlētāju sniegumu, progresu un kaut kādām lietām. Tās ir lietas, kas trenerim vienmēr tiek izvirzītas sezonas sākumā. Ivo Zonne ir kā mūsu komandas ģenerālsponsors. Un, ja ģenerālsponsors ir ar lielu, ļoti lielu finansējumu komandai, tad parasti ir kādas vēlmes – progress un viss pārējais. Šo situāciju šobrīd nevēlos komentēt. Kaut kādas vēlmes vienmēr ir, bet jautājums, kādas tās ir."

Tikmēr Mārtiņš Gulbis neslēpa, ka Dāvis Zonne, protams, ir ļoti būtisks iemesls "Barons kvartāla" spēlēšanai LBL: "Domājams, visi zina, kādēļ šī komanda ir bijusi un kāpēc tā ir taisīta. Galvenā doma tāda bija, ka kluba galvenā īpašnieka dēlam ir jāspēlē noteiktas minūtes. Nekas konkrēts, cik minūšu jāspēlē, līgumā netika atrunāts, taču tāda lieta bija. Nemelošu, ka tas bija viens no uzsvariem un ka mēs visi labi zinājām, kāpēc šī komanda pastāv. Vai vadība nav apmierināta ar Dāvja Zonnes spēles laiku? Man kā trenerim ir kaut kādas ambīcijas, un es gribu uzvarēt, kas laikam ir diezgan likumsakarīgi. Negribu mazgāt nekādu netīro veļu. Nekad to neesmu darījis un nekad nedarīšu, un tāpēc man šobrīd ir interesanti šādus rakstus lasīt. Ja cilvēki runā, tad tā laikam arī ir. Man visi spēlētāji ir vienādi, un bronzas sērijā spēlēja visi spēlētāji, kuri manā skatījumā laukumā bija nepieciešami."

Pormalis: "Kādēļ pusfinālā nebija vajadzīga intriga?"

Jānis Pormalis bija gandarīts ar iegūto bronzu, taču iemeta akmeni kalendāra veidotāju dārziņā: "Gan ceturtdaļfinālā pret "Jēkabpili", gan cīņā par trešo vietu pret "Valmieru" uzvarējām komandas, kurām ir lielāki un diezgan ievērojami lielāki budžeti nekā mums. Un tā ir liela pievienotā vērtība. Ņemot vērā resursus un spēlētāju skaitu, varējām sabalansēt [spēles laiku] un būt daudzkārt svaigāki, uzvarot komandas ar lielākiem budžetiem. Sasniegtais rezultāts un tas, ka uzvarējām komandas ar lielāku budžetu, protams, ir liels gandarījums, un to nevar noliegt.

Protams, ir jautājums, kādēļ LBS, līgai vajadzēja pēc ceturtdaļfināla spēles ielikt tādu kalendāru. Proti, pēc spēles Jēkabpilī bija tikai viena diena un jau nākamajā dienā piecos Ventspilī notika nākamā spēle, kad bijām atstājuši visas emocijas un visu pārējo. Vai nu tur bija ļoti labvēlīgas attieksmes radīšana pret kādu komandu, jo zinām, ka otrs pāris sāka tikai 9. maijā un nebija nekādu ierobežojumu, ka mums būtu obligāti jāsāk otra pāra dēļ. Tas man nav izskaidrojams. Pazuda intriga, un tika radīts, lai pusfinālā nebūtu intrigas. Man nav saprotams, kāpēc līgai vajadzēja neradīt intrigu. Jautājums, kā tad viss būtu beidzies un cik daudz spēka mums būtu palicis bronzas sērijai, ja "Ventspilij" būtu zaudējuši. Bet varbūt arī tā nebūtu, to jau mēs nezinām.

Trenerim bija izvirzīti vairāki noteikumi, uzdevumi. Ar vieniem varbūt tika galā ļoti labi, citos varbūt bija lielākas vēlmes. Sīkāk nevēlos iztirzāt – šobrīd esam noguruši no basketbola un gribam atpūsties. Skaidrs, ka ar šiem spēlētāju resursiem treneris mācēja sabalansēt un novadīt komandu līdz trešajai vietai. Tā, protams, ir pozitīvā lieta."

