Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:131, Did:0, useCase: 3

Ar LBL vīriem pastiprinātā Gulbene otrās līgas atklāšanas mačā zaudē "LU/Rīgai"

Rolands Eliņš

Ar LBL vīriem pastiprinātā Gulbene otrās līgas atklāšanas mačā zaudē "LU/Rīgai"
Raimonds Gabrāns
Foto: Edgars Vaivads

Latvijas Basketbola līgas otrās divīzijas sezonas atklāšanas spēlē Gulbenē vietējā „Buki/BJSS” komanda ar 73:78 piekāpās „Latvijas Universitātei”/BS ”Rīgai”.

LBL otrajā divīzijā šosezon piedalās 20 komandas, kas sadalītas trīs apakšgrupās pirmajā posmā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs pirmajā finālgrupā (ņemot līdz savstarpējo maču rezultātu), bet pārējās cīnīsies par 13.-20. vietu. Martā gaidāmajā izslēgšanas spēļu turnīrā piedalīsies 16 komandas.

Kā jau ziņots, tad pagājušās sezonas uzvarētājas BK “Jelgava”/BJSS un “Valmiera Glass VIA” savu iespēju piedalīties LBL nav izmantojušas un palikušas LBL2. Taču uz augšu no trešās līgas pakāpusies Bauskas BJSS/SC „Mēmele”, debiju piedzīvos „Kandava”, bet kā „Valkas/Valgas” fārmklubs LBL2 vietu ieguvusi Valkas Sporta internāta komanda.

Turnīra atklāšanās spēlē „Latvijas Universitātes” otrā komanda „LU/BS Rīga” devās izbraukumā uz Gulbeni, kur spēkojās ar starpsezonā vairākus papildinājumus ieguvšo „Buki/BJSS” vienību.

Gulbenes sastāvā šodien pieteikumā bija tādi spēlētāji kā ilggadējais Valmieras aizsargs Raimonds Gabrāns, kurš pagājušajā sezonā piedalījās 41 LBL spēlē. Gabrāns Gulbenē atgriezies oficiālā spēlē pēc desmit sezonu pārtraukuma. Tāpat Gulbenē atgriezies 34 gadus vecais centrs Pāvels Veselovs, kurš iepriekšējās četras sezonas spēlēja „Jēkabpilī”. Gan Gabrāna, gan Veselova rēķinā ir vairāk nekā 400 LBL spēles.

Gulbenes sastāvā šodien bija arī Sandis Bēts, iepriekš LBL komandu „Ogre” pārstāvošais aizsargs, kā arī no „Betsafe/Liepāja” pārnākušais Ingars Aizpurs, kurš Liepājā aizvadītajās divās sezonās bija nozīmīgs rotācijas spēlētājs. Pieliekot klāt Robertu Medni, „Baronā” un „Jūrmalā” vairākus gadus pavadījušu spēlētāju, kurš Gulbeni pārstāvēja arī iepriekšējā sezonā, Bukiem sanāca viss sākumsastāvs no pavisam nesen vēl LBL līmeņa spēlētājiem.

„LU/ BS Rīga” ar tik Latvijas līmenī pazīstamiem spēlētājiem sastāvā lepoties nevarēja, taču basketbola laukumā prata sarūpēt pretiniekiem lielas problēmas. Rezultatīvi spēlējot Albertam Putānam un Artim Arnītim, LU studenti pirmā puslaika izskaņā veica izrāvienu 15:6 un pārņēma vadību. Gabrāna tālmetiens šo izrāvienu pārtrauca, taču pārtraukumā LU/BS „Rīga” tāpat devās vadībā ar 38:35.

Otrajā puslaikā turpinājās līdzvērtīga spēle, bet mača izskaņā LU spēlētāji prata atrauties nedaudz tālāk, trīs minūtes pirms beigām iegūstot astoņu pārsvaru. No tā Gulbene vairs neatspēlējās, zaudējot ar 73:78.

Uzvarētāju sastāvā Putāns sameta 16 punktus, bet 15 pievienojas Arnītis un Aivars Dambis, kuram arī sešas atlēkušās bumbas. Rīgas komanda trāpīja 10 tālmetienus no 29, kamēr gulbeniekiem šajā rādītājā pagalam neveicās – tikai četri precīzi trejači no 24. Gulbenes sastāvā pa 17 punktiem guva Mednis un Aizpurs, turklāt abiem arī „double-double” ar desmit atlēkušajām bumbām, bet Gabrāns pievienoja 16 punktus. Viņš bija „triple-double” tuvumā ar septiņām bumbām zem groza un astoņām piespēlēm, taču komandai uzvaru tas neatnesa.

Izmantotie resursi:
Latvijas Basketbola savienība

  +3 [+] [-]

, 2017-10-01 16:02, pirms 7 gadiem
Kādi ir Gulbenes mērķi šosezon? Sastāvs jau šiem tiešām interesants.

  +2 [+] [-]

, 2017-10-01 16:19, pirms 7 gadiem
Raimi, tu vēl varēji uzspēlēt Valmierā! Aiz Elkšńa tur pagaidām bedrīte...

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 16:35, pirms 7 gadiem
Bukiem būs auzas, jo pārāk daudz saradušies sporta bendes novadā!

  +2 [+] [-]

, 2017-10-01 17:12, pirms 7 gadiem
LBL2 arī maksā algas?

  +2 [+] [-]

, 2017-10-01 17:29, pirms 7 gadiem
taspatspuisis rakstīja: LBL2 arī maksā algas?
kā kuram, piemēram, pērn, cik uzzināju, tad Madona melnim maksājusi normālu summu + dzīvošana par velti

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 17:54, pirms 7 gadiem
Real Rebel rakstīja: kā kuram, piemēram, pērn, cik uzzināju, tad Madona melnim maksājusi normālu summu + dzīvošana par velti
viistacamāk kā kuram.Es atkal zinu vienu kuram nemaksā.

  +1 [+] [-]

, 2017-10-01 20:15, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Kādi ir Gulbenes mērķi šosezon? Sastāvs jau šiem tiešām interesants.
Portāls varētu izveidot pirmssezonas apskatu...

     [+] [-]

, 2017-10-01 21:08, pirms 7 gadiem
1 rakstīja: Portāls varētu izveidot pirmssezonas apskatu...
Pilnībā piekrītu - līdzīgu kā 1.līgai futbolā pirms katras sezonas taisa Novickis.

     [+] [-]

, 2017-10-01 21:36, pirms 7 gadiem
viss normāli, pārsteigums dīvāna sildītājiem.

no pieredzes (pat slīdot laukumā) varu teikt, ka gandrīz nav atšķirība starp lielu daļu LBL un LBL2, pat daļu LBL un kaut kādiem dubultamatieriem ..