Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:13, Did:0, useCase: 3

Brāļi Šici otrajā braucienā netiek pie medaļas, viss pjedestāls vāciešiem

Agris Suveizda

Brāļi Šici otrajā braucienā netiek pie medaļas, viss pjedestāls vāciešiem
Brāļi Šici
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Vācijas trasē Vinterbergā noslēgušās otrā Pasaules kausa posma sacensības kamaniņu sportā divniekiem. Atkal uzvarēja vācieši Toni Egerts un Saša Benekens, kuri triumfēja arī pagājušās sezonas kopvērtējumā, bet labākie no Latvijas bija brāļi Andris un Juris Šici, kuri ieņēma sesto vietu.

Kaut arī brāļi Šici spējuši progresēt par vienu vietu salīdzinājumā ar pirmo posmu, diezin vai viņi būs apmierināti ar beigu iznākumu. Pirmajā braucienā latvieši uzrādīja otro ātrāko laiku, par 0,215 sekundēm atpaliekot no Egerta un Benekena. Tomēr rezultāti bija ārkārtīgi blīvi, un pat septītajā vietā esošie amerikāņi Mortensens un Tērdimens Šiciem zaudēja vien 0,065 sekundes.

Otrajā braucienā brāļiem Šiciem diemžēl vien astotais labākais laiks, un summā viņi nokrita uz sesto vietu. Par dažu simtdaļu tiesu tika apsteigti kanādieši Vokers un Snits (0,040 sekundes) un krievi Bogdanovs un Medvedevs (0,022 sekundes), tomēr par dažām simtdaļām tika zaudēts gan Mortensenam un Tērdimenam (0,034), gan itāliešiem Rīderam un Rastneram (0,040), kuri pirmajā braucienā bija vien devītie.

Labāko trijnieks gan bija atrāvies tālāk – līdz trešajā vietā esošajiem vāciešiem Goiekem un Gammam beigās 0,129 sekundes, bet otro vietu izcīnīja citi vācieši Vendls un Ārlts (0,321). Pēc pirmā brauciena šīs vācu ekipāžas bija attiecīgi trešajā un ceturtajā vietā. Cita latviešu ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš abos braucienos ieņēma desmito vietu, šajā pozīcijā ierindojoties arī summā, bet Kristenam Putinam un Imantam Marcinkevičam, līdzīgi kā Šiciem, nepadevās otrais brauciens – vien 22. laiks, no 13. vietas nokrītot uz 20.

Sezonas pirmajā posmā brāļi Šici izcīnīja septīto pozīciju. Putins un Marcinkēvičs palika 11., bet Gudramovičam un Kalniņam sacensības gāja secen, jo tām neizdevās kvalificēties no pirms tam notikušā Nāciju kausa.

PK 2. posms kamaniņu sportā, divnieki

VSportistiValstsLaiks
1.Egerts/BenekensVācija1:27.340
2.Vendls/ĀrltsVācija+0.237
3.Goieke/GammsVācija+0.429
4.Rīders/RastnersItālija+0.518
5.Mortensens/TērdimensASV+0.526
6.A. Šics/J. ŠicsLatvija+0.558
10.Gudramovičs/KalniņšLatvija+0.879
20.Putins/MarcinkevičsLatvija+2.305

Startēja 23 ekipāžas

Izmantotie resursi:
International Luge Federation - Int....

     [+] [-]

, 2017-11-25 17:21, pirms 7 gadiem
Šici turpat pie trijnieka vien grozās, bet domās droši vien jau ir olimpiādē. Abu mūsu pārējo divnieku duelī pēc diviem posmiem apmēram 1:1.