Pormalis: "Labāk pārpildīts "Daugavas" SN nekā pustukša Arēna"

Par ambīcijām nākamajā sezonā klubs tiks skaidrībā vēlāk, taču šīs sezonas kontekstā Pormalis uzsvēra "Daugavas" sporta nama atgriešanu uz LBL kartes: "Tā bija mūsu vislielākā vērtība. Panācām, ka skatītājs nāk uz basketbolu. Redzam, ka Rīgai ir divas no trim medaļām, taču par nākotni, arī to, kas notiek ar "Daugavas" sporta namu, lai tas būtu atbilstošs LBL kritērijiem, skatīsimies un domāsim pēc dažām nedēļām. Vakar biju uz finālspēli. Varbūt tas ir subjektīvi, bet tās emocijas un sajūtas, kuras ir pustukšā arēnā un kuras - pārpildītā "Daugavas" sporta namā, kur skatītāji ir tuvu laukumam un dzird visu, ko treneris dara, man likās daudz saistošākas un interesantākas nekā tās emocijas, kas bija vakardien. Tas varbūt ir subjektīvs viedoklis, bet tā, manuprāt, ir ļoti laba lieta, ka "Daugavas" sporta namā un Rīgā tika atgriezts basketbols."

Pormalis: "Ventspils leģionāriem finālā trūka motivācijas"

Tāpat Pormalis dalījās pārdomās par finālsēriju un VEF sauso uzvaru: "Regulārajā sezonā ļoti labi spēlējām gan pret VEF, gan "Ventspili". Vienā spēlē VEF uzvarējām, citā mums pietrūka ļoti maz. Pret "Ventspili uzvarējām divas spēles, un vienā, kas tika aizvadīta Jelgavā, zaudējām pagarinājumā, bet nez kādēļ soda metienu bilance bija 50:18, kas, manuprāt, nav normāli, bet tiek uzskatīts, ka tas bija normāli. Protams, 4-0 nevienā brīdī nebūtu bijis atbilstošs rezultāts, taču, kas pats svarīgākais, ļoti lielu lomu spēlē viesspēlētāji.

Ja tajā brīdī amerikāņu un lietuviešu viesspēlētāji uz finālu vairs nav motivēti, tad jautājums, ko ar šiem vietējo spēlētāju resursiem – plus beigās vēl bija Janičenoka trauma – var [izdarīt]. Kaut gan "Ventspils" uz šā grābekļa uzkāpa jau otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā sezonā viesspēlētāji tika sasēdināti malā un bronza tika izcīnīta ar latviešiem. Jau pirmajās spēlēs varēja redzēt, ka amerikāņi jau domā par ASV un arī lietuvietis – vai viņam kāda trauma nedaudz patraucēja, par ko ir informācija, vai… Viņi neradīja rezultātu. Piemēram, mūsu komandā gan Tailers Lārsons, gan abi lietuvieši bija ļoti motivēti un līdz pēdējam brīdim gribēja dot maksimālu labumu. Tāpēc ir ļoti būtiski, lai šiem viesspēlētājiem atrastu motivāciju. Un, ja to izdarīt neizdodas, tad jautājums, vai latvieši un vietējie var uzņemties [iniciatīvu]. Manuprāt, "Ventspilij" tas nesanāca."

Slēpts komentārs: dakots
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2017-05-26 14:47, pirms 7 gadiem
Nu tas jau n gadus zināms, ka LBL zeltu izcīna komanda, kurai labāki pašmāju spēlētāji. Mellajiem (leišos un serbos gan īpaši nav novērots) pavasara saulīte tiek līdz smadzenēm, un ir kaput.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 14:57, pirms 7 gadiem
Zonne MVP, kāpēc nelaida laukumā?

     [+] [-]

, 2017-05-26 15:04, pirms 7 gadiem
PAR VENSTPILI PIEKRĪTI, JAU ENTOS GADUS ĀRZEMJU SPĒLĒTĀJI VISPĀR NAV MOTIVĒTI KAPĀT LĪDZ GALAM. ITKĀ ĀTRĀK GAIDĪTU KAD TĀ SEZONU BEIDZOT BEGSIES.

un PIE TĀ VAINĪGS PATS LEMBERGS KĀ ŠĀDUS KLAUNUS IZVILKA. PROTAMS TAGAD ATLAIDĪS MUIŽNIEKU, TAČU VAINĪGS IR PATS LEMBIS

  +3 [+] [-]

, 2017-05-26 15:04, pirms 7 gadiem
Par Daugavas Sporta Namu precīzi pateica, un noteikti spēlēm tur jāturpinās arī nākamajā sezonā!

     [+] [-]

, 2017-05-26 15:06, pirms 7 gadiem
Barona jaunā himna. Tiem, kas nesaprot vācu valodu- iesaku patulkot piedziedājumu, kas ir ļoti atbilstošs. https://www.youtube.com/watch?v=StZ...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 15:07, pirms 7 gadiem
Teikšu tā, ja es būtu līdzīgā situācijā kā Ivo Zonne, rīkotos tāpat. Kam ir nauda, tas pasūta mūziku. Es domāju, ka tā nebūs mūžīgi, gan jau ka vēl Dāvis uzrambās kādu sezonu, bet tad jau sapratīs, ka pašam jākaļ sava dzīvīte. Atceros līdzīgi spēlēt Skonto tika Šēnhofs, jo sencīts viņu pamatīgi iebīdīja, lai arī džeks bija vispār nekāds pilnīgi.

