Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Divaca aizspriedumi pret Dončiča tēvu maksājuši "Kings" superzvaigzni

Emils Ozerinskis

Divaca aizspriedumi pret Dončiča tēvu maksājuši "Kings" superzvaigzni
Vlade Divacs un Luka Dončičs. Foto: AP/Zumapress/Scanpix

Lukamānija - tā vienā vārdā var dēvēt aiz okeāna sacelto ažiotāžu par slovēņu brīnumbērna Lukas Dončiča ģeniālo sniegumu NBA laukumos šajā sezonā. Par Dončiču tagad runā visi, bet nežēlastībā nonācis Sakramento "Kings" ģenerālmenedžeris Vlade Divacs, kurš pirms gada neizmantoja iespēju draftēt topošo līgas MVP.

Respektētā ESPN basketbola žurnālista Eidriena Vodžnarovska jaunākajā podkāstā tika apspriests slovēņu brīnumbērns. Savu redzējumu stāstīja "Mavericks" spēlētāju attīstības direktors Maiks Prokopilo: "Jau drafta vakarā bijām neizpratnē, kā Sakramento jau varēja šo puisi [Luku Dončiču] norakstīt? Fīniksa un Sakramento jau pirms drafta teica cilvēkiem, ka viņi ņems Deandre Eitonu un Marvinu Begliju. Tas jau bija iekalts akmenī. Taču mani visvairāk pārsteidza Vlade Divacs. Lukas tēvs Saša Dončičs ir serbs. Luka runā serbiski. Serbam Divacam neizvēlēties Luku, kurš jā ir slovēnis, bet pa pusei arī serbs. Tas man ir šoks. "Kings" uzskatīja, ka viņš nav tik labs, ka viņš ir vienkārši vēl viens parasts spēlētājs."

Ņemot vērā fenomenālo Lukas sniegumu, par jaunāko modes kliedzienu apskatnieku sarunās, pietiekami pamatoti, kļuvusi Fīnikas "Suns", Sakramento "Kings" un Atlants "Hawks" aprunāšana par neizmantoto iespēju iegūt Luku Dončiču.

Sociālajos tīklos pamatīgu vētru sacēla NBA apskatnieka Tima Makmahona teiktais par pagājušajā gadā notikušo draftu: "Igors Kokoškovs tikko bija noalgots kā "Suns" galvenais treneris, kurš pirms tam trenēja Dončiču Slovēnijas izlasē. Taču komandas īpašnieks Roberts Sarvers ātri viņu informēja, ka Kokoškovam nebūs nekādas teikšanas par drafta izvēli, jo "Suns" esot jāizvēlas Eitons, kurš mācījās Sarveram pietuvinātajā Arizonas Universitātē." Par Sakramento Makmahons bija vēl tiešāks: "Savukārt "Kings" izvēle par labu Beglijam bija zināma jau martā. Saprotu, ka Divaca pazīšanās ar Dončiča tēvu nospēlēja savu lomu šajā izvēlē. Divaca domas par viņu nebija pārāk augstas, tāpēc Sakramento uzskatīja kā dēls būs tāds pats kā tēvs. Nē! Tā tas nav! Vlade, šo reizi tu pamatīgi sačakarēji!"

20 gadus vecais Luka Dončičs jau savā otrās NBA sezonas sākumā kļuvis par ļoti nopietnu MVP apbalvojuma pretendentu. Ar 30,6 punktiem slovēnis ir visas līgas otrais rezultatīvākais spēlētājs, atpaliekot tikai no vakarnakt apspēlētā Džiemsa Hārdena (37,9). Labāko asistētāju sarakstā ar 9,8 piespēlēm mačā Luka atpaliek tikai no Lebrona Džeimsa (10,8). Savukārt ar 10,1 atlēkušo bumbu spēlē "Mavericks" līderis ieņem 12. pozīciju labāko bumbu vācēju sarakstā, kurā Luka ir vienīgais ārējās līnijas spēlētājs starp 25 centriem un spēka uzbrucējiem.

