Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2953, Did:0, useCase: 3

Indraša "Vityaz" izcīna otro uzvaru pēc kārtas, Jakam 20 minūtes Helsinkos

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Indraša "Vityaz" izcīna otro uzvaru pēc kārtas, Jakam 20 minūtes Helsinkos
Miks Indrašis. Foto: Deniss Dudujevs, HC Vityaz

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) mačā latviešu uzbrucēja Mika Indraša pārstāvētais Maskavas apgabala "Vityaz" šovakar savā laukumā pārspēja Habarovskas "Amur" (4:0), savukārt mūsu aizsarga Jāņa Jaka pārstāvētais Krasnodaras novada "Sochi" viesos zaudēja Helsinku "Jokerit" - 2:4.

Maskavas apgabala "Vityaz" un Habarovskas "Amur" mača pirmajos divos periodos vairāk uzbruka laukuma saimnieki un tika atalgoti ar četriem vārtu guvumiem - iemeta krievs Mihails Smoļins, soms Niko Ojameki, kanādietis Daniels Odets un soms Miro Āltonens (4:0). Pēdējā trešdaļā aktīvāki bija viesi no Tālajiem Austrumiem, amūrietis Daņils Faizuļins panāca 4:1.

Piemaskavas kluba rindās Miks Indrašis spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā ar krieviem Ņikitu Gončarovu un Aleksandru Jaremčuku, uz ledus pavadīja 15:48 minūtes (starp laukuma spēlētājiem devītais lielākais laiks komandā), izpildīja vienu metienu pa vārtiem, kā arī uzvarēja sešos no 12 iemetieniem.

Septiņu zaudējumu sērijas dēļ Indraša komanda iepriekš noslīdēja uz pēdējo vietu Rietumu konferencē, bet otrā uzvara pēc kārtas tagad ļauj pakāpties uz sesto pozīciju. Jaunās sezonas pirmajās 10 spēlēs "Vityaz" klubs izcīnījis 10 punktus, latviešu uzbrucēja krājumā ir trīs vārti un piecas rezultatīvas piespēles.

Helsinku "Jokerit" un Krasnodaras novada "Sochi" mača pirmajā periodā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, tomēr deviņas sekundes pirms lielā pārtraukuma soms Hanness Bjerninens panāca 1:0. Otrajā trešdaļā laukuma saimniekiem bija liels pārsvars, kas materializējās divos vārtu guvumos aizsargu izpildījumā - sākumā precīzs izrādījās Oto Leskinens, bet pēdējā minūtē Tomijs Kiviste noformēja 3:0. Trešā perioda ievadā Tēmu Turunens iemeta "Jokerit" ceturto ripu, savukārt atlikušajā laikā ciemiņi atbildēja ar diviem vārtiem, izceļoties Bogdanam Jakimovam un Igoram Rudenkovam - 4:2.

Sezonas pirmās nedēļas KHL labākais aizsargs Jānis Jaks šovakar darbojās pirmajā Soču aizsargu virknējumā ar krievu Ņikitu Kamalovu, uz ledus bija 20:01 minūtes (starp laukuma spēlētājiem otrais lielākais laiks komandā), izpildīja vienu metienu, veica divus spēka paņēmienus un bloķēja pretinieku metienu, kā arī tika sodīts ar noraidījumu uz divām minūtēm (par nepareizu uzbrukumu, aizstāvot komandas biedru). Sezonas pirmajos divos mačos Latvijas aizsargs guva vārtus un divas reizes rezultatīvi asistēja, taču nākamajās deviņās cīņās viņš palicis tukšā. Jaks ir komandas rezultatīvākais aizsargs, pārējiem nav vairāk par vienu punktu.

VIDEO: Jaks vareni pagrūž pretinieku un tiek sodīts

Sezonas 11 spēlēs Soču vienība izcīnījusi astoņus punktus un Rietumu konferencē noslīdējusi uz priekšpēdējo vietu, savukārt Helsinku komanda ar 18 punktiem tagad izvirzījās rietumu līderpozīcijā.

Vārtsargu trenera Sergeja Naumova pārstāvētais Maskavas CSKA šodien viesos piekāpās Magņitogorskas "Metallurg" (0:4), kas kļuva par KHL līdervienību. Galvenā trenera asistenta Sanda Ozoliņa pārstāvētais Ņižņijovgorodas "Torpedo" savā laukumā ar 4:2 apspēlēja Maskavas "Dynamo", kam tas bija pirmais zaudējums šosezon.

KHL mači 25. septembrī

Barys - Sibir2:1 P
Avtomobilist -Traktor1:2 PM
Metallurg - CSKA4:0
Jokerit - Sochi4:2
Torpedo - Dinamo M4:2
Vityaz - Amur4:1
Lokomotiv - Salavat Yulaev2:3 P
Dinamo Mn - SKA1:2 P

Izmantotie resursi:
khl.ru