  -3 [+] [-]

, 2017-05-26 15:09, pirms 7 gadiem
cobham rakstīja: Teikšu tā, ja es būtu līdzīgā situācijā kā Ivo Zonne, rīkotos tāpat. Kam ir nauda, tas pasūta mūziku. Es domāju, ka tā nebūs mūžīgi, gan jau ka vēl Dāvis uzrambās kādu sezonu, bet tad jau sapratīs, ka pašam jākaļ sava dzīvīte. Atceros līdzīgi spēlēt Skonto tika Šēnhofs, jo sencīts viņu pamatīgi iebīdīja, lai arī džeks bija vispār nekāds pilnīgi.
Dāvis Zonne diez vai ies malā no basketbola, gan jau turpat Baronā būs kā GM, vai tamlīdzīgi.

  +9 [+] [-]

, 2017-05-26 15:11, pirms 7 gadiem
Zinu Zonni no laikiem, kad viņš vēl brauca ar sarkanu audi 100.
Skaidrs, ka puika ir pirmajā vietā. Bet ne jau nu viņš ir tik ātrs un atlētisks.
Un vai tik talantīgs?
Vienmēr jau tētiņš nestutēs. Tie čaļi, kas ir auguši skarbākos apstākļos, kas ir vairāk izsalkuši, tie arī nākotnē viņu var nostumt malā.
Zem ģimenes diktāta neviens īsts līderis nav izaudzis.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 16:07, pirms 7 gadiem
Nordic rakstīja: Zinu Zonni no laikiem, kad viņš vēl brauca ar sarkanu audi 100.
Skaidrs, ka puika ir pirmajā vietā. Bet ne jau nu viņš ir tik ātrs un atlētisks.
Un vai tik talantīgs?
Vienmēr jau tētiņš nestutēs. Tie čaļi, kas ir auguši skarbākos apstākļos, kas ir vairāk izsalkuši, tie arī nākotnē viņu var nostumt malā.
Zem ģimenes diktāta neviens īsts līderis nav izaudzis.
Dāvim ir 21 gads. Domāju, šim kādi 18mit, nu un tāpēc vecais šo skolo, šito šosezon atklājot tā īsti vairs nesapratu ko vecais grib panākt?

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 16:13, pirms 7 gadiem
Kada jega runat par Zonni, ja ir izaudzis darbarukis, talants treneris. Tikai uz augsu

  +6 [+] [-]

, 2017-05-26 16:21, pirms 7 gadiem
"Labāk pārpildīts "Daugavas" SN nekā pustukša Arēna"

Šim es piekrītu. Kamēr Rīgā nebūs īstas BASKETBOLA halles, tikmēr skatītāju būs maz.

  +8 [+] [-]

, 2017-05-26 16:26, pirms 7 gadiem
Varēja jau būt atklātam līdz galam, ka fāters pēc izcīnītās bronzas publiski ar samazgām nolēja visu komandu pateikdams ka izcīnītā bronza ir viņam dziļi pie vienas vietas ja viņa 'talants" nespēlē 30 minūtes Un uzreiz lika atbrīvot tajā pašā dienā visus spēlētājiem izdalītos dzīvokļus bez nevienas rezerves dienas. Un kāda jēga kaut ko prasīt menedžerim kurš pilda kājslauķa funkcijas.

  -3 [+] [-]

, 2017-05-26 16:29, pirms 7 gadiem
janis_jansons_104313926770930 rakstīja: Varēja jau būt atklātam līdz galam, ka fāters pēc izcīnītās bronzas publiski ar samazgām nolēja visu komandu pateikdams ka izcīnītā bronza ir viņam dziļi pie vienas vietas ja viņa 'talants" nespēlē 30 minūtes Un uzreiz lika atbrīvot tajā pašā dienā visus spēlētājiem izdalītos dzīvokļus bez nevienas rezerves dienas. Un kāda jēga kaut ko prasīt menedžerim kurš pilda kājslauķa funkcijas.
Kas tad notiek, ja neatbrīvo dzīvokļus? Nāk ar policiju iekšā tajā pašā dienā? Neviens jau tur nav idiots, lai pildītu kaut kādas nepamatotas prasības.

     [+] [-]

, 2017-05-26 16:31, pirms 7 gadiem
Vēl Barona sakarā interesanti uzzināt, kur nākamgad spelēs Nauris Miezis? Vai joprojām ir spēkā Barons liegums? Varbūt parādīsies atkal LBLā?

  +6 [+] [-]

, 2017-05-26 17:29, pirms 7 gadiem
Visā šajā stāstā nesaprotamākā ir paša Dāvja attieksme. Manuprāt, cilvēks ar kaut kripatu pašcieņas nepieļautu šādus tēva uzstādījumus trenerim. Čalim tomēr nav vairs 15 gadu, kaut kādām spriešanas spējām būtu jāsāk parādīties.