Taisnības labad šo rindu autors uzsvērs, ka visu vainu nevar novelt uz Vlade Divacu, jo arī pats Luka Dončičs nekādā gadījumā nevēlējās spēlēt slikti vadītājā Sakramento "Kings" organizācijā. Pirms drafta Dončičs piedraudēja palikt Eiropā Madrides "Real" sastāvā, ja viņu izvēlēsies "Kings" komanda. Šo informāciju par Lukas nevēlēšanos spēlēt Sakramento šobrīd aizokeāna žurnālisti ir piemirsuši, aktuālajā sarunā šo punktu nepieminot. Līdzīgā situācijā pirms sava drafta bija arī Lukas komandas biedrs Kristaps Porziņģis, kurš nevēlējās nonākt tobrīd pamatīgā pārbūves stadijā esošajā Filadelfijas "76ers", kurai ar trešo numuru pirms Porziņģa nācās izvēlēties Džalilu Okaforu, kurš uz sevi liktās cerības neattaisnoja.

Izmantotie resursi:
ESPNRadio: Shows, Podcasts, Stations, Live...

  +1 [+] [-]

, 2019-11-25 12:22, pirms 4 gadiem
Jau Kings office atbildēja, ka tas ir "fake news". Kaut gan varbūt labāk palikt pie šī skaidrojuma, jo otrs iemesls tad ir tāds, ka uzskatīja Begliju par labāku spēlētāju ha ha
Slēpts komentārs: kino

  +4 [+] [-]

, 2019-11-25 12:46, pirms 4 gadiem
Nu un ko? Skaidrs, ka varēja paņemt. Daudzas šībrīža superzvaigznes kāds draftā varēja paņemt, bet nepaņēma, tiekot pie kā ne tik laba. Tāds ir drafta princips, ka tā ir diezgan liela laimes spēle. Ir stulbi GM taisīt par pamuļķi, neprofesionāli un grēkāzi, ka viņš kaut ko nav pareizi pareģojis. Noteikti cik nav tādu GM, kas ir riskējuši, nepaņemot to, ko it kā vajadzēja ņemt un paņemot "melno zirdziņu" no Eiropas un arī ir palikuši pie sasistas siles. Nez, cik bija tādu, kas drafta naktī dzelžaini teiktu ņemt Luku ar Nr. 1. Droši vien stipri pamaz, šos tagad gudros ekspertus ieskaitot.

     [+] [-]

, 2019-11-25 12:51, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu un ko? Skaidrs, ka varēja paņemt. Daudzas šībrīža superzvaigznes kāds draftā varēja paņemt, bet nepaņēma, tiekot pie kā ne tik laba. Tāds ir drafta princips, ka tā ir diezgan liela laimes spēle. Ir stulbi GM taisīt par pamuļķi, neprofesionāli un grēkāzi, ka viņš kaut ko nav pareizi pareģojis. Noteikti cik nav tādu GM, kas ir riskējuši, nepaņemot to, ko it kā vajadzēja ņemt un paņemot "melno zirdziņu" no Eiropas un arī ir palikuši pie sasistas siles. Nez, cik bija tādu, kas drafta naktī dzelžaini teiktu ņemt Luku ar Nr. 1. Droši vien stipri pamaz, šos tagad gudros ekspertus ieskaitot.
Tieši tā! Es arī neticēju, ka Luka šādi turpinās NBA..

  +6 [+] [-]

, 2019-11-25 12:52, pirms 4 gadiem
Divacam ietekme uz to lēmumu nevar būt liela, tas ir treneru un skautu pārziņā. Pieļauju, ka amīši kā parasti bur drāmu tur, kur to nevajag.

