Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

''Rangers'' uzbrucējam Hitilam savainojums liegs spēlēt no četrām līdz sešām nedēļām

Mārtiņš Miķelsons
Mārtiņš Miķelsons

''Rangers'' uzbrucējam Hitilam savainojums liegs spēlēt no četrām līdz sešām nedēļām
Filips Hitils (pa kreisi) un Brets Houdens. Foto: USA TODAY Sports/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas klubs Ņujorkas ''Rangers'' paziņojis, ka trešās maiņas centra uzbrucējs Filips Hitils nevarēs palīdzēt savai komandai no četrām līdz sešām nedēļām ķermeņa augšējās daļas savainojuma dēļ, ko guva pēdējā mačā pret Teodora Bļugera pārstāvēto Pitsburgas ''Penguins''.

Čehu hokejists spēlē pret pingvīniem otrās trešdaļas pusē pretinieku zonā cieta sadursmē ar Pitsburgas spēlētāju Evanu Rodrigesu, kad Ņujorkas komanda atradās iedzinējos ar 1:2. Jaunais uzbrucējs labu laiku atradās uz ledus un pēc tam devās uz ģērbtuvēm, bet viņa pārstāvētā ''Rangers'' visā spēlē cieta zaudējumu ar 2:3.

Hitils, kurš aizvadītās piecās spēlēs izcēlies ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, spēlējis trešajā maiņā kopā ar somu Kāpo Kako (divi vārti), kā arī Filipu Di Džuzepi, kuram četras rezultatīvas piespēles sezonā. Šī maiņa reindžeros izcēlusies ar labāko sniegumu, kad bijis jāspēlē vienādos sastāvos.

"Ja mēs viņu pazaudēsim uz ilgāku laiku, tas mums būs diezgan liels trieciens, taču katra līgas komanda cieš no traumām, un mēs neatšķiramies," izteicies "Rangers" galvenais treneris Deivids Kvins. "Tas ir profesionāls sports, tā ir Nacionālā hokeja līga.'' Savukārt Hitila komandas biedrs Brets Houdens arī sacīja, ka tas komandai ir liels zaudējums: ''Viņš ir efektīvs spēlētājs, viņa ātrums un prasmes ļoti noder. Bet mums ir daudz puišu , kas var pastiprināt un aizpildīt šo lomu.''

21 gadu vecais Hitils Nacionālajā hokeja līgā aizvadījis 152 spēles, kurās guvis 28 vārtus un 24 reizes rezultatīvi asistējis partneriem. Nākamo spēli ''Rangers'' vienība aizvadīs šonakt, kad tiksies ar Zemgus Girgensona pārstāvēto Bufalo ''Sabres''.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/filip-chyt...