Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2948, Did:0, useCase: 3

''Penguins'' bez Bļugera izsēj divu vārtu pārsvaru un piekāpjas ''Oilers''

Reinis Aumeisters
Reinis Aumeisters

''Penguins'' bez Bļugera izsēj divu vārtu pārsvaru un piekāpjas ''Oilers''
Sidnijs Krosbijs. Foto: NHL

Zaudējumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) šonakt piedzīvoja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas ''Penguins''. Latvieša klubs izsēja divu vārtu pārsvaru un ar 3:6 izbraukumā atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu.

• Jau iepriekš informējām, ka Teodors Bļugers ir ievietots ilgtermiņa savainoto spēlētāju rezervē, tāpēc likumsakarīgi, ka latvietis uz ledus šonakt nekāpa.

• Rezultatīvākais šoreiz bija ''Oilers'' uzbrucējs Leons Draizaitls, kurš mača gaitā guva vienus vārtus un atdeva divas rezultatīvas piespēles.

• Divi pingvīnu hokejisti tikmēr izcēlās ar diviem rezultativitātes punktiem - Rikards Rakels sev atvēlētajā laikā tika pie 1+1, kamēr Džeisons Zakers atzīmējās ar diviem asistētiem metieniem.

• Rezultātu jau piektajā minūtē atklāja ''Oilers'', taču pēcāk spēli savās rokās pārņēma Pitsburga. Otrā perioda ievadā uz tablo bija jau 3:1 ''Penguins'' labā.

• Divu vārtu pārsvars pingvīniem gan bija vien 123 sekundes. Atlikušajā mača gaitā mājinieki guva piecus bez atbildes vārtus, šokēja ciemiņus un izcīnīja panākumu ar +3.

• Par mača trim zvaigznēm jeb vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Draizaitls, Raiens Ņūdžents-Hopkinss (1+1) un Evanders Keins (1+1).

• ''Oilers'' kopumā demonstrēja saturīgāku hokeju. Komanda bija pārāka arī vairākās statistikas ailītēs - mājinieki izdarīja par astoņiem metieniem pa vārtiem un četriem bloķētiem metieniem vairāk.

• ''Penguins'' šis bija otrais zaudējums sešās spēlēs. Komanda no maksimālajiem 12 punktiem ir ieguvusi deviņus un joprojām dominē visu turnīra tabulu augšgalos. Edmontonas komanda šosezon tikmēr bija tikusi vien pie divām uzvarām piecos mačos. Nu kluba bilance ir neitrāla.

• Nākamo cīņu Bļugera pārstāvētā vienība aizvadīs naktī uz trešdienu, kad viesosies Kalgari pie vietējās ''Flames'' komandas. Mača sākums plkst. 4:00 pēc Latvijas laika.

Nākamās trīs ''Penguins'' spēles

DatumsLaiksPretinieks
26.10.04:00viesos pret ''Flames''
29.10.05:00viesos pret ''Canucks''
30.10.04:00viesos pret ''Kraken''

Latvieši NHL

UzbrucējsKlubsSV+PPunktiMetieni+/-SMVairākumā
Rūdolfs BalcersPanthers52+1310040+0
Zemgus GirgensonsSabres52+026+320+0
Teodors BļugersPenguins00+000000+0
VārtsargsKlubsSU-Z%MetieniRipasMinSausā
Elvis MerzļikinsBlue Jackets42-2-086.4%108/1254.192430

Visas NHL spēļu tiešraides pieejamas "Viaplay"platformā.