     [+] [-]

, 2019-11-25 12:57, pirms 4 gadiem
Te vairāk:

https://www.reddit.com/r/nba/commen...
Slēpts komentārs: Bostonietis

  -1 [+] [-]

, 2019-11-25 13:06, pirms 4 gadiem
Iegāju aplūkot nba statistiku un kā jūs domājiet kurš ir labākais un kurš ir nr1 nba.?? Luka iet pēc MVP

  +2 [+] [-]

, 2019-11-25 13:09, pirms 4 gadiem
eksperti apkauno sevi - komentējot un novērtējot tikai tagad, kad katram muļķim redzams kā un ar kādu stats Luka spēlē.

draftu vēsture ir pilna ar neveiksmīgām vai kļūdainām izvēlēm, tsk Nr.1. pēc tam visi gudri.

arī NBA superskautiem pilns ar kļūdām. un trakāk, kad vispār kādu talantu nepamana (nevis pāris vietas draftā). piem kā K.Nunn - pērn nedraftēts bet NBA uzreiz sāka bliezt kā top vecis.

  +7 [+] [-]

, 2019-11-25 13:26, pirms 4 gadiem
A.Pašečņiks nodraftēts pirms K.Kuzma - tur taču kādam jābūt atlaistam
Slēpts komentārs: vorkuta

  +7 [+] [-]

, 2019-11-25 13:54, pirms 4 gadiem
teamo rakstīja: Iegāju aplūkot nba statistiku un kā jūs domājiet kurš ir labākais un kurš ir nr1 nba.?? Luka iet pēc MVP
Dončičs protams ir fenomenāls šobrīd, taču labāk neskriet notikumiem pa priekšu vēl. Nav nospēlēta pussezona.

  +1 [+] [-]

, 2019-11-25 14:21, pirms 4 gadiem
vorkuta rakstīja: Labi smejas tas, kurš smejas pēdējais. Drafts ir un paliek lotereja, zaudē daudzi, lielo laimestu izvelk ne vienmēr. Jā - šobrīd ir totāla "lukomanija" un Divacu nolīdzina līdz zemei. Bet varbūt viņš, pazīstot b.Dienvidslāvijas ķēķi no iekšpuses, zina ko tādu, ko amīšu apskatnieki - faktiski mass-media vergi - nezina un negrib zināt? Tāda iespēja pastāv. Tāpat ir iespēja, ka Lukas konkurenti ar laiku iespēlēsies un ilgtermiņā būs labāki. To parādīs tikai laiks.
Ha ha ha. Kings un k-ko zin. Tā ir tāda mēslu bedre, ka tur vispār neko ar loģiku nedara.

Bet tā jau taisnība, pašlaik izskatās ka Dončiča izvēla bija superlēmums. To, kas būs pēc gadiem 5, 10 vai šo spēlētāju karjeras beigām mēs nezinam. Bet nu Mavs sevi nostādījuši vispateicīgākajā pozīcijā - pēc viena generational spēlētāja Dirka izskatā, tagad ir 2gadnieks, kurš jau tēmē uz MVP.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-25 14:24, pirms 4 gadiem
zigiss rakstīja: A.Pašečņiks nodraftēts pirms K.Kuzma - tur taču kādam jābūt atlaistam
Jokičs vispār kā 42. draftā tika paņemts

  +2 [+] [-]

, 2019-11-25 15:07, pirms 4 gadiem
raveetaajs rakstīja: Dončičs protams ir fenomenāls šobrīd, taču labāk neskriet notikumiem pa priekšu vēl. Nav nospēlēta pussezona.
Rekur jau ir pateikts, ka ir MVP "Par Dončiču tagad runā visi, bet nežēlastībā nonācis Sakramento "Kings" ģenerālmenedžeris Vlade Divacs, kurš pirms gada neizmantoja iespēju draftēt topošo līgas MVP."

  +1 [+] [-]

, 2019-11-25 15:22, pirms 4 gadiem
Fake news, pirmkārt Dončicam nemaz nav labas attiecības ar savu tēvu, pluss šodien Sakramento komentētājs teica, kad šodien viņa klātbūtne Vlade ar Dončiča tēti esot pa telefonu runājuši un iesmejušies par šīm ziņām.

  +3 [+] [-]

, 2019-11-25 15:27, pirms 4 gadiem
zigiss rakstīja: eksperti apkauno sevi - komentējot un novērtējot tikai tagad, kad katram muļķim redzams kā un ar kādu stats Luka spēlē.

draftu vēsture ir pilna ar neveiksmīgām vai kļūdainām izvēlēm, tsk Nr.1. pēc tam visi gudri.

arī NBA superskautiem pilns ar kļūdām. un trakāk, kad vispār kādu talantu nepamana (nevis pāris vietas draftā). piem kā K.Nunn - pērn nedraftēts bet NBA uzreiz sāka bliezt kā top vecis.
Pēc tāda principa laikam visi šie amerikāņu pseidoeksperti arī darbojas. Vienu dienu var gudri stāstīt par kāda bezcerīgo potenciālu un pēc laba posma atkal slavēt un izteikt jau citu viedokli. Pāri visam tas melnais jefiņš, kurš pēc drafta nolīdzināja KP līdz ar zemi, bet pēc pirmajām spēlēm metās pierādīt, ka esot pārprasts un ka patiesībā zinājis, ka būs zvaigzne. Un amīši visi klausās šos ākstus un brīnās, kā viņi visu tik labi zina

     [+] [-]

, 2019-11-25 15:28, pirms 4 gadiem
austrumnieks rakstīja: Fake news, pirmkārt Dončicam nemaz nav labas attiecības ar savu tēvu, pluss šodien Sakramento komentētājs teica, kad šodien viņa klātbūtne Vlade ar Dončiča tēti esot pa telefonu runājuši un iesmejušies par šīm ziņām.
gan jau, ka pēdējie 2 apgalvojumi arī fake news...

     [+] [-]

, 2019-11-25 15:41, pirms 4 gadiem
Par Suns- viss skaidrs, ņēma vietējo puiku un iespējams,ka nākotnē tas nebūs slikti
Par Atl- Labs darījums un Trejs ir lielisks
Par Kings- nu nekādu pārsteigumu, Vlade jau gadiem ir apliecinājis sevi kā basketbola ģēniju

  +1 [+] [-]

, 2019-11-25 16:55, pirms 4 gadiem
Sezona tikai kā ieskrējusies, lai paiet vismaz lielākā daļa un tad varēs spriest par Lukas īsto varējumu, bet amīšu apskatniekiem, jau kaut kā maize ir jāpelna.

     [+] [-]

, 2019-11-25 17:26, pirms 4 gadiem
sapnis rakstīja: Par Suns- viss skaidrs, ņēma vietējo puiku un iespējams,ka nākotnē tas nebūs slikti
Vajadzēja treidot down un tad ņemot Aitonu būtu ok

     [+] [-]

, 2019-11-25 17:30, pirms 4 gadiem
Jautājums vai paši DAL būtu paņēmuši Dončiču, ja viņiem būtu 1. piks. Stipri iespējams, ka nē. Tagad jau sanāca, ka piespiedu kārtā bija jāņem. Un tagad tēlo gudros.

     [+] [-]

, 2019-11-25 18:31, pirms 4 gadiem
Šeit jau nu amerikāņi ļoti iebrauca auzās, nepaņemot Dončiču ar pirmo numuru.

  +2 [+] [-]

, 2019-11-25 18:48, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Jautājums vai paši DAL būtu paņēmuši Dončiču, ja viņiem būtu 1. piks. Stipri iespējams, ka nē. Tagad jau sanāca, ka piespiedu kārtā bija jāņem. Un tagad tēlo gudros.
Kādā piespiedu kārtā? Viņi tak treidoja uz augšu tieši Dončiča dēļ.

     [+] [-]

, 2019-11-25 19:06, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Šeit jau nu amerikāņi ļoti iebrauca auzās, nepaņemot Dončiču ar pirmo numuru.
Nu no 4. uz 3. Bet es saku, vai, ja viņi būtu vinnējuši loteriju, paši neņemtu Eitonu...

     [+] [-]

, 2019-11-25 20:41, pirms 4 gadiem
zigiss rakstīja: eksperti apkauno sevi - komentējot un novērtējot tikai tagad, kad katram muļķim redzams kā un ar kādu stats Luka spēlē.

draftu vēsture ir pilna ar neveiksmīgām vai kļūdainām izvēlēm, tsk Nr.1. pēc tam visi gudri.

arī NBA superskautiem pilns ar kļūdām. un trakāk, kad vispār kādu talantu nepamana (nevis pāris vietas draftā). piem kā K.Nunn - pērn nedraftēts bet NBA uzreiz sāka bliezt kā top vecis.
Nunn gadījumā bija cita problēma.
https://www.reddit.com/r/nba/commen...

     [+] [-]

, 2019-11-25 21:29, pirms 4 gadiem
bac05 rakstīja: Jokičs vispār kā 42. draftā tika paņemts
Atlaist visu komandu skautus ieskaitot Denveras.

     [+] [-]

, 2019-11-25 22:26, pirms 4 gadiem
optimuss rakstīja: Nunn gadījumā bija cita problēma.
https://www.reddit.com/r/nba/comments/doslax/in_2016_kendrick_nunn_pled_guilty_to_a/
tas jau visiem zināms fakts, NBA pilns ar līdzīgiem kadriem līdzīgām problēmām, t.sk. gandrīz visiem latviešiem ..

     [+] [-]

, 2019-11-26 14:04, pirms 4 gadiem
LA-BOS antifans rakstīja: Nu no 4. uz 3. Bet es saku, vai, ja viņi būtu vinnējuši loteriju, paši neņemtu Eitonu...
No 5. vietas uz 3. vietu... viņi mērķtiecīgi gāja pēc Dončiča. Eiropietis, kurš nomaina citu leģendu eiropieti... viss tak skaidrs.

     [+] [-]

, 2019-11-26 14:10, pirms 4 gadiem
yankeezulu rakstīja: Nu un ko? Skaidrs, ka varēja paņemt. Daudzas šībrīža superzvaigznes kāds draftā varēja paņemt, bet nepaņēma, tiekot pie kā ne tik laba. Tāds ir drafta princips, ka tā ir diezgan liela laimes spēle. Ir stulbi GM taisīt par pamuļķi, neprofesionāli un grēkāzi, ka viņš kaut ko nav pareizi pareģojis. Noteikti cik nav tādu GM, kas ir riskējuši, nepaņemot to, ko it kā vajadzēja ņemt un paņemot "melno zirdziņu" no Eiropas un arī ir palikuši pie sasistas siles. Nez, cik bija tādu, kas drafta naktī dzelžaini teiktu ņemt Luku ar Nr. 1. Droši vien stipri pamaz, šos tagad gudros ekspertus ieskaitot.
Kopumā, protams, ka piekrītu, bet Dončič pavisam noteikit nebija nekāds melnais zirdziņš... Jau tai laikā te bija diskusija, vai no Dončič kkas būs vai nebūs NBA... Es biju viens no tiem, kas jau tobrīd domāja, ka DOnčič turpinās ārdīties arī NBA, jo Eiropas līmenis jau nemaz tik sūdīgs nav. Vai, piemēram, tāds Mirotič tagad baigi ārda laukā Eiropas grozus? es tā neteiktu. Bet Dončič jau Eirolīgā bija pilnībā sevi pierādījis. Jau tai brīdī bija signāli, ka no viņa var sanākt kas liels.
Bet nu skaidrs, ka ar visu to jau grūti tomēr saprast tai draftā, kurš būs labākais, jo visi principā ir zaļi gurķi un ir tik nenormāli daudz faktoru, kas ietekmē progresu. Tagad kko pārmest ir stulbi.

     [+] [-]

, 2019-11-26 21:05, pirms 4 gadiem
Pagājušā gadā LD pēc jaunā gada diezgan nosēdās, līdz sezonas beigām ir gana tālu.