Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

ESPN: Lū kļūs par ''Clippers'' galveno treneri

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

ESPN: Lū kļūs par ''Clippers'' galveno treneri
Tairons Lū. Foto: AP/Scanpix

ESPN ziņo, ka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Losandželosas ''Clippers'' par savu jauno galveno treneri nozīmēs Taironu Lū, panākot vienošanos ar speciālistu uz pieciem gadiem. Lū kā galvenais treneris 2016.gadā izcīnīja čempiontitulu ar Klīvlendas ''Cavaliers'', kā arī bija Doka Riversa palīgs iepriekšējā sezonā.

Pirms 2019./2020. gada sezonas Losandželosas ''Clippers'' būtiski pastiprināja sastāvu, piesaistot tādas līgas superzvaigznes kā Kavai Lenardu un Polu Džordžu, tiekot uzskatīti par vienu no favorītēm uz čempiontitula iegūšanu. Izslēgšanas cīņu otrajā kārtā piedzīvota neveiksme sērijā līdz četrām uzvarām ar 3:4 piekāpjoties Denveras ''Nuggets'', kas lika sezonu noslēgt priekšlaicīgi. ''Clippers'' izlaida vadību sērijā ar 3:1, gan piektajā, gan sestajā spēlē izšķērdējot arī mača sākumā iegūto pārsvaru.

Pēc sezonas noslēguma no galvenā trenera amata tika atlaists Doks Riverss, kurš ātri vien atrada jaunu mājvietu, kļūstot par Filadelfijas ''76ers'' stūrmani. Par galveno pretendentu uz ''Clippers'' galvenā speciālista amatu tika minēts Tairons Lū, kurš iepriekšējā sezonā bija galvenā trenera asistents, bet iepriekš vadījis ''Cavaliers'', 2016. gadā kopā ar vienību izcīnot NBA titulu.

ESPN ziņo, ka starp komandu un 43 gadus vecā Lū pārstāvjiem panākta vienošanās uz turpmākajiem pieciem gadiem. ''Clippers'' nosvērusies par labu Lū, jo viņam ir izcīnīts čempionituls, sasniegti labi rezultāti izslēgšanas spēlēs kā galvenajam trenerim un speciālists prot veiksmīgi komunicēt ar vienības spēlētājiem. Tiekot uzskatīts, ka par Lū vienu no asistentiem kļūs Čonsijs Bilapss, kurš gan šobrīd vēl kandidē uz Indiānas ''Pacers'' galvenā trenera vietu.

Tairons Lū savā trenera karjerā izcīnījis 128 uzvaras un piedzīvojis 83 zaudējumus regulārās sezonas spēlēs, kā arī 41 uzvaru un 20 zaudējumus izslēgšanas cīņās. Kā spēlētājs izcīnījis divus NBA čempiontitulus kopā ar Losandželosas ''Lakers''.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nba/story/_/id...

  +3 [+] [-]

, 2020-10-16 08:30, pirms 3 gadiem
Galīgi neredzu kā Lū ir apgreids pār Doku
'Clippers'' nosvērusies par labu Lū, jo viņam ir izcīnīts čempionituls..Nu gan iemesls

     [+] [-]

, 2020-10-16 08:45, pirms 3 gadiem
Lū ir bomzis, kurš nemāk spēlēt aizsardzību. Vienīgi PG un KL noteikti piesegs robus defā. Nu redzēs.

  +3 [+] [-]

, 2020-10-16 08:51, pirms 3 gadiem
Tak NBA un Ziemelamerikas sporta mentalitāte nav tik daudz par trennēšanas spējām, bet par spējām sadzīvot ar zvaigznēm, korekti izteikties medijos un motivēt spēlētājus. Protams, šādas tādas taktiskas stratēgijas jāatstrādā, bet neteiktu, ka tas ir #1 faktors

  +2 [+] [-]

, 2020-10-16 09:01, pirms 3 gadiem
Janoss1989 rakstīja: Lū ir bomzis, kurš nemāk spēlēt aizsardzību. Vienīgi PG un KL noteikti piesegs robus defā. Nu redzēs.
Piekritu par visiem 100%,jo pateicoties tam 2016 gada titulam visi doma ,ka baigais treneris nupat ir,bet tas jau sen zinams ka istai treneris toreiz bija Lebis.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 09:20, pirms 3 gadiem
Īsti neizprotu to "fanošanu" ap Lū, jo viņš var teikt visās komandās tiek pieminēts kā viens no kandidātiem uz galvenā trenera amatu. Man liekas, ka kā galvenais treneris viņš ir ļoti švaks un tikai pateicoties Lebronam viņam ir gredzens. Un te vēl 5 gadus līgums... nu te Clippers var sanākt baigais ieberziens. Varēja labāk paņemt Nate McMillan, jo viņš, man liekas, labi iederētos Clippers.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 09:30, pirms 3 gadiem
Njā NBA tagad tāda mode, kad, ja komandā ir vismaz 2 zvaigznes, tad trennerim jābūt tādam jampampiņam, jālēkā abu zvaigžņu starpā un jāiepriecina, jāuzmundrina, ka jūs abi esiet baigi labie un lieliski saderat kopā.
Shēmas lai zīmē trnneru asistenti.

  +1 [+] [-]

, 2020-10-16 10:02, pirms 3 gadiem
Jā, es ar nesaprotu, par ko visi tā haipo par to Lu. Lebrons čalim izcīnija kubaku ,tagad baigais treneris skaitās uzreiz. Smiekli nāk.
Sanāk viss būs atkal uz spēlētāju pleciem, jo no šitā pievienotas vērtības nebūs.

     [+] [-]

, 2020-10-16 12:16, pirms 3 gadiem
Interesanti pati Clipers vadība saprot,ka Lū nenostrādās 5 gadus komandā? Kāda jēga bija dot tādu līgumi tādam trenerim? To es nesaprotu.

     [+] [-]

, 2020-10-16 12:22, pirms 3 gadiem
Bostonietis rakstīja: Galīgi neredzu kā Lū ir apgreids pār Doku
'Clippers'' nosvērusies par labu Lū, jo viņam ir izcīnīts čempionituls..Nu gan iemesls
Nevis viņš izcīnīja, bet Lebrons ar komandu. Lū bija vienkārši tapa uzvalkā.

     [+] [-]

, 2020-10-16 13:22, pirms 3 gadiem
DainisU rakstīja: Nevis viņš izcīnīja, bet Lebrons ar komandu. Lū bija vienkārši tapa uzvalkā.
Tur jau tas prikols.Es nesaprotu to amerikāņu apskatnieku sajūsmu ar viņu..Lū bija reāls ieliktenis un nekas vairāk.Visvairāk priecājas apskatnieki kuriem ādas krāsa nav balta.
Savējos redz vajag atbalstīt,un viņi to ir pelnījuši..Nav nozīmes tavam CW kā trenerim.