Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Dončičs: "Play-off laikā ir emocijas. Daudzi pasaka to, ko patiesībā nemaz nedomā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Dončičs: "Play-off laikā ir emocijas. Daudzi pasaka to, ko patiesībā nemaz nedomā"
Luka Dončičs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas klubs Dalasas "Mavericks" izslēgšanas spēļu pirmās kārtas sērijā cīnās pret Losandželosas "Clippers", pašlaik rezultāts ir 2-2. Ceturtajā mačā neticamu uzvaru ar pēdējās sekundes metienu izrāva Luka Dončičs, kurš intervijā dalījās iespaidos ar Orlando burbulī piedzīvoto.

Sērijas ceturtajā spēlē Dalasas "Mavericks" otrajā ceturtdaļā atradās iedzinējos ar 21 punkta deficītu, bet komanda nepadevās, un pagarinājuma pēdējā sekundē ar sarežģītu tālmetienu uzvaru izrāva Luka Dončičs - 135:133. "Tobrīd manī bija tik daudz emociju. Pašas labākās nebija brīdī, kad redzēju bumbu ielidojam grozā, bet gan tad, kad redzēju visus komandas biedrus skrienam man virsū," stāstīja Dončičs. "Nevienā brīdī nepārstāju domāt par uzvaru. Zināju, ka vēl jāspēlē daudz un ka varam atgūties. Pielikām aizsardzībā, spēlējām kā komanda, un tā sākās ceļš augšup."

Neilgi pirms spēles sākuma kļuva zināms, ka "Mavericks" nevarēs palīdzēt Kristaps Porziņģis, kurš cīnās ar ceļgala savainojumu. Kā izteicās Dončičs, arī viņš par to uzzinājis tikai pēdējā brīdī - kad pirms spēles komandai pavēstīts starta piecinieks. "Viņš bēdājās, ka nevarēja palīdzēt. Viņš grib spēlēt, viņš grib palīdzēt. Nepatīkami, bet tagad neatliek nekas cits, kā strādāt pie ceļgala," pauda Dončičs, kurš pats traumas dēļ nevarēja pabeigt trešo maču. Studijas vadītāji centās izprovocēt, lai Dončičs atklāj Porziņģa statusu pirms piektās spēles, bet slovēnis nemācēja pastāstīt neko vairāk.

Tāpat Dončičam tika vaicāts par incidentu ar "Clippers" spēka uzbrucēju Montrezlu Herelsu, kurš pirms ceturtās spēles Dončičam atvainojās par saviem vārdiem. "Ir play-off laiks, spēlētājiem ir daudz emociju. Daudzi pasaka ko tādu, ko patiesībā nedomā. Izrunājām situāciju, viss ir kārtībā," teica Dončičs. Trash talk sakarā slovēnis atcerējās arī pirmo tikšanos ar Kobi Braientu, kurš vakar būtu svinējis dzimšanas dienu. "Man aiz muguras kāds teica sliktus vārdus slovēņu valodā. Nesapratu, kurš tur runā. Apgriezos un paskatījos, bet tur bija Kobe. Pēc spēles uztaisījām foto. Kobe bija viens no basketbolistiem, kurus vēroju bērnībā, no kuriem mācījos, un bija neticami viņu satikt."