  -1 [+] [-]

, 2017-05-26 18:05, pirms 7 gadiem
#VoteForZonne LBL all star game 2017/2018

  +6 [+] [-]

, 2017-05-26 18:32, pirms 7 gadiem
Vecais Zonne jau šādi savu dēlu padara tikai par apsmieklu, neļaujot tam kļūt patstāvīgam. Tāpat neviens, daudz maz sevi cienošs, treneris un spēlētājs nenāks uz komandu, kur vienam jauneklim ir garantēts spēles laiks.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 18:43, pirms 7 gadiem
knaible rakstīja: Vecais Zonne jau šādi savu dēlu padara tikai par apsmieklu, neļaujot tam kļūt patstāvīgam. Tāpat neviens, daudz maz sevi cienošs, treneris un spēlētājs nenāks uz komandu, kur vienam jauneklim ir garantēts spēles laiks.
Latviešu Lavar Ball haha
Slēpts komentārs: Ernijzz

  +4 [+] [-]

, 2017-05-26 20:19, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Heiterīši heito tikai tāpēc, ka Dāvim un viņa sencim ir nauda. Dāvis malacis, pasmejas par sc dīvāna ekspertiem un turpina ar darbu sist sev vietu zem saulītes!
Sist sev vietu zem saulītes ja viņš to sistu pats, tad labākajā gadījumā spēlētu LBL2, jo nevienā citā LBL komandā viņš nebūtu pat tāls rezervists.

  +4 [+] [-]

, 2017-05-26 20:39, pirms 7 gadiem
Pēc komentāriem neradās sajūta, ka kāds heito dēļ naudas... vnk visi iesmej par Dāvi Zonni, ko paša tētis ir pataisījis par klaunu!

     [+] [-]

, 2017-05-26 20:39, pirms 7 gadiem
Gulbis, Štālbergs, Štelmahers- ir pēc kā lūkoties BKV un V/O, Kārlim un Uvim uz īsu brīdi jāatvelk elpa

  -2 [+] [-]

, 2017-05-26 21:34, pirms 7 gadiem
specha rakstīja: Gulbis, Štālbergs, Štelmahers- ir pēc kā lūkoties BKV un V/O, Kārlim un Uvim uz īsu brīdi jāatvelk elpa
Štelmaheram jau taču bija neveiksmīga pieredze ar Ventspili, turp otrreiz neies.

     [+] [-]

, 2017-05-26 21:37, pirms 7 gadiem
Skudriniekss rakstīja: Dāvis Zonne diez vai ies malā no basketbola, gan jau turpat Baronā būs kā GM, vai tamlīdzīgi.
😂😂😂 sanaca vienu interview noskatīties, čalis 2 vārdus kopā nevar salikt, džīems. ..😂

  -1 [+] [-]

, 2017-05-26 21:45, pirms 7 gadiem
Rafaello rakstīja: 😂😂😂 sanaca vienu interview noskatīties, čalis 2 vārdus kopā nevar salikt, džīems. ..😂
Pats saproti, ka ne jau gluži daiļrunāšanas konkurss uz vakanci tiks rīkots!

     [+] [-]

, 2017-05-26 22:10, pirms 7 gadiem
Ko var nemties ar Zonni, lai vins dara ,ka velas!

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 23:03, pirms 7 gadiem
Ernijzz rakstīja: Heiterīši heito tikai tāpēc, ka Dāvim un viņa sencim ir nauda. Dāvis malacis, pasmejas par sc dīvāna ekspertiem un turpina ar darbu sist sev vietu zem saulītes!
Es tikai ceru, ka Dāvis arī kautkur mācās, lai neturpinātu sēdēt sencim uz kakla pēc "sekmīgās" basketbolista karjeras.

  +2 [+] [-]

, 2017-05-26 23:05, pirms 7 gadiem
Tieši tā, tā ģimene nekad nav bijusi par "pilnu rubli" tā kā nav ko ņemties...
laurukss26 rakstīja: Ko var nemties ar Zonni, lai vins dara ,ka velas!

  +3 [+] [-]

, 2017-05-27 00:37, pirms 7 gadiem
Kluba valdes priekšsēdētāja izstrādājums cenšas kaut kā izlocīties. Diezgan tizli izklausās...
Par Zonni vecāko - no coments. Kārtējais parastais cilvēciņš, kurš nespēj tikt galā ar pārbaudījumu ar naudu. Only human...

  +2 [+] [-]

, 2017-05-27 01:21, pirms 7 gadiem
Lai nu kā tur būtu, gribētos, lai arī nākamsezon ir tāda komanda - Barons.