Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Vinipega atstāj sausā ''Blues'', Pinto gūst vārtus piekto spēli pēc kārtas

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

Vinipega atstāj sausā ''Blues'', Pinto gūst vārtus piekto spēli pēc kārtas
Konors Helebaks. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt tika aizvadītas sešas spēles. Par pārsteigumu parūpējās Vinipegas ''Jets'', kamēr rezultativitātes sēriju līdz piecām spēlēm pagarināja Šeins Pinto.

Vinipegas ''Jets'' - Sentluisas ''Blues''

• Negaidītu panākumu izcīnīja Vinipegas ''Jets'', kas savā laukumā ar 4:0 pārsteidza Sentluisas ''Blues''. Ar divām rezultatīvām piespēlēm uzvarētāju rindās izcēlās Džošs Morisejs. Kamēr ''Jets'' bilance sezonas ievadā ir 3-3, Sentluisa piedzīvoja pirmo zaudējumu šosezon.

• Sauso spēli aizvadīja ilggadējais Vinipegas cietoksnis Konors Helebaks. 28 gadus vecais vārtsargs savā 385. karjeras spēlē atvairīja visus 25 ''Blues'' izdarītos metienus. Viņam tā bija jau 28. sausā spēle NHL.

• Trīs no visiem vārtiem Vinipega guva izšķirošās trešdaļas otrajā pusē. ''Jets'' dominēja visos aspektos - komanda izdarīja par 18 metieniem un 20 spēka paņēmieniem vairāk.

Otavas ''Senators'' - Dalasas ''Stars''

Otavas ''Senators'' savā laukumā ar 4:2 pieveica Dalasas ''Stars'', izcīnot jau ceturto uzvaru pēc kārtas.

• Ar vārtu guvumu jau piekto spēli pēc kārtas izcēlās ''Senators'' uzbrucējs Šeins Pinto. Viņa kolēģis Breidijs Tkačaks tikmēr bija rezultatīvākais spēlētājs laukumā, izceļoties ar 1+1.

Ņūdžersijas ''Devils'' - Vašingtonas ''Capitals''

• Trīs uzvaru sērija šonakt pārtrūka Ņūdžersijas ''Devils'' komandai, kas savā laukumā ar 3:6 atzina Vašingtonas ''Capitals'' pārākumu. Vašingtonai uzvaru nodrošināja teicams otrais periods, kad tika gūti četri vārti. Klubs triumfēja par spīti tam, ka velni mača gaitā izpildīja par 19 metieniem vairāk.

• Trešos vārtus šosezon guva ilggadējais Vašingtonas līderis un kapteinis Aleksandrs Ovečkins.

Citas spēles

• Pie panākuma tika arī Lasvegas ''Golden Knights'', kas savā laukumā ar 3:1 apspēlēja Toronto ''Maple Leafs''. Karolīnas ''Hurricanes'' viesos ar 3:2 tikmēr pieveica Vankūveras ''Canucks''.

• ''Golden Knights'' mačā Fils Kesels aizvadīja nu jau 989. NHL spēli pēc kārtas, atkārtojot dzelzs vīra rekordu. Līdz šim rekords piederēja Kītam Jandlam, kurš to uzstādīja pagājušajā sezonā, bet nu karjeru ir noslēdzis. Kesels guva arī savus 400. vārtus, tomēr mača arbitri ripu neieskaitīja, otro sasniegumu 35 gadus vecajam veterānam atņemot.

• Zaudējumu tikmēr piedzīvoja bez Teodora Bļugera spēlējošā Pitsburgas ''Penguins'', kas izsēja divu vārtu pārsvaru un ar 3:6 piekāpās Edmontonas ''Oilers''.

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.

NHL rezultāti, 24. oktobris

SpēleRez.Zvaigznes
Jets - Blues4:0Helebaks (100%); Šeifels (1+0); Morisejs (0+2)
Senators - Stars4:2Helbergs (93.5%); Pinto (1+0); Brasārs (1+0)
Devils - Capitals3:6Hatavejs (1+1); Jensens (1+1); Marino (0+2)
Oilers - Penguins6:3Draizaitls (1+2); Ņūdžents-Hopkinss (1+1); Keins (1+1)
Golden Knights - Maple Leafs3:1Kesels (0+1); Stīvensons (1+0); Rojs (1+0)
Canucks - Hurricanes3:2Aho (1+0); Millers (2+0); Jarviss (